در نشست مشترک مرکز پژوهشهای مجلس و انجمن های علمی سراسر کشور دکتر لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن تشکر از انجمنهای علمی که دعوت مرکز پژوهشهای مجلس را پذیرفتند گفت: سیستم دیوانی ما هیچ گونه ارتباط معقولی با این انجمنها برقرا نکرده است. شاید آن قدر ارتباط مرکز پژوهشها نیز زیاد نباشد اما این جلسه عملی در جهت رفع همین کمبود بود.
وی افزود: اگر بخواهیم سیستم دیوانی کشور فربه نباشد و چابک بشود باید از همین سیستمها معقولانه استفاده شود. بخش وزارت علوم می باید توجه خاصی به این انجمنها بکند مرکز پژوهش های مجلس نیز باید فعال شود چون بخش زیادی از اشکالات در قانوننویسی است.
لاریجانی ادامه داد: درست است که ما نمایندگان مردم هستیم اما ذولفنون نیستیم و هر کسی در بخشی تخصص دارد و نیاز به پشتوانهای است که از طریق همین انجمنهای علمی شکل میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: انجمنهای علمی باید روی پای خود بایستند و نباید منتظر بذل و بخشش مدیران شوند خصوصا اگر گرفتار مدیران بدخیم شوید ممکن است چیزی هم گیرتان نیاید اما امکانات پایهای نیز وجود دارد که باید در اختیار انجمن ها قرار گیرد. ازآنجا که در کشور ما زیاد بحث رقابت مطرح نیست معلوم نیست که شرکتها نیز میلی به این قضیه پیدا کنند مثلا خودروسازی که خود را نیازمند شرکتهای دانشبنیان نمیداند چون دولتی است و انحصاری و هر وقت بخواهند پیچ آن را شل و سفت میکنند و از کیفیت آن هم خبر دارید که به چه شکل است.
وی ادامه داد: وزارت علوم باید بعضی از ساختمانهای شیک خود را در اختیار این انجمنها قرار دهد که بعد از تشویق حاضران گفت: معلوم است که انجمنها خیلی بیخانمان هستند.
وی در ادامه ابراز کرد: هر چه اتکا به انجمن علمی بیشتر باشد پیشرفت هم بیشتر است و کمک به این انجمنها هزینه نیست بلکه آورده است.
وی با توجه به مشکل آب و طرح آمایش سرزمین گفت: باید بدانیم که چطور میشود به صورت علمی مشکلات را حل کرد. دولت اگر برخی کارهای آمایش سرزمین را انجام ندهد چه خوب است مجلس وارد عمل شود.
لاریجانی در پایان خاطرنشان کرد: آنچه که باید اطمینان داشت این است که ما برای همکاری با انجمنهای علمی ارزش قائلیم و اگر لازم باشد آیین نامه داخلی مجلس را تغییر میدهیم تا جایگاه مشخصی برای انجمنهای علمی تعیین شود. مجلس آنها را بازوی خود میداند ما هم در زمینه تقنین و هم نظارت با این انجمنها ارتباط گستردهای خواهیم داشت.