محققان کشور با اجرای طرح کلان ملی موفق به تولید واکسن آنفلوانزا شدند و امیدوارند با ارائه آن به وزارت بهداشت تا مردادماه جاری و تایید تستهای نهایی بتوانند این واکسن را در اختیار نیازمندان قرار دهند.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، تا پیش از این، سالانه حدود یک میلیون و 500 هزار دوز واکسن آنفلوانزا توسط دولت و بخش خصوصی به کشور وارد میشد که با توجه به هزینه حداقل 6 دلار برای هر واکسن در مجموع بالغ بر 9 میلیون دلار در این بخش هزینه میشد.
در حال حاضر این واکسن با استفاده از فناوری جدید و بهره گیری از روشهای دانش بنیان، نه تنها نیازی به واردات این میزان واکسن به کشور وجود ندارد بلکه از خروج ارز کشور جلوگیری و حتی گامهایی برای فراهم کردن صادرات بخشی از محصول تولید شده نیز برداشته شده است.
اسماعیل صابرفر، مجری طرح از پایان مراحل نهایی تولید این واکسن خبر داد و گفت: واکسن تولیدی تا مرداد ماه سال جاری در اختیار وزارت بهداشت قرار خواهد گرفت و این وزارتخانه در پروسه 3 تا 6 ماهه با بررسی محصول تولید شده در صورتی که صحت و سلامت آن را تایید شود، مجوز لازم برای عرضه واکسن آنفلوانزا را در بازار صادر و مردم از این پس، محصول ایرانی دارای کیفیت مشابه نمونه خارجی را استفاده خواهند کرد.
مجری طرح کلان ملی تولید واکسن آنفلوانزا، خاطر نشان کرد: با اجرای این طرح کلان هم اینک قادر به تولید سالانه 400 هزار دوز واکسن آنفلوانزا هستیم که این میزان با توجه به ایجاد ظرفیتهای جدید در صورت تامین تجهیزات مورد نیاز در فازهای بعدی با افزایش چشمگیری روبرو خواهد داشت.
صابرفر، با تاکید بر اینکه برای تولید واکسن آنفلوآنزا نیاز به برخی پیش نیازها از جمله تخم مرغ استریل (SPF) به عنوان ماده اصلی تولید این واکسن هستیم، ادامه داد: از این رو در سالهای گذشته طرحی برای تامین تخم مرغ استریل (SPF) مورد استفاده در تولید واکسن آنفلوانزا و جلوگیری از خروج ارزش از کشور به موسسه واکسن و سرم سازی رازی واگذار شد که هم اکنون مراحل پایانی تولید پایلوت تخم مرغ SPFدر موسسه مذکور در حال انجام است.
صابرفر توضیح داد: برای تولید واکسن هاری آمادگی دایم با توجه به زیر ساختهای موجود در سایت تولید شرکت با هزینه 8 میلیارد تومانی و در مدت 2 سال اقدام کنیم و این در حالی است که، برخی دیگر از شرکتها برای اجرای چنین پروژهای هزینهای 40 میلیارد تومانی و زمان 4 سال را مطالبه کردهاند.
مدیرعامل از آمادگی برای تولید واکسن آبله مرغان با هزینه 8 میلیارد تومان و زمان اجرایی 2 ساله و نیز واکسن فلج اطفال با هزینه 25 میلیارد تومان و در بازه زمانی 4 ساله خبر داد.