محققان دانشگاه شهید چمران اهواز با استفاده از روش کم هزینه نانو کاتالیست غیرسمی برای حذف آلایندهها تولید کردند که برای ساخت فیلترهای تصفیه آب و هوا کاربرد دارد.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو» استفاده از خاصیت فتوکاتالیستی نیمه رساناها یکی از مؤثرترین روشهای کاهش آلودگیهای صنعتی در جهان است. در سالهای اخیر اکسید روی به دلیل دارا بودن خواصی چون غیرسمی بودن، قیمت کم، پایداری فیزیکی و کارایی شیمیایی بالا مورد توجه ویژه محققان قرار گرفته است.
علاوهبر این، این ماده در مقایسه با مواد تجاری دیگر در کاهش فتوکاتالیستی برخی آلودگیها، بازده بالاتری دارد.
با توجه به مزایای این ماده محققان دانشگاه شهید چمران اهواز در پژوهش اخیر خود تلاش کردند تا با کمک روشی ساده، نانوساختارهای مختلف اکسیدروی تولید و خاصیت فتوکاتالیستی آنها را بررسی کنند.
از آنجایی که واکنش فتوکاتالیستی یک فرایند سطحی است، استفاده از نانوساختارها به علت بیشتر بودن سطح مؤثر، افزایش خاصیت فتوکاتالیستی را به دنبال دارد و نتایج به دست آمده از این تحقیق حاکی از تفاوت در عملکرد فتوکاتالیستی نانوساختارهای مختلف دارد.
بر اساس نتایج به دست آمده میتوان گفت خاصیت فتوکاتالیستی نانو دیسکها و نانو صفحات بیشتر از نانو ذرات است و از طرفی این خاصیت در نانوذرات بیش از نانوسیمها است. همچنین عملکرد فتوکاتالیستی بسیاری از نمونههای ساخته شده در مقایسه با نانو ذرات تیتانیای بهتر بوده که نشان دهنده کارایی بالای اکسیدروی است.
در این مطالعات نانو کاتالیستی غیرسمی با هدف کاهش آلودگیهای صنعتی تولید شد که در تجزیه آلایندهها عملکرد بسیار مناسبی دارد. روش تولید این نانوکاتالیست، ساده و کم هزینه است و از نانو کاتالیست تولید شده در ساخت فیلترهای تصفیه آب و هوا میتوان استفاده کرد.