به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، روزنامه مردمسالاری ضمن انتشار مطلب فوق نوشت: همچنین اگر آرای نامزدهای اصلاحطلب براساس بررسیهای جامعهشناختی بررسی گردد، مشخص میشود که آرای بدنه اجتماعی اصلاحطلبان جامعه نه میان دکتر معین و حجتالاسلام کروبی که اتفاقاً میان دکتر معین و دکتر قالیباف تقسیم شد. زیرا کسانی که به حجتالاسلام کروبی رأی دادند، از اقشاری محروم و ضعیف اقتصادی بودند که به دلیل شعارهای عوامپسندانه وی به او رأی دادند ولی بخشی از طبقه متوسط شهری که عمدتاً رأی خود را به نام اصلاحطلبان به صندوق میانداخت، خسته از شعار زدگی برخی از اصلاحطلبان؛ به دلیل وجهه تکنوکرات و مدیریتی دکتر قالیباف، به او رأی دادند.
این روزنامه اصلاحطلب افزود: در این حالت، تنها راه راهیابی یکی از دو نامزد اصلاحطلب، انصراف معین به نفع کروبی در روزهای پایانی تبلیغات انتخاباتی بود، زیرا در صورت انصراف کروبی، آرای وی نه به سبد معین که برعکس به سبد احمدینژاد منتقل میشد.
مردمسالاری خاطرنشان کرد: پیش از برگزاری مرحله دوم انتخابات نهم، برای برخی از تحلیلگران سیاسی از پیش روشن بود که نگرش اکثریت جامعه ایران به آیتالله هاشمی، مثبت نیست. اما حامیان آیتالله دچار این گمان نادرست شدند که چون اکثر نامزدهای دور اول از وی حمایت کردهاند، پس لزوماً آرای آن نامزدها نیز به نام ایشان به صندوق واریز خواهد شد، غافل از آن که هر یک از آرای اجتماعی با دلایل، خواستها و انگیزههای متفاوتی به نامزدی اختصاص مییابد و در نبود نظام حزبی در کشور، نمیتوان به این آرا جهت داد و آنها را هدایت نمود. در این وضعیت بار دیگر راهی برای جلوگیری از پیروزی احمدینژاد وجود داشت و آن کنارهگیری آیتالله هاشمی از عرصه انتخابات و ورود کروبی به عرصه دومین دوره از انتخابات بود.
انتشار این تحلیل اعتراضی در حالی است که چند روز قبل محمد صدر مشاور خاتمی در مصاحبه با نامه نیوز تصریح کرد: نامزدی هاشمی در انتخابات سال 84، اصلاحطلبان را بازنده کرد.
مانور مردمسالاری روی محبوبیت کروبی در حالی است که وی در انتخابات سال 88 بیش از 330 هزار رأی را کسب نکرد و در رقابت با آرای باطله ناکام ماند.
منبع: کیهان