معاون امور استانهای سازمان پدافند غیرعامل گفت: جمهوری اسلامی ایران اکنون جزء پنج قدرت برتر جهان در مقابله با هجمه و دفع تهدیدهای سایبری است.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، سردار غلامعلی حیدری در نشست شورای پدافند غیرعامل استان ایلام کاهش آسیب پذیری٬ افزایش بازدارندگی و ارتقا پایداری ملی را از اصول راهبردی پدافند غیرعامل مورد نظر مقام معظم رهبری دانست و افزود: اجرای این پدافند مختص ایران اسلامی نیست و بسیاری از کشورهای جهان که با خطرهای مختلف نظامی و غیر نظامی نیز مواجه نیستند، اهمیت شایان توجهی به انجام پدافند غیرعامل میدهند. در ایران نیز در مقوله پدافند غیرعامل بسیار پیشرفت کرده و این موضوع در قانون اساسی جمهوری اساسی نیز از جایگاه بسیار برجستهای برخوردار است.
حیدری ادامه داد: سیاستهای کلی پدافند غیرعامل در سال 89 از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد و در 13 بند برای اجرا در اختیار دستگاه های مختلف اجرایی قرار گرفته است.
معاون امور مجلس سازمان پدافند غیرعامل تاکید کرد: تهدیدهای پیش روی نظام تنها نظامی نیست و باید کشور را در مقابل خطرها و تهدیدهای زیستی، سایبری و بیولوژیکی نیز ایمن نگه داریم.
حیدری با اشاره به بروز مشکل مرگ مرغهای تخم گذار در چهار استان البرز، قزوین، مرکزی و زنجان در سالهای گذشته به علت تزریق واکسن آلوده اضافه کرد: دونالد رامسفلد وزیر پیشین دفاع آمریکا در زمینه تولید واکسن فعالیت میکند و بسیاری از این سیاستمداران وابسته به نظام صهیونیزم بینالملل از این حربهها برای ثروت اندوزی و در عین حال ضربه زدن به کشورهای دیگر استفاده میکنند.
وی گفت: بسیاری از محصول های تولیدی سرمایه داران غربی حاوی انواع ویروسها و بیماریهاست و با قیمت بسیار نازل به دیگر کشورها صادر میشود در حالی که کارکرد این محصولات نابودی مراکز حساس کشورهای هدف است.
معاون سازمان پدافند غیرعامل شیوع بیماری های زیستی را تهدیدی جدی برای سلامت و امنیت کشورها ذکر و اظهار کرد: عامل اصلی خشکیدگی درختان بلوط حوزه زاگرس و تغییر شرایط اقلیمی در مناطقی از کشور از سوی کارشناسان در دست بررسی دقیق قرار دارد و در این خصوص تنها نباید موارد زیستی را مد نظر داشت.
حیدری در بخش دیگری از سخنان خود حملات در دنیای مجازی و سایبری را از راهبردهای دشمنان نظام برای ضربه زدن به انقلاب اسلامی عنوان کرد و افزود: روزانه بیش از یک هزار حمله سایبری به مراکز حساس کشور صورت می گیرد که با هوشیاری کارشناسان و نیروهای پدافند غیرعامل در بخش قرارگاه سایبری دفع می شوند.
وی یادآور شد: هر مکانی که محل ارائه خدمت به مردم در بخشهای مختلف باشد میتواند به محلی برای تهدید از سوی دشمنان نظام تبدیل شود.
معاون امور استانهای سازمان پدافند غیرعامل تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران خوشبختانه از کشورهای پیشرو در مقابله با تحرکهای سایبری دشمنان بوده و اکنون جزو پنج کشور برتر جهان در مقابله با تهدیدهای سایبری به شمار میرود.
حیدری بیان کرد: نمونه بارز مقابله با تهدیدهای سایبری را می توان در توان نیروهای امنیتی و نظامی کشور در به اختیار گرفتن هواپیمای جاسوسی فوق پیشرفته RQ170 به خوبی مشاهد کرد.
وی اضافه کرد: پدافند غیرعامل در وزارتخانههای مختلف کشور به صورت تخصصی از سوی کارگروه های متعدد مورد ارزیابی و کارشناسی دقیق قرار میگیرد و مسوولان ارشد نظام اهتمام جدی به رعایت این اصل اساسی در اجرای امور دارند.
وی چند منظوره کردن تاسیسات و شبکههای ارتباطی و همچنین پرهیز از ایجاد مراکز حساس و پر خطر در مناطق پرجمعیت را پیش از اجرای طرح های زیربنایی و اقتصادی از مواردی ذکر کرد که باید در برنامهریزیها لحاظ شود.
حیدری گفت: پدافند غیرعامل هزینه نیست بلکه نوعی سرمایهگذاری تلقی می شود و حتی در بخش نظامی نیز با ساخت موشکهای دوربرد و ساخت پناهگاه میتوان از بروز خطرهای احتمالی جلوگیری کرد.
معاون سازمان پدافند غیرعامل یادآور شد: فرهنگسازی، افزایش آگاهیهای عمومی از جایگاه این موضوع، به کارگیری اصول و ضوابط پدافند غیرعامل در بخش های دولتی و غیر دولتی و پیشبینی آموزش پدافند غیرعامل در دروس دانش آموزان و دانشجویان باید مد نظر مسوولان نظام باشد.
حیدری ادامه داد: سازمان پدافند غیرعامل تلاش کرده است با راهاندازی قرارگاه های سایبری و زیستی در راستای رهنمودهای معظمله حرکت کند.