به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان، علی اکبر جلالی شب گذشته در نشست فارغ التحصیلان دانشگاهی جویای کار استان گلستان در گردهمایی کارورزان مشاغل دانش بنیان حوزه ict کشور در استانداری گلستان گفت: مشاغل باید با فناوری روز و تحولات جهانی متناسب شوند.
وی افزود: ادارات در کشور به سمت فناوری پیش رفتند؛ اما نیروی انسانی هنوز به شیوه سنتی کار می کند که این عدم تناسب مشاغل با فناوری در خیلی وقت ها موجب هدر رفت منابع و پرداخت هزینه می شود.
استاد دانشگاه علم و صنعت ایران التزام شکل گیری مشاغل دانش بنیان بر اساس فناوری روز را خاستگاه اصلی طرح ریزی پروژه بزرگ «استان مجازی» دانست و بیان داشت: طرح استان مجازی با چهار پروژه برنامه ریزی برای اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی، برنامهریزی برای ایجاد شهرهای الکترونیک، برنامه ریزی برای ایجاد ارتباط ویدئویی مدیران با شهروندان و برنامه ریزی برای یکپارچه سازی خدمات الکترونیک، سال گذشته در استان گلستان به عنوان پایلوت کشوری کلید خورد و بخش قابل توجهی از آن نیز با موفقیت تا به امروز پیش رفت.
برای ایجاد اشتغال نباید منتظر دولت ماند
جلالی با بیان اینکه نباید برای ایجاد شغل منتظر دولت ماند، تاکید کرد: پروژه استان مجازی با پیش بینی ایجاد اشتغال دانش بنیان در وهله اول فراخوان 5000 فارغ التحصیل دانشگاهی بیکار را صادر کرد و تا 28 اردیبشهت سال جاری این تعداد متقاضی ثبت نام کرده و سقف پذیرش تکمیل شد در مرحله دوم قرار بر این است طی آموزش های حرفه محور این تعداد نیروی انسانی با پشتوانه «بیمه رایگان» و «مدرک بین المللی» روانه بازار شوند.
وی هدف اساسی این طرح را فصاسازی برای اشتغال در کشور خواند و در ادامه گفت: در حال حاضر بنگاه های اقتصادی کشور زیر 30درصد کار می کنند که این رقم مطلوب نیست و باید افزایش پیدا کند.
مشاغل دانش بنیان، بهترین راه افزایش بازدهی بنگاه های اقتصادی است
جلالی افزود: بهترین و سریع ترین راه برای بهبود بهره وری بنگاه های اقتصادی روی آوردن به مشاغل دانش بنیان است که در طرح استان مجازی و گنجاندن کلاس های حرفه محور به این مهم پرداخته شده است.
استاد دانشگاه علم و صنعت ایران با بیان اینکه با ادامه شکل سنتی بازار به جایی نمی رسیم، تصریح کرد: پروژه استان مجازی گلستان پرچمی ملی است که اگر محقق شود، تحول بزرگی در حوزه اشتغال کشور بوجود می آورد./220ب1/