معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در سال 91 بالغ بر 220 هزار سقط جنین انجام شده که از این میزان 120 هزار مورد آن، غیرقانونی بوده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، سیاری، معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در همایش روز جهانی جمعیت با اشاره به سیاستها، اقدامات انجام شده و برنامههای وزارتخانه در مورد جوانان و جمعیت در کشور گفت: طی صد سال گذشته جمعیت کشور ما همواره رو به افزایش بوده و هر سال یک میلیون نفر به جمعیت کشور اضافه شده است.
معاون بهداشت وزیر بهداشت ادامه داد: در حال حاضر جمعیت بین 15 تا 64 سال که به آن فعال گفته میشود 70 درصد جمعیت کشور را تشکیل میدهند و در واقع کشور ما در حال حاضر دوران طلایی را سپری میکند؛ چرا که نیروهای آماده کار در توسعه کشور به اندازه مطلوب وجود دارد.
وی در ادامه با اشاره به شعار جهانی جمعیت اظهار داشت: شعار امسال، شعار جوانان است که سنین 15 تا 29 سال 31.9 درصد در مردان و 31.7 درصد در زنان را تشکیل میدهد.
سیاری در ادامه با اشاره به اقدامات و برنامههای پیشبینی شده در این حوزه بیان داشت: از جمله این موارد میتوان به توانمندسازی کارکنان نظام، ارائه خدمت برای ارائه خدمات باروری سالم بر مبنای حقوق سلامت باروری، بازنگری در استانداردهای مشاوره، خدمات باروری سالم در راستای افزایش بارداریهای ارادی و برنامهریزی شده، کاهش میانگین فاصله زمانی بین ازدواج و فرزند اول، کاهش میانگین فاصله زمانی بین فرزندان و کاهش بارداری های پرخطر در کنار تسهیل دسترسی به خدمات بازگشت باروری پس از اعمال جراحی پیشگیری از بارداری اشاره کرد.
وی ادامه داد: همچنین توانمندسازی جوانان برای تشخیص هنجارهای مفید از مضر، تعدیل مهارتهای زندگی و تاکید بر آموزش این مهارتها، تدوین محتواهای جدید بر اساس نیازسنجی، تبیین اهمیت تشکیل خانواده، آموزش معیارهای انتخاب همسر، فرهنگسازی برای ارزش دانستن تشکیل خانواده و پایداری آن و فرهنگسازی برای ارزش دانستن فرزندآوری از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
سیاری در ادامه با اشاره به تغییرات میزان باروری در سال 90 گفت: در ساختار فعلی زناشویی این میزان 1.85 است که در صورت 10 درصد کاهش افراد بدون همسر در اثر طلاق به 1.88 درصد میرسد و در صورت کاهش افراد مجرد، به 2.60 درصد میرسد که لازم است مورد توجه قرار گیرد.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به درصد جمعیت کشور به تفکیک جنسیت گفت: در سال 90، 31.4 مردان و 31.7 زنان در سنین 15 تا 29 سال قرار داشتند و سهم عمده جوانان در معرض اشتغال، ازدواج و متقاضی مسکن یعنی سنین 20 تا 34 ساله، 32 درصد و معادل یک سوم جمعیت بودند.
وی افزود: همچنین سهم جمعیت مولد یا بالقوه فعال از نظر اقتصادی یعنی سنین 15 تا 64 سال، 71 درصد و بیش از دو سوم جمعیت و بالغ بر 54 میلیون نفر بود و در واقع بالاترین سهم در گذار جمعیتی کشور یعنی فرصت طلایی یا پنجره جمعیتی را دارد.
بیش از 11 میلیون نفر جمعیت در آستانه ازدواج بالای 20 سال
سیاری در ادامه اظهار داشت: براساس اطلاعات منابع متفاوت، بیش از 11 میلیون نفر دختر و پسر در آستانه ازدواج بالای 20 سال در کشور وجود دارد که بخش قابل توجهی از آنان در حال پشت سر گذاشتن سنین مناسب ازدواج و باروری هستند که این گروه نیازمند سرمایهگذاری در خصوص تسهیل ازدواج می باشند.
وی افزود: روند افزایشی سن ازدواج در مردان 26.7 و در زنان 23.4 است.
سیاری در ادامه با اشاره به ارتباط نسبت مرگ مادران در اثر بارداری و زایمان با عوامل مختلف گفت: بی سوادی و یا سواد 32 درصد، سن کمتر از 18 سال و بیش از 18 سال 65 درصد، عدم مراقبت دوران بارداری و یا مراقبت در این دوران 2.64 درصد و نقص مراقبتها و یا کامل بودن مراقبت ها 3.92 درصد تاثیر دارد.
220 هزار سقط در سال 91 انجام شده که 120 هزار مورد آن غیرقانونی است
معاون وزیر بهداشت در ادامه بیان داشت: براساس یک بررسی، بالغ بر 220 هزار سقط در کشور در سال 91 رخ داده که بالغ بر 120 هزار مورد آن غیرقانونی و حدود 100 هزار مورد به دلایل پزشکی بوده است؛ دو علت عمده سقط مسائل اقتصادی به میزان 20 درصد و تداخل فرزندآوری با تحصیل به میزان 5 درصد است؛ همچنین تعداد مجوزهای سقط صادر شده توسط پزشکی قانونی در سال 91 کمتر از 7 هزار مورد بوده است.
بیش از سه میلیون زوج نابارور در کشور
سیاری با اشاره به ناباروری در کشور گفت: در حال حاضر بیش از سه میلیون زوج نابارور در کشور داریم که میزان بالایی است و باید برای آن برنامهریزی صورت گیرد.
وی با اشاره به پیشگیری از آسیبهای اجتماعی براساس آنچه در سیاستهای ابلاغی آمده اظهار داشت: برخی از پیامدهای رفتارهای پرخطر در جامعه شامل ابتلای حدود نیم درصد از جامعه به هپاتیت cبه معنای یک نفر از هر 200 نفر، تراکم هپاتیت c در افراد با رفتارهای پرخطر، ابتلای حدود دو درصد جامعه به هپاتیت B، برآورد وجود بالغ بر 90 هزار نفر آلوده به ویروس ایدز در کشور، شناخت بیش از 27 هزار نفر آلوده به ویروس ایدز و مبتلا به بیماری ایدز، افزایش ابتلا به HIVبا تماس جنسی به بیش از 30 درصد در دو سال گذشته که در پنج سال گذشته این رقم در مرز 10 درصد بوده است، مرگ هشت جوان بر اثر اعتیاد در هر شبانهروز که معادل مرگ کودکان یک تا پنج ساله کشور در سال است، متاهل بودن 63 درصد از معتادان، بی خبری 55 درصد از والدین از اعتیاد فرزندان، قرار داشتن 14 درصد معتادان در فاصله سنی 15 تا 19 سال و قرار داشتن 58 درصد معتادان در سنین کمتر از 35 سال است که نیاز به بررسی دقیق دارد.
50 درصد طلاقها در 5 سال اول زندگی رخ می دهد
سیاری در ادامه با اشاره به آمار طلاقها براساس آمار سازمان ثبت احوال گفت: 50 درصد طلاقها در 5 سال اول زندگی است که برخی از عوامل آن عبارتست از فقر و اختلافات شدید مالی، اعتیاد همسران، ازدواج تحمیلی و نسنجیده، عدم تفاهم، سنتهای غلط، بلاتکلیفی دوران نامزدی، سوءظن، خیانت و معاشرتهای پنهان، مداخله پدر و مادر و بستگان، مصرف الکل، قمار، تفاوت سن ازدواج، توقعات زیاد زوجین، میزان مهریه، ازدواج موقت، خشونت و همسرآزاری که کاهش این میزان نیاز به بررسی در همه این موارد را دارد.
معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: نیاز است برای همه این موارد کار زیربنایی در حوزه جوانان انجام شود، بویژه در مواردی چون گسترش عدالت و کاهش نابرابریها، تطبیق سطح توقعات با امکانات موجود، افزایش توانمندیهای جامعه، اعتمادسازی و مبارزه با فقر و فساد و تبعیض که باید مورد توجه قرار گیرد.