به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، سایت مسکو تایمز در گزارشی با موضوع رشد بانکداری و اقتصاد اسلامی در روسیه نوشت:
حداقل حدود ۱۰ میلیون مسلمان در روسیه وجود دارد، در حالی که تنها چهار موسسه عمومی وجود دارد که مسلمانان می توانند طبق دستورات قرآن، در آنها سرمایه گذاری کرده و یا وام بگیرند.
اقتصاد اسلامی در حال رشد در سراسر دنیاست و مدافعان آن می گویند این نوع اقتصاد دارای مزیتهای اخلاقی و عملی هم برای مسلمانان و هم برای افراد غیرمسلمان است.
مسکو تایمز در ادامه این گزارش می نویسد: اگرچه مسلمانان روسیه در تغییر عادتهای مالی خود کند هستند و غیرمسلمانان نیز در اعتماد به قوانین اسلامی و تطبیق با آنها عجله ای از خود نشان نمی دهند اما با این حال اقتصاد و فاینانس اسلامی در طول دهه گذشته در حال رشد در روسیه است و کارشناسان و نقش آفرینان در مورد آینده این صنعت خوشبین هستند.
رشید نیزامایف، رییس مرکز اقتصادی عمل، یکی از چهار مرکز اقتصاد اسلامی در روسیه می گوید: «حوزه ی فعالیت محدود است ولی تقاضا نسبت به هفت سال گذشته بیشتر شده است. اکنون مسلمانان بیشتری وجود دارند که ترجیح می دهند زندگیشان مطابق با آموزه های دینی باشد.»
این گزارش همچنین با اشاره به قوانین بانکداری اسلامی می افزاید: اصل اساسی در بانکداری اسلامی ممنوعیت ربا یا بهره است که در سخنان پیامبر اسلام و قرآن تصریح شده است. ظاهرا با این ممنوعیت هرگونه احتمال فعالیت بانکی مطابق با شریعت از بین میرود ولی در حقیقت اینطور نیست.
ممنوعیت ربا در واقع ممنوعیت به دست آوردن پول از پول است. در عوض، بانکهای اسلامی با سرمایه گذاری مشترک در داراییها و کسب و کارهای مشتریانشان به دنبال سودآوری هستند.
چشم انداز رشد بانکداری و واقتصاد اسلامی در روسیه با توجه به جمعیت مسلمان روسیه مثبت به نظر می رسد. جمعیت ۱۰ میلیونی مسلمانان روسیه معادل ۷ درصد جمعیت این کشور را تشکیل می دهند.
این صنعت همچنان جا برای رشد دارد و پیش بینی ها نشان می دهند تا سال ۲۰۱۸ میزان سرمایه در گردش مراکز اقتصادی اسلامی به ۱۰ میلیارد دلار می رسد.
منبع: ایران اسلامی