به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، در سالهای اخیر با توجه به حداکثر شدن جمعیت جوان و در سن کار کشورمان، مسئله اشتغال به دغدغه اصلی افراد جامعه و البته مسئولان تبدیل شده است.
به همین دلیل در ده سال گذشته راهکارهای مختلف و بعضا متناقضی برای ارتقای اشتغال و کاهش بیکاری در کشور به کار گرفته شد که برخی از آنها چندان هم کارساز نبود.
دولت یازدهم هم مسئله اصلی کشور را اشتغال عنوان کرده و از ورود قریب الوقوع 4.5 میلیون فارغالتحصیل جویای کار در آینده نزدیک خبر میدهد. البته به این امار باید افراد بیکار کمسواد را هم باید اضافه کنیم.
حسن طائی معاون اشتغال وزارت کار در روزهای اخیر اعلام کرد که بسته سیاستهای اجرایی سند توسعه اشتغال پایدار با هدف ایجاد پیوند میان بنگاههای کسب و کار در قالب 10 رویکرد و 50 اقدام در دست اجراست.
طایی بیان کرد: طبق آمار رسمی هم اینک سه میلیون نفر بیکار در کشور وجود دارد که اگر افراد با درآمد ناکافی و مایوس شدگان از اشتغال و در آستانه بیکاری نیز به این آمار اضافه شود، جمعیت بیکار به شش میلیون نفر میرسد.
بر اساس گزارشات رسمی، نسبت اشتغال افراد 10 ساله و بیشتر در زمستان سال قبل در کل کشور 31.7 بوده است. این نسبت در بین مردان، 55.1 درصد و در بین زنان 8.3 درصد است.
نسبت اشتغال، شاخصی است که نشان میدهد چند درصد جمعیت واقع در سن کار، شاغل هستند.
همچنین مقایسه نسبت اشتغال در بین استانهای کشور نشان میدهد، استان اردبیل با 35.9 درصد بالاترین نسبت اشتغال و استان کهکیلویه و بویراحمد با 23.6 درصد پایینترین نسبت اشتغال را به خود اختصاص دادهاند.
نسبت اشتغال در نقاط روستایی کشور 33.5 و در نقاط شهری 31 درصد بوده است.
منبع: فارس