دکتر محمود نصراصفهانی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» گفت: کلینیک تخصصی دندانپزشکی شهید منتظری با روزانه 300 نفر مراجعه کننده کلیه امورتخصصی دندانپزشکی را که در سراسر کشور قادر به انجام آن هستیم توسط اساتید مجرب که اغلب از اعضای هیئت علمی دانشگاه ها تشکیل شده اند انجام می دهند.
مدیر درمانگاه تخصصی دندانپزشکی شهید منتظری ، متخصص جراحی لثه، عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد و ادامه داد: این درمانگاه از هشت صبح شنبه تا 7 بعداظهر پنج شنبه همه روزه به استثنایی ایام تعطیل فعال است و اگرچه صددرصد دولتی نیست اما بخش خصوصی نیز نیست و تعرفه آن به صورت مشخص و برخی بیمه ها را نیز شامل می شود که به کلیه اقشار جامعه خدمت رسانی می کند.
وی افزود: این درمانگاه از سال 63 و زیر نظر بنیاد شهید تأسیس شده و بعدها به دانشگاه شاهد واگذار شده و با واگذاری آن به دانشگاه همزمان بازسازی و تجهیزات آن درست شده است که درحال حاضر به لحاظ قدمت، کیفیت و نام شهرت دارد.
مدیردرمانگاه تخصصی دندانپزشکی شهید منتظری در ادامه بیان داشت: این درمانگاه در حال حاضر دارای 63 نفر پرسنل دستیار و 65 پزشک متخصص فعال در شیفت های کاری مشخص است و دارای بخش های تخصصی ارتودنسی، جراحی لثه، ایمپلنت، جراحی فک و صورت، پروتز ، تخصصی اطفال، اورژانس، لابراتور و بیماری های دهان و دندان است.
دکتر نصراصفهانی در خصوص ارتباط پرسنل و پزشکان این درمانگاه با مراجعه کنندگان اظهار داشت: تکریم و احترام به مراجعه کنندگان یکی از اصلی ترین موارد مورد تأکید توسط ریاست دانشگاه است و پزشکان این درمانگاه خدمت به مردم را یک خدمت الهی و توفیق می دانند و اغلب با وضو و به انجام فعالیت می پردازند و برخوردی در شأن اسلام با مراجعه کنندگان دارند.
وی افزود: من از سال 83 مدیریت این درمانگاه را به مدت سه سال بر عهده داشتم و پس از آن 5 سال در دانشگاه فعالیت کردم و مجدداً در سال 89 تاکنون ریاست این درمانگاه را برعهده دارم.
مدیر درمانگاه تخصصی دندانپزشکی شهید منتظری ادامه داد: همواره تلاش کرده ایم این درمانگاه به فعالیت خود ادامه دهد و تجهیزات آن هر سال به روز شود و به ویژه در بخش جراحی فعالیت این درمانگاه کم نظیر است که در بخش ایمپلنت که یکی از شلوغ ترین بخش های درمانگاه نیز است گاهاً در برخی روزها سه جراح به صورت همزمان ایمپلنت انجام می دهند که در میان درمانگاه ها یک فعالیت خاص محسوب می شود.
دکتر نصراصفهانی در ادامه در خصوص علت شیوع دندان درد در سال های اخیر اظهارداشت: متاسفانه برخلاف سایر فعالیت های بهداشتی کشور در زمینه ارتقاء بهداشت دهان و دندان درجامعه خوب فعالیت نشده و اغلب جوانان ما به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت نمی دهند و حتی گاهاً مراجعه کنندگان ما افرادی به لحاظ ظاهر بسیار آراسته هستند اما متاسفانه بهداشت دهان ودندان را به هیچ وجه عمل نکردند.
وی ادامه داد: یکی از دلایل این امر عدم آموزش مناسب در زمینه بهداشت عمومی جامعه است و همچنین نوع تنقلات مصرفی که تأثیر به سزایی در تغییر بهداشت دهان و دندان دارد و معمولاً باعث می شود شاخص های دندانپزشکی تغییر کند همین عدم رعایت بهداشت دهان ودندان و استفاده از مواد غذایی جدید است.
مدیردرمانگاه تخصصی شهید منتظری افزود: بهداشت دهان و دندان باید حرف اول را در سلامت بزند و حتی کسانی که مصرف شیرینی جات بالایی دارند با رعایت بهداشت دهان و دندان واستفاده از مسواک به موقع می توانند از ناراحتی های لثه و پوسیدگی های دندان جلوگیری کنند.
وی افزود: اگر همه مردم مقید باشند که هر شش ماه یک بار به دندانپزشکی مراجعه کنند، هر اتفاقی که قرار است رخ بدهد را می توانند پیشگیری کنند و با درمان پوسیدگی های سطحی و برطرف کردن التهاب های لثه از بیماری دهان و دندان جلوگیری کنند و براساس شعار بهداشت جهانی پیشگیری همواره بهتر، کم هزینه و کم دردسرتر از درمان است اما متاسفانه مشغله و یا ترس از دندانپزشکی باعث شده اغلب بیماران مراجعه کننده کسانی باشند که نیاز مبرم به دندان پزشکی دارند و شاید از میان هر 100 بیمار تنها یک نفر جهت چکاب مراجعه می کند.
دکتر نصراصفهانی در ادامه بیان داشت: با وجود اینکه ما در تیرماه سال 93 به سرمی بریم اما تاکنون تعرفه این درمانگاه همان تعرفه های سال 92 است که اعمال می شود و افزایشی نداشته است.
این متخصص دندانپزشکی با اشاره به ایام ماه مبارک رمضان ادامه داد: در ماه رمضان بهتر است زمان آغاز افطار قبل از شروع به خوردن ابتدا مسواک زده شود و همچنین در زمان سحر نیز پس از صرف سحر مسواک حتماً زده شود و از این طریق به ارتقای بهداشت دهان ودندان کمک کنند.
مدیردرمانگاه تخصصی دندانپزشکی شهید منتظری خاطرنشان کرد: امیدواریم مردم ما همانگونه که به موارد دیگر اولویت می دهند به بهداشت دهان ودندان نیز توجه ویژه کنند و همه ما می دانیم دندانی که درست می شود دیگر به آن دندان طبیعی باز نمی گردد و هر میزان که برای پیشگیری فعالیت و هزینه کنیم بهتر است از درمان است.