به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، فرشته قناعت در خصوص ساخت این نانوهیدروژلها گفت: زمانی که ابعاد ذرات نقره کوچک شده و به مقیاس نانومتر تبدیل میشود، خاصیت میکروبکشی آن بیش از 99 درصد افزایش مییابد. از اینرو جایگزین مناسبی برای آنتیبیوتیکهای مرسوم، که در مقابل میکروبها قابلیت مقاومسازی دارند، بهحساب میآیند و میتوان از آن برای بهبود جراحتها و عفونتها استفاده کرد.
وی ادامه داد: هیدروژلها اغلب فضای آزاد زیادی بین اتصالهای عرضی در شبکهی خود دارند و هنگام تورم به عنوان نانوراکتور عمل میکنند. از جمله مزیتهای تشکیل نانوذرات در شبکه میتوان به عملکرد آنها برای زمانهای طولانی، استخراج با آب در زمان مورد نیاز و کنترل شکل و اندازهی ذرات با تغییر گروههای عاملی اشاره نمود. بنابراین ترکیب نانوذرات نقره و هیدروژلها، یک مادهی چندسازهای جدید، با خواص جدید ایجاد خواهد کرد.
استاد دانشگاه آزاد اسلامی قزوین تصریح کرد: این نانوهیدروژلها در صنایع مختلفی از جمله پزشکی، داروسازی، ساختمان و کشاورزی کاربرد دارند و قدرت جذب آنها برای آب و محلولهای زیستی و دارویی بسیار بالاست و خاصیت ضدباکتریایی خوبی از خود نشان میدهند.
قناعت افزود: در حال حاضر، عملکرد این نانوهیدروژلها بر خواص تازه و سخت شدهی ملات سیمانی خود متراکم در مرکز تحقیقاتی صنعت ساختمان (CCRC) دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، در دست بررسی است.
شایان ذکر است؛ این تحقیقات حاصل همکاری فرشته قناعت و دکتر حسین قاسمزاده است که نتایج آن در مجلهی Polymer Research ( جلد 21، شماره 355، ماه فوریه، سال 2014، صفحات 1 تا 14) انتشار یافته است.