نماینده مردم تهران با اشاره به حساسیتهای ایجاد شده در افکار عمومی نسبت به تیم مذاکره کننده گفت: در مرحله نهایی با توجه به حساسیتی که افراد زیادی در جامعه از جمله نمایندگان مجلس، اساتید دانشگاه، تشکلهای دانشجویی که در قالب نقدهای عالمانه صحیح و صریح نسبت به توافقنامه ژنو داشتهاند سبب شد تا تیم مذاکره کننده با دقت و حساسیت بیشتری در مذاکرات گام نهایی حضور پیدا کنند.
حمید رسایی، عضو کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به مذاکرات روز گذشته ایران و اعضای 1+5 اظهار داشت: این مرحله از مذاکرات در ژنو به معنای واقعی تا حدودی مذاکره فنی و حقوقی بود به طوری که وزیر امور خارجه اعلام کرده که نسبت به نقطهها و ویرگولهای این مرحله حساسیت به خرج داده شده است.
وی افزود: برخلاف گام ابتدایی که حساسیتهای لازم به کار برده نشد و نه تنها نسبت به نقطهها و ویرگولها دقت نشد بلکه در گام نخست حتی در خصوص برخی از الفاظ و تعابیر نیز دقت لازم صورت نگرفته بود و به همین دلیل گروه 1+5 توانستند مطالبات زیادی را در آن مرحله داشته باشند و حتی بخشی از آن مطالبات را به نتیجه برسانند.
نماینده مردم تهران با اشاره به حساسیتهای ایجاد شده در افکار عمومی نسبت به تیم مذاکره کننده گفت: در مرحله نهایی با توجه به حساسیتی که افراد زیادی در جامعه از جمله نمایندگان مجلس، اساتید دانشگاه، تشکلهای دانشجویی که در قالب نقدهای عالمانه صحیح و صریح نسبت به توافقنامه ژنو داشتند سبب شد تا تیم مذاکره کننده با دقت و حساسیت بیشتری در مذاکرات گام نهایی حضور پیدا کنند.
رسایی تصریح کرد: این دقت و حساسیت بیشتر موجب شد حقوق ملت ایران بیش از گذشته حفظ شود هر چند متاسفانه در گام نخست به دلیل لحاظ نشدن دقت لازم تعهدات زیادی را که ناقض حقوق ملت بود از سوی تیم مذاکره کننده پذیرفته شد.
وی با اشاره به بینتیجه بودن مذاکرات روز گذشته ایران با 1+5 گفت: بنده حدود یک ماه قبل در نطقم در مجلس شورای اسلامی اعلام کردم که مذاکرات به بن بست رسیده است به دلیل این که مطالبات ۱+۵ فراتر از خط قرمزهای جمهوری اسلامی است و شاهد بودیم که در مذاکرات دور نهایی نیز علاوه بر مطرح شدن میزان غنی سازی و تعداد سانتریفیوژها موضوع تجهیزات دفاعی ایران هم مطرح شده بود که در این میان طرف ایران حاضر به صحبت در این باره نشد.
نماینده مردم تهران در مجلس خاطر نشان کرد: با خط قرمزهایی که مقام معظم رهبری تعیین کردهاند تیم مذاکرهکننده نمیتواند وارد این مسائل شود البته در دوره نخست و در گام ابتدایی به اعتقاد ما بخشی از آن خط قرمزها مخدوش شد و ابهامات موجود در متن توافقنامه ژنو سبب سواستفاده و جسارت طرف غربی برای طرح مطالباتی شده که علی الظاهر در متن نیست.
رسایی تصریح کرد: بر اساس اطلاعات ما فشارهایی که توسط نمایندگان منتقد و تشکل های دانشجویی و نخبگان و رسانه های منتقد به نحوه مذاکرات وارد کردند یک مطالبه حداکثری را در بدنه اجتماعی بوجود آورد و باعث شد تا مذاکره کنندگان ایرانی با دست برتر در مذاکرات حضور یابند و طرف غربی نتواند مطالبات خود را به تیم مذاکرهکننده ایرانی تحمیل کند.
رسایی گفت : اگر در مرحله قبل هم از این ظرفیت قانونی در مجلس و ظرفیت رسانه ای و دانشجویی در کنار بدنه اجتماعی استفاده می شد، غربی ها موفق به تحمیل برخی مطالبات غیر قانونی نمی شدند