سعید اصغریان، دبیر اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در گفتگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به گذشت یک سال از شروع به کار دولت یازدهم درباره نقاط ضعف و قوت دولت گفت: روحانی وعدههایی را در زمان کاندیداتوریاش به مردم داد، اما اینکه چه قدر توانسته به وعدههایش عمل کند جای بررسی دارد. یکی از مهمترین موضوعات تنظیم سیاست خارجه بر اساس سیاست احترام به هر ایرانی بود و اینکه ایران روابط خوبی با کشورها داشته باشد، اما باید ببینیم بعد از یک سال آیا این اتفاق افتاده است و آیا در عرصه سیاست خارجی توانستهایم رویکرد متفاوت از گذشته داشته باشیم.
وی در ادامه افزود: دولت با شعار برخورد محترمانه شروع کرد، اما این برخوردهای محترمانه به جایی ختم شد که آمریکا اجازه ورود نماینده ایران به سازمان ملل را صادر نکرد و در مقابل، موضوع گزینههای نظامی روی میز است را مطرح نمود؛ اینجا این سؤال مطرح است که آیا تیم سیاست خارجی و عملکرد آن ما را به اهداف مورد نظر نزدیک کرده است؟ این در حالی است که برخورد منفعلانه دولت درباره شعار تعامل با قدرتهای جهانی نتیجهای جز توهین روزافزون آمریکا به ملت ایران نداشته است.
دبیر اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با اشاره به اینکه یکی از وعدههای رئیسجمهور عدم برخورد گازانبری با منتقدان بود، خاطرنشان کرد: آنچه در یک سال گذشته مشاهده کردیم فراتر از برخورد گازانبری بود؛ در این زمینه میتوان به برخورد با پخش مستند «من روحانی هستم»، توقیف روزنامه وطن امروز، توقیف هفتهنامه 9 دی اشاره کرد یا اینکه رئیسجمهور در سخنان خلاف شأن ریاست جمهوری، منتقدان را بیسواد خطاب کرد که در این زمینه لازم است حداقل دولت در عمل به وعدههای خود جامه عمل بپوشاند.
اصغریان ادامه داد: موضوع شایستهسالاری در انتصابها مسئله دیگری بود که مدنظر روحانی قرار داشت، اما شاهد بودیم که عزل و نصبها با شایستهسالاری همراه نبود، بلکه برخوردی بلدوزری صورت گرفت و در کمتر از ۵۰ روز کاری، بیش از ۴۲ مدیر که زیر نظر جهاد دانشگاهی کار میکردند تعویض شدند؛ به نظر میرسد که این دولت را باید دولت تناقض در رفتار و گفتار نامید.
وی تصریح کرد: دولت در سه سال آینده با تغییر رویکرد، اشتباهات یک ساله را جبران کند و به خدمترسانی به مردم بپردازد تا در این زمینه به سخنان امام و رهبری جامه عمل بپوشاند؛ همچنین باید از توسعه برونزا به سمت پیشرفت درونزا تغییر مسیر دهد. کلید پیشرفت کشور چیزی جز تکیه بر ظرفیتهای درونی نیست و در عرصههای سیاست خارجی، فرهنگ و اقتصاد باید نگاهی دوباره بر مبنای بیانات امام و رهبری معظم انقلاب صورت گیرد و همچنین فضای دانشگاهی نباید بیش از این به سمت سیاستزدگی پیش برود.