به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، به دنبال تایید رسمی اتهام جاسوسی یک کارمند سازمان اطلاعات و امنیت آلمان برای آمریکاییها، برلین سفیر واشنگتن را فراخوانده است. بدین ترتیب چالش امنیتی میان دو متحد بزرگ اروپایی- آمریکایی که به نظر میرسید پس از ماجرای شنود مکالمات آنگلا مرکل دچار فراموشی شده است، از نو زنده میشود.
به گزارش مطبوعات آلمانی یک مرد 31 ساله آلمانی مظنون به جاسوسی برای سازمانهای اطلاعاتی خارجی (آمریکا) در برلین دستگیر شده که متهم است به مدت 2 سال در سازمان اطلاعات و امنیت آلمان به عنوان جاسوس برای آژانس امنیت ملی آمریکا کار کرده است. گویا این مرد اطلاعاتی را از کمیته پارلمانی آلمان که مشغول بررسی موضوع شنود تلفنی آنگلا مرکل بود به سرویسهای جاسوسی آمریکا منتقل میکرده است. همچنین گفته میشود فرد بازداشت شده 31 ساله است و کارمند آژانس اطلاعاتی فدرال آلمان، موسوم به بیاندی بوده است. اشتفان سایبرت، سخنگوی دولت آلمان میگوید: «این اتفاق مهمی است.
به همین دلیل دادستان فدرال وارد عمل شده است. جاسوسی برای یک سازمان اطلاعاتی خارجی رخدادی نیست که ما به سادگی از کنار آن عبور کنیم. به همین دلیل این موضوع به دادستان فدرال ارجاع داده شده است که البته جای خوبی برای انجام تحقیقات است». توماس اوپرمن از حزب سوسیال دموکرات میگوید: «اینکه یک قدرت جهانی یا یک کشور دیگر بویژه کشوری که از دوستان ما است یعنی آمریکا، بخواهد یکی از کارکنان سازمان اطلاعاتی آلمان را برای جاسوسی استخدام کند تحت هیچ شرایطی قابل توجیه نیست». هفتهنامه اشپیگل گفته است انگیزه این مرد برای انتقال اطلاعات محرمانه دریافت پول بوده است اما خبرگزاری رویترز از قول یک سیاستمدار که نامش را اعلام نکرده گزارش کرده است این مرد به طور داوطلبانه اطلاعات را منتقل میکرد.
از طرف دیگر هانس گئورگ ویک، رئیس سابق سرویس اطلاعات امنیت آلمان (BND) اتهام جاسوسی علیه یکی از کارکنان این سازمان که گفته میشود برای آژانس امنیت ملی آمریکا از کمیسیون تحقیق پارلمانی آلمان جاسوسی کرده است را خیانت به کشور ارزیابی کرد: «این اتفاق البته عمیقا جای تاسف دارد، چرا که قابلیت اعتماد سرویس اطلاعات و امنیت آلمان را تحت تاثیر قرار داده است».
گئورگ ویک همچنین فاش کرد: «سازمان اطلاعات و امنیت آلمان ابزاری در دست دولت آلمان است و دولت ما نیز یک دولت دستنشانده آمریکا یا هر کشور دیگری نیست بنابراین چنین اقدام اعتماد شکنی خیانت به کشور است. طبیعتا در ابتدا احتمال بیگناهی فرد مظنون وجود دارد و نباید هیچگونه پیشداوری وجود داشته باشد اما اگر اینگونه اتهامات جاسوسی علیه کارمند سازمان اطلاعات امنیت آلمان حقیقت داشته باشد، این یک اتفاق معمولی و طبیعی نیست». براساس اطلاعات نشریه بیلد، ظاهرا این کارمند سازمان اطلاعات و امنیت آلمان به مدت 2 سال به عنوان جاسوس دوجانبه فعال بوده است. این نشریه آلمانی با استناد به محافل امنیتی آلمان گزارش داده است این مرد 31 ساله در مجموع حدود 218 سند محرمانه را سرقت کرده است.
منبع: وطن امروز