احمدرضا گرشاسبی کارگردان فیلم سینمایی «اینجا شهری دیگر است» در بخشی از گفتگوی تفصیلی خود با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» در خصوص فیلمنامه حضرت ابوطالب (ع) گفت: به دنبال ساخت این فیلمنامه هستم و تصمیم دارم بودجه آن را از خارج از کشور تأمین کنم چون در داخل کشور به دلیل مافیایی که وجود دارد امکان ساخت آن فراهم نمیشود.
وی با بیان این که یک طرف ترکیهای قرار شده 50 درصد هزینههای ساخت فیلم را تقبل کند اظهار داشت: فیلم ابوطالب (ع) قرار است به زبان انگلیسی ساخته شود و نسخه ترجمه شده آن به انگلیسی را برای آمریکاییهای فرستادهام. نظر آنها این بود که هرکس این فیلمنامه را میخواند عاشق محمد (ص) میشود اما کاستی این فیلمنامه این است که چون خودت به تاریخ اسلام مسلط هستی حواست نبوده که مخاطبانی قرار است این فیلم را ببینند که با تاریخ اسلام آشنا نیستند. به هر حال، قرار است در معرفی چند شخصیت مثل ابوجهل، ابولهب و ابوسفیان تکنیکیتر عمل شود. البته خودم ترجیح میدهم یک غیر مسلمان در بحث تکنیکی فیلمنامه به من کمک کند.
کارگردان فیلم سینمایی «بانی چاو» با بیان این که همه بازیگران فیلم ابوطالب (ع) خارجی هستند خاطرنشان کرد: بازیگران ما از کشورهای آمریکا، مصر، سوریه و ... انتخاب شدهاند. مثلا بازیگر نقش ابوسفیان، مسعود غسان است که در فیلم kingdom of heaven (قلمرو بهشت) ریدلی اسکات نقش صلاح الدین ایوبی را بازی کرده بود. همچنین نقش ابوجهل را قرار است یک بازیگر سوری ایفا کند. دو بازیگر زن آمریکایی هم که چهرههایی شرقی دارند نقشهای هند و ام جمیل را ایفا خواهند کرد. مدیر فیلمبرداری پروژه نیز جان متیسون فیلمبردار فیلمهای گلادیاتور و kingdom of heaven خواهد بود.
گرشاسبی در رابطه با دلیل عدم استفاده از عوامل داخلی برای ساخت این فیلم گفت: میخواهم این فیلم پخش بینالمللی داشته باشد و به همین دلیل از عوامل خارجی استفاده خواهم کرد. فیلمهای ما در خارج پخش نمیشوند چون هم مشکل فیلمنامه دارند و هم این که جنبههای تجاری در آنها رعایت نمیشود. این در حالی است که متخصصین پخشهای بینالمللی شاخصههایی دارند که باید در فیلم رعایت شود تا آن فیلم توجیه تجاری داشته باشد. مثلا آنها برای هر فیلمنامه پکیجی ارائه میدهند و ممکن است عواملی مانند تدوینگر، موزیسین، بازیگر و ... را برای هر فیلمنامهای مشخص کنند.
کارگردان فیلم «اینجا شهری دیگر است» در خصوص تهیهکننده این فیلم گفت: اوایل کار، تهیه کننده فیلم آقای محسن علی اکبری بود اما وقتی کار متوقف شد ایشان کنار کشیدند و حالا خودم کار تهیه آن را دنبال میکنم. اما تهیه کنندهای از ترکیه آمادگی خود را اعلام کرده که به محض تأمین50 درصد بودجه توسط یک نهاد معتبر، برای تأمین 50 درصد هزینه باقیمانده پروتکلی در استانبول امضا شود.
وی افزود: طی سالهای گذشته هر بار که پروژه میخواست شروع شود مافیای قدرتمند زیرآب کار را میزدند. ترکیهایها به من گفتند نشستی با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی داشتیم و آنها وقتی متوجه شدند ما حاضریم 50 درصد این بودجه را بدهیم اعلام آمادگی کردند تا بقیه بودجه را تأمین کنند اما فرادی آن روز منصرف شدند، یعنی از یک جایی آنها را منصرف کردند. آقای اسلامیمهر مدیر وقت سیما فیلم نیز گفتند من بودجه این فیلم را میگیرم و بانی این فیلم میشوم اما سه روز بعد دیگر جواب تلفن ما را هم ندادند.
لازم به ذکر است مشروح گفتگوی گرشاسبی با «خبرگزاری دانشجو» در خصوص فیلم سینمایی «اینجا شهر دیگری است» به زودی منتشر میشود.