به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، 1ـ آقای ناطقنوری در صفحه 51 جلد دوم کتاب خاطرات خویش در بخش ماجرای استیضاح ایشان بهعنوان وزیر کشور توسط مجلس شورای اسلامی، مینویسد: «آقای سیدمهدی طباطبایی شیرازی که حاکمشرع شهرداری تهران بود، زمینهای اطراف تهران را به افراد بیبضاعت و نهادها واگذار میکرد. این کار آقای طباطبایی اعتراض وزارت مسکن را در پی داشت و آقای گنابادی که وزیر مسکن بود، مرتب به مجلسیها میگفت: من این موضوع را به وزیرکشور میگویم ولی گوش نمیدهد... مجلس شورای اسلامی با امضای چند نفر نماینده مرا استیضاح کردند... روز استیضاح که به مجلس رفتم، آقای هاشمی خیلی نگران بود و گفت: آقای ناطق استیضاحکنندگان خیلی قوی برخورد میکنند. گفتم نگران نباشید... لیست اکثریت نمایندگان مجلس که زمین گرفته بودند یا با نوشتن نامه درخواست زمین کرده بودند را تهیه کردم. حتی اسم آقای هاشمیرفسنجانی هم بود... شروع کردم به خواندن اسامی نمایندگان... نمایندگان دیدند دارم اسامی همه را میخوانم و آبروریزی میشود. گفتند نخوانید. جاروجنجال مفصلی در مجلس به راه افتاد. عاقبت آقای هاشمیرفسنجانی گفت: اسامی را نخوانید... و عاقبت رای آوردم».
2ـ یکی از مشخصههای سیاسی هاشمی در خاطرهنویسی و متعاقبا استناد به خاطرات یکطرفه مفید به منافع فردی خلاصه میشود. بهطور مشخص هاشمی در 10 سال اخیر سعی کرده است با بیان خاطرات گاه عجیب نسبت به موضوعات مختلفی از جمله تمایل به کنارهگیری از حکومت توسط حضرت امام در سال 62 و... اظهارنظر کرده و در بطن خاطرات خویش و در سایه استنباطات نقلی به اهداف سیاسی مدنظر دست یابد. تلاش برای مرجعیتبخشی به خاطرات هاشمی، رویکرد دیگر این خاطرهنویسی میتواند باشد. البته لازم به ذکر است که تقریبا کمتر موردی وجود داشته است که خاطرات چالشی هاشمی مورد تایید دیگران واقع شود. در این میان در مقاطعی که دیگران در متن خاطرات خویش مطالبی را درباره خصوصیات و اقدامات سودجویانه هاشمی واقعنگاری کردند، عملا مورد حملات سازمانیافته جریان رسانهای منتسب به وی واقع شده است که ظاهرا آقای ناطقنوری نیز از این اصل مستثنا نیستند. به هر حال سکوت هاشمی درباره ماجرای پرحاشیه زمینهای سالاریه قم و عدمپاسخ قانعکننده ایشان به سخنان حجتالاسلام شجونی یا ثبتنام ایشان جهت دریافت زمین دولتی در سال 1362 بسیار قابل تامل است.
3 ـ هاشمیرفسنجانی در سال 1362 با وجود تمکن مالی و قهرا عدمنیاز به زمین دولتی در جایگاه ریاست مجلس جهت دریافت زمین دولتی ثبتنام میکند! یعنی در دورانی که مجموعه نیروهای انقلابی در حال مبارزه با منافقین و دفع تهاجمات رژیم بعثی بودند، ایشان در جایگاه ریاستمجلس در پی دریافت زمین دولتی بودند. یا ایشان بهعنوان ریاستمجلس عملا مانع از اعلام اسامی نمایندگانی میشود که برخلاف مقررات زمین دریافت داشته یا متقاضی دریافت زمین دولتی بودند. ظاهرا آقای هاشمی در خاطرات خویش هیچ اشارهای به این موضوع نکرده است تا اثبات کند خاطرات ایشان جامع و واقعا منطبق با همه اتفاقات رخداده آن دوران نیست. در حقیقت باید گفت خاطرات هاشمی تنها برشی سطحی از تاریخ انقلاب اسلامی با جهتگیری خاص است.
زماني که رزمندگان جان بر کف از ناموس ملت دفاع مي کردند ايشان که پز همان دوران را ميدهد که رييس جنگ بوده و چه ها که نکرده در شهري که ساکن آن نبوده زمين گرفته زميني که خيلي از رزمندگان به آن محتاج بودند . جاي بسي تاسف است.... هر دم از اين باغ بري ميرسد !!!