رئیس مرکز فناوریهای راهبردی معاونت علمی از تدوین پروتکلهای 4 محصول خبر داد و گفت: مطالعاتی در زمینه علت یابی نابودی جنگلهای بلوط ناحیه زاگرس در دستور کار پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی قرار دارد.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر امید توکلی با اشاره به دستاوردهای پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی کرج، افزود: بحث کشت بافت بر روی محصولاتی مانند بذر سیب زمینی، گردو، خرما و گیاهان دیگر در پژوهشکده مورد بررسی قرار گرفته و پروتکلهای زیست فناوری مربوط به تولید این بذرها یا محصولات اولیه نیز تدوین شده است.
رئیس مرکز فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ادامه داد: در بخش ژنومیکس این پژوهشکده نیز به بررسی ژنها پرداخته شده است و بر این اساس میتوان محصولات کشاورزی را با آب و هواهای مختلف تطبیق داده و کشت آنها را در این محیطها بررسی کرد.
توکلی، به بیان فعالیتهای واحد صنعتی و بیوراکتورهای این پژوهشکده پرداخت و یادآور شد: در این واحد با کشت میکروبی، طرح حفظ محیط زیست و پالایش خاکهای آلوده انجام میشود، همچنین از طریق پسماندهای خانگی یا زبالههای خانگی کودهای بیولوژیک تولید میشود که برای محصولات کشاورزی مفید هستند.
وی همچنین با اشاره به نابودی تدریجی جنگلهای بلوط شمال و ناحیه زاگرس، خاطر نشان کرد: این جنگلها به ویژه در ناحیه زاگرس مدتها است از بین رفتهاند که در این پژوهشکده تحقیقاتی آغاز شده تا با علت یابی این امر، از طریق کشت بافت درختهای سالم، به احیای این جنگلها بپردازند.
رئیس مرکز فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به پتانسیل بالای استانها در تولید برخی محصولات کشاورزی خاص، استفاده از این پتانسیلها را در کشور ضروری دانست. در این رابطه با دفتر امور فناوری استانها مذاکراتی داشتیم تا بتوانیم از طریق ستادها در استانهایی که پتانسیل تولید برخی محصولات خاص را دارند همکاری کرده و از این پتانسیلها به نحو مناسبی استفاده کنیم.
توکلی، انجام تحقیقات بر روی چهار دانه روغنی کلزا، پنبه، زیتون و آفتابگردان را از دیگر اقدامات این پژوهشکده عنوان کرد و گفت: تحقیقات خوبی در این زمینه انجام شده که مهمترین آن، انجام تحقیق بر روی پنبههای مقاوم به آفات است که از این طریق میتوانند مزارع پنبه سیستان و بلوچستان که از بین رفتهاند را دوباره احیا کنند.