قاسم عموعابدینی در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، اقدام مناسب شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) در بررسی طرحهای کلان ملی را کار قابل قبولی عنوان کرد و اظهار داشت: جمع شدن صنایع و دانشگاهها در کنار دستگاههای سفارش دهنده اقدام ویژهای است که ماحصل آن شناسایی نیاز دستگاهها، تأمین بودجه و شناسایی طرحهای کلان ملی در راستای اهداف از پیش تعیین شده است.
معاون پژوهشی دانشگاه تهران با اشاره به نقش این دانشگاه در اجرای 47 طرح کلان ملی، افزود: دانشگاه تهران همگام با سایر دانشگاهها برخی از طرحهای کلان ملی به صورت محوری به این دانشگاه واگذار شده است ضمن آنکه در 18 طرح نیز به عنوان دانشگاه همکار فعالیت میکند.
وی ذخیره سازی زیرزمینی نفت و گاز و تصفیه آب و فاضلاب شهری را از جمله طرحهای کلانی دانست که در این دانشگاه در دستور کار قرار دارد و اظهار داشت: علاوه بر این طرح کلان ملی اقتصاد مقاومتی به این دانشگاه واگذار شده است ضمن آنکه یکی از مهمترین طرحهای کلان ملی در زمینه علوم انسانی نیز به این دانشگاه محول شد.
عموعابدینی تاکید کرد: سه طرح از این چهار طرح دانشگاه تهران جز سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری است که به صورت خاص و ویژه در دانشگاه تهران در حال پیگیری است.
به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، طرح ذخیره سازی زیرزمینی نفت و گاز راهکاری راهبردی برای حفظ صیانت منابع هیدروکربنی کشور است که در حال حاضر با رویکرد مشابه در کشورهای متعددی در نقاط مختلف دنیا انجام میشود. ذخیره سازی علاوه بر صیانت از سرمایه ملی هیدروکربنی در تولید رقابتی با سایر کشورها امکان تأمین نیاز کشور دردورههای پرمصرف و جلوگیری از واردات هزینه بر در این دورههای خاص (فصول سرما) را فراهم میکند.
طرح ذخیره سازی زیرزمینی نفت و گاز تاکنون با پیشرفت 9 درصدی همراه بوده است و باید در مدت 3 سال و با اعتبار کل 150 میلیارد ریال به خروجی تبدیل شود. این طرح با همکاری دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حال اجرا است.
طرح کلان دانش و فناوری بازیافت پسابهای شهری، صنعتی و کشاورزی و استفاده بهینه از این منابع از دیگر طرحهای کلانی است که به دانشگاه تهران واگذار شده است.
در این طرح که به سفارش وزارت نیرو در دستور کار قرار گرفته است، فعالیتهایی چون شناخت مشخصات و تغییرات کمی و کیفی منابع پسابها در سطح کشور، شناسایی و دستیابی به فناوریهای نوین در ارتباط با بازیافت و استفاده از پسابها، حفاظت کمی و کیفی منابع آب و کاهش آلودگیهای زیست محیطی، تدوین ضوابط بهداشتی و زیست محیطی استفاده از این منابع و ارائه برنامه مدیریت پایش زیست محیطی برای استفاده اصولی و پایدار پیش بینی شده است.
این طرح تاکنون پیشرفت 4.25 درصدی داشته است و قرار است در مدت 3 سال به دستاوردهای مورد انتظار نایل شود.