به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری با بیان مسئله جمعیت گفت: یکی از موضوعات متناوب همه کشورها مسئله جمعیت است که متأسفانه با باور اندیشه های غلط مبنی بر اینکه جمعیت زیاد مانع توسعه وپیشرفت کشور است خیلی از جوامع با مشکل روبرو شده اند.
وی افزود: کشور ما به لحاظ اقلیمی وموقعیت های جغرافیایی برای رسیدن به پیشرفت و توسعه به یک جمعیت حداقلی 150 میلیون نفری نیاز دارد تا بتواند به توسعه نسبتاً پایدار که یکی از مؤلفه های کلیدی جمعیت است، دست پیدا کند.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به بیانات رهبری درخصوص جمعیت که اعلام فرمودند "غفلت قابل توجهی شده" تصریح کرد: ایشان بارها آسیب های خطرناک کاهش جمعیت را برای مسؤلین گوشزد نمودند و همچنین برای پیشگیری از پیامدهای سوء کاهش جمعیت سیاست های کلی جمعیت را با در نظر گرفتن تمامی ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی وسیاسی ابلاغ کردند.
وی ادامه داد: برای تحقق سیاست های کلی جمعیتی به تغییرات فرهنگی، تحولات اقتصادی مناسب تحت عنوان پیش نیاز و برنامه ریزی دقیق سیاسی نیاز داریم.
حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری خاطر نشان کرد: به لحاظ فرهنگی در این سیاست ها تدوین ضرورت ها واهمیت حرکت به سوی توسعه جمعیت، آثار مثبت و پیامدهای خوب آن و همچنین هشدار نسبت به پیامدهای سوء کاهش جمعیت مانند پدیده سالمندی، افت علمی، کاهش رشد اقتصادی و... مورد توجه قرار گرفته که این موضوع بیش از آنکه نیاز به جنبه های اقتصادی، سیاسی ویا اجتماعی داشته باشد به فرهنگ سازی نیاز دارد.
وی ادامه داد: مسئله افزایش جمعیت، منشأ فرهنگی دارد همین طور که کاهش جمعیت، بیش از هر چیزی به عوامل فرهنگی مثل بالا رفتن سن ازدواج، شکل گرفتن سبک زندگی غلط، راحت طلبی، لذت جویی ومسئولیت گریزی افراد برمی گردد.
حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری در پایان گفت: با افزایش سن ازدواج، فرزند آوری خانواده ها به تأخیر می افتد و تا زمانیکه فرزند به عنوان یک موجود مزاحم و مانع خوش گذرانی های زندگی تلقی شود، اهداف و آرمان های ملی، اجتماعی و انقلابی ما مورد غفلت واقع می شود و جامعه مورد تؤطئه و حیله دشمنان قرار خواهد گرفت.