به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، طرح چهار ماده ای «افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت کشور» که مدتی است در مجلس مطرح شده و با اما و اگرهایی روبروست، امروز برای چندمین بار به صحن علنی مجلس رفت.
این طرح دارای چهار بند بوده و برتری های قابل تاملی بر طرح «جمعیت و تعالی خانواده» دارد.
هفته گذشته طرح افزایش نرخ باروری در دستور کار مجلس قرار گرفت، اما به دلیل حجم بالای طرح ها و لوایح، نوبت به بررسی آن نرسید و تنها موافقان و مخالفان برای سخنرانی ثبت نام کردند.
این طرح که به گفته بسیاری از کارشناسان، کوتاه ولی کارآمد است، مورد تأیید مقام معظم رهبری نیز است. مقام معظم رهبری در دیداری که اوایل ماه جاری با نمایندگان مجلس داشتند، باز هم بر لزوم تنظیم و تصویب سیاست های جمعیتی تأکید کردند و در بخشی از فرمایشات خود به همین طرح چهار ماده ای اشاره کرده و فرمودند: «یک مسئله هم مسأله جمعیت است که حالا سیاست های جمعیت ابلاغ شد؛ خوشبختانه مسئولان هم تجاوب کردند به این سیاست های جمعیت. شنیدم در مجلس هم طرحی در مورد افزایش باروری و پیشگیری از کاهش جمعیت وجود دارد؛ این بسیار مهم است. هیچ منافاتی ندارد که ما مراعات بهداشت و سلامت مادران و فرزندان و نوزادان را بکنیم و در عین حال مراقب باشیم اشتباهی را که قبلاً کردیم، ادامه ندهیم و دنبال نکنیم...»
اما امروز باز هم خبر در دستور کار قرار گرفتن این طرح در مجلس مخابره شد. محمدحسین فرهنگی در نشست علنی امروز، یکشنبه، اول تیرماه مجلس شورای اسلامی دستور کار صحن امروز را قرائت کرد:
1. ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد طرح جامع کاداستر کشور (دراجرای ماده 104 آییننامه داخلی با اولویت در دستور قرار گرفت)
2. گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاست های کلی اصل (44) قانون اساسی در مورد طرح اصلاح مواد (1) ، (6) و (7) قانون اجرای سیاست های کلی اصل چهل و چهارم (44) قانون اساسی (اعاده شده از شورای نگهبان)
3. گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار (اعاده شده از شورای نگهبان)
4. گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در مورد طرح افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت کشور (یک فوریت این طرح در جلسه علنی مورخ 24/1/1393 به تصویب رسیده است)
5. گزارش کمیسیون بهداشت و درمان درمورد رد طرح بازنشستهکردن کسانی که در سن بازنشستگی بوده و هنوز حق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر پرداخت میکنند (در اجرای ماده 147 آییننامه داخلی با تقاضای بیش از 15 نفر از طراحان در دستور کار مجلس قرار گرفت) (یکفوریت این طرح در جلسه علنی مورخ 28/8/1392 به تصویب رسیده است)
جزئیات این طرح چهار ماده ای که دوفوریت آن در جلسه علنی 24 فروردین 93 تصویب نشد، به امضای 82 نفر از نمایندگان رسیده بود. معلوم نیست این تعلل مجلسی ها در تصویب طرحی که چالش اصلی کشور را مرتفع می کند، چه دلیلی دارد و چرا باید سه سال از جدی شدن مباحث جمعیتی و تأکید مقام معظم رهبری بگذرد و مجلس حتی یک قانون کوچک برای بهبود اوضاع وضع نکرده باشد.
6. بررسی طرح الحاق یک تبصره به ماده (5) قانون گزینش معلمان و کارکنان آموزش و پرورش (در اجرای ماده 146 آییننامه داخلی بنا به تقاضای بیش از 10 نفر از طراحان در دستور قرار گرفت) (یکفوریت این طرح در جلسه علنی مورخ 30/10/1392 به تصویب رسیده است)