به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام رسول منتجبنیا با اشاره به اینکه اشکال در تعدد و تکثر احزاب نیست، گفت: چنانچه احزاب به اقتضائات حزبی خود عمل کنند حتی چنانچه 500 حزب در کشور فعالیت کنند مشکلی ایجاد نخواهد شد.
این فعال سیاسی ادامه داد: ما باید به جایی برسیم که تمام مردم بتوانند در حزب خاص خود را تعریف کنند.
وی در خصوص چگونگی رفع مشکلات احزاب بیان داشت: آفات تنها منحصر به مسئولین نیست؛ زیرا برخی مربوط به مردم و برخی نیز مربوط به احزاب است.
حمایت و میدان دادن به احزاب از وظایف دولت است
وی ادامه داد: 32 سال است که از قانون احزاب میگذرد در دولت گذشته اصلاح این قانون مطرح شد اما این اتفاق نیفتاد و بهتر که این اصلاح در دولت گذشته رخ نداد زیرا سبب انحلال احزاب میشد.
حجت الاسلام منتجبنیا خاطرنشان کرد: در این دولت نیز اصلاح قانون احزاب در دستور کار قرار گرفته ما حمایت و میدان دادن به احزاب را از وظایف دولت میدانیم و از وزارت کشور میخواهیم رویکرد مردمی با احزاب باخورد کند و جایگاهی مردمی و قانونی برای احزاب در نظر گیرد.
قائم مقام حزب اعتماد ملی تصریح کرد: آنچه مهم است هویت حزب است فعالیتهای سیاسی احزاب را باید باز تعریف کنیم تا مردم با آگاهی احزاب را انتخاب و به آنان رای دهند.
وی تأکید کرد: برخی دولتها از این میهراسند که در یک دانشگاه تشکل سیاسی و صنفی ایجاد شود به همین دلیل آنان را محدود میکنند.
حزب باید ریشه مردمی داشته باشد
در ادامه حبیبی بیان کرد: حزب باید ریشه مردمی داشته باشد و چنانچه در ایران خواهان این امر هستیم که تحزب واقعی رونق یابد باید با مطالبات مردم آشنا باشیم و با آنان ارتباط داشته باشیم.
دبیرکل موتلفه اسلامی با بیان اینکه حزب باید برای هر نوع مطالبه مردمی مشروع، نامشروع، ممکن، غیرممکن، عملی و غیرعملی پاسخ داشته باشد خاطرنشان کرد: چنانچه حزب توان پاسخگویی نداشته باشد مطالبات نامشروع فروکش نخواهد کرد و یا اینکه زمانی که مطالبهای مشروع از جانب مردم مطرح میشود اما ظرفیت وجودی نظام به گونهای است که توانایی عملیاتی کردن آن را ندارد حزب باید صادقانه این مسئله را عنوان کند.
این فعال سیاسی با اشاره به اینکه حزب براساس کادرسازی باید خود را مطرح و رای مردم را از آن خود کند تصریح کرد: حزبی که مردم را گرفته است خود را ملزم به حمایت مردم میداند زیرا این آخرین انتخابات کشور نخواهد بود بنابراین حتی چنانچه دلش برای مردم نسوخته باشد باید مطالبات آنان را پاسخگو باشد در غیر این صورت تیشه به ریشه خود زده است.
در دولت احمدینژاد فرهنگ حزب ستیزی و حزب گریزی رواج یافت
در ادامه حجت الاسلام منتجبنیا یادآور شد: در هشت سال گذشته دولت احمدینژاد فرهنگ حزبستیزی و حزبگریزی را رواج داد اما در دولت خاتمی توسعه سیاسی و اهتمام به تقویت احزاب مطرح بوده است.
قائم مقام حزب اعتماد ملی با اشاره به اینکه اهتمام به معنای دولتی شدن احزاب نیست، گفت: حکومت فضا را به وجود میآورد و قانون وضع میکند احزاب باید خود تشکیل شوند البته احزاب باید پاسخگو در مقابل رفتار کاندیدای خود نیز باشند.
کروبی همچنان دبیرکل حزب اعتماد ملی است
وی با بیان اینکه کروبی همچنان دبیرکل حزب اعتماد ملی است اما همچنان در حصر میباشد ابراز داشت: کروبی بهعنوان کاندیدای ریاست جمهوری با روش به کار برده شده در انتخابات مخالف بود و در نهایت حکومت با وی برخورد کرد؛ اما مسر هستیم چنانچه موسوی و کروبی خلافی کردهاند علنی محاکمه شوند.
این فعال سیاسی با اشاره به اینکه حزب اعتماد ملی نه ستاد کروبی را برعهده داشته و نه در بیانیههای وی نقشی داشته است، گفت: تنها راه دادگاه است جمهوری اسلامی ایران باید دادگاهی علنی تشکیل دهد و آنان را در حضور نمایندگان مردم و اهالی رسانه محاکمه کند.
وی ادامه داد: حزب اعتماد ملی حزبی اصلاحطلب و سرافراز است که میتواند الگوی نوین به جامعه و دیگر کشورها ارائه دهد.
حجت الاسلام منتجبنیا با تأکید بر اینکه دولت فضای پیدایش و گسترش احزاب را فراهم کند، خاطرنشان کرد: حزب باید ناقد حکومت باشد و همچنین حکومت باید به کار احزاب نظارت داشته باشد تا احزاب از چارچوب قانونی خود خارج نشوند.
رفتار کروبی و موسوی را خارج از اصولی میدانم که خود اعلام کردهاند
در ادامه حبیبی با بیان اینکه در حزب موتلفه به این نتیجه رسیدیم که مصلحت اصولگرایی را به مصلحت حزب ترجیح دهیم، خاطرنشان کرد: در جریان اصولگرایی احزاب جدا از هم وارد شدند و همین مسئله باعث شکست آنها در انتخابات شد ما درصدد هستیم در یک رقابت سالم نامزدهای اصولگرایی پیروز شوند.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی ادامه داد: در برخی حوزههای انتخاباتی مطلق رای اصولگرایان دو برابر مطلق رای اصلاحطلبان بود اما مشاهده میکنیم که اصلاحطلبان رای آوردند؛ زیرا اصلاحطلبان به نتیجه قطعی رسیده بودند و تنها یک نفر را برای انتخابات نامزد کردند اما اصولگرایان سه نفر را معرفی کردند و همین عامل باعث شکست آنان شد.
وی یادآور شد: من رفتار میرحسین موسوی و کروبی را خارج از اصولی میدانم که خودشان قبلا اعلام کردهاند.
در ادامه حجت الاسلام منتجبنیا خطاب به حبیبی گفت: این جلسه، جلسه غیابی موسوی و کروبی نیست و باید برای آنان محاکمهای علنی تشکیل شود.
در ادامه حبیبی یادآور شد: ما نباید بگذاریم گروههای فشار پا بگیرند؛ زیرا هم به ضرر اصولگرایی و هم به ضرر اصلاحطلبان است. تصمیم نظام و نظر شورای امنیت کشور بر این بوده که آنان در حصر بمانند بنابراین باید به این نظر احترام گذاشت.
وی خطاب به حجت الاسلام منتجبنیا گفت: نظر شورای نگهبان را تأیید میکنم و بر آن احترام قائلم شما حق ندارید شورای نگهبان را متهم به جناحی بودن کنید زیرا براساس قانون رفتار کردهاند شورای نگهبان یک نهاد ضامن سلامت انتخابات است و کسی که نظام را قبول دارد باید نهادهای آن را نیز قبول داشته باشد.
این فعال سیاسی در پایان گفت: از کسانی که امروز از شورای نگهبان انتقاد میکنند باید پرسید انتخاب متفاوت نمایندگان مجلس را چگونه توجیح میکنید آنان را شورای نگهبان تأیید صلاحیت کرده است چرا به این مسئله انتقاد نمیکنید.