نمایندگان مجلس با کلیات طرح نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی موافقت کردند.
به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه 18 تیر) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی کشور با کلیات این طرح با 171 رای موافق، 24 رای مخالف و 8 رای ممتنع از مجموع 231 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
در جریان بررسی کلیات این طرح دواتگری و دهقان به عنوان موافق و پیرموذن و حیدری طیب به عنوان مخالف کلیات طرح صحبت کردند.
در ماده 2 طرح نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی آمده است که احزابی که قبل از لازم الاجرا شدن این قانون مجوز فعالیت دریافت کرده اند، موظفند ظرف یک سال از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون وضعیت خود را با شرایط مندرج در این قانون تطبیق دهند و گزارش آن را به کمیسیون ماده 10 ارسال نمایند. در صورت تائید اقدامات حزب از سوی کمیسیون ماده 10 پروانه فعالیت حزب تمدید میگردد.
براساس تبصره 1این ماده کمیسیون میتواند در صورت وجود دلایل موجه، مهلت تطبیق با شرایط مندرج در این قانون را حداکثر تا شش ماه تمدید نماید.
براساس تبصره 2 این ماده در صورت عدم تحصیل شرایط مندرج در این قانون توسط احزاب مزبور مراتب کتبا به آنها اعلام میشود این احزاب میتوانند ظرف یک ماه به تصمیم کمیسیون اعتراض نمایند. در صورت اعتراض، کمیسیون ماده 10 موظف است ظرف حداکثر سه ماه نسبت به اعتراض آنها رسیدگی و اعلام نظر کند اعلام نظر کمیسیون در این رابطه قطعی است.
براساس تبصره 3 این ماده در طول مدت مزبور که احزاب وضعیت خود رابا شرایط مندرج در این قانون تطبیق مینمایند فعالیت آنها قانونی بوده اما در صورت اعلام نظر قطعی کمیسیون مبنی بر عدم تحصیل شرایط مندرج در این قانون، پروانه فعالیت این احزاب ملغی گردیده و هرگونه فعالیت حزبی آنها غیر قانونی می باشد.
در ماده 22 طرح مذکور نیز آمده است که از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون، قانون فعالیت احزاب، جمعیت ها و انجمن های سیاسی و صنفی و انجمن های اسلامی و اقلیت های دینی شناخته شده و گروههای سیاسی مصوب 7/6/1360 نسخ می شود.