گروه آزاداندیشی «خبرگزاری دانشجو»؛ 28 روز از آغاز حمله وحشیانه اسرائیل به مردم بی دفاع غزه می گذرد، اما همچنان با سکوت مرگبار تمام سازمانها و مجامع بین المللی مواجه هستیم. لذا برای بررسی بیشتر نقش و وظایف سازمانها و مجامع بینالمللی به سراغ علی اکبر متکان، عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی و مسئول بسیج اساتید این دانشگاه رفتیم. آنچه از نظر میگذرانید مشروح این گفتگو است.
«خبرگزاری دانشجو»- ارگان های مرتبط با حقوق بشر و حقوق شهروندی و حقوق بین الملل در جهان زیاد است؛ به نظر شما چرا با وجود این همه سازمان، جامعه جهانی باز هم شاهد کشتار فجیع مردم بی دفاع غزه و از سوی دیگر سکوت ارگان های بین المللی است؟
متکان: سازمان های مدافع حقوق بشر، سازمان عفو بین الملل و... از جمله سازمان های جهانی است که به عنوان ابزاری در دست کشورهای قلدر و قدرتمند است تا کشورهای در حال توسعه را استثمار کنند و کار خود را در دنیا توجیه کنند؛ اکثر این سازمان ها دست ساخته این کشورها است.
به عنوان مثال در حالی که ایران بهترین کشور از نظر دموکراسی است؛ و در ایران از جهت رای گیریها، حضور بانوان در جامعه و محیط کار و... آزادی کامل وجود دارد ولیکن رفتارهای ایران را به عنوان نقض حقوق بشر تلقی می کنند و کشورهای عربی که در آن بانوان حتی حق رانندگی ندارند، برای نقض حقوق بشر توبیخ نمی شوند.
این سازمان ها به عنوان ابزار سلطه گری بیشتر کشورهای قدرتمند جهان استفاده می شوند و اکنون مشاهده می کنید تا چه اندازه در برابر فجایع غزه سکوت می کنند در حالی که نیروی خودجوش مردم دنیا در برابر این فجایع به صدا در آمدند؛ با مسئله غزه و اتفاقاتی که در جنگ علیه غزه رخ داد به سادگی میتوان ماهیت آمریکا و کشورهای اروپائی که ادعای دفاع از حقوق بشر و آزادی دارند را فهمید.
برای ملتی که تا کنون با سنگ و کلوخ در برابر دشمن خود ایستادگی می کرد، چنین کشتار فجیعی را انجام می دهند؛ کودکان در غزه کشته می شوند و سازمان های بین المللی در حال توجیه کردن هستند؛ جنگ غزه و آثار و برکات آن افشا کردن ماهیت آمریکا، کشورهای غربی و سازمان های خود فروخته و خود ساخته غرب همانند حقوق بشر، عفو بین الملل و... است.
«خبرگزاری دانشجو»- چرا با وجود تعداد کثیری از مجامع منطقه ای همانند جهان عرب و... باز هم ما شاهد سکوت در برابر فجایع غزه هستیم؟
متکان: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، زمانی که حضرت امام(ره) نظام جمهوری اسلامی را با همت و حضور مردم مسلمان تاسیس نمود، یکی از نکاتی که هم حضرت امام(ره) و هم مقام معظم رهبری به آن توجه دارند و در این زمینه تلاش دارند این است که دشمنی با اسرائیل را به عنوان محور وحدت مسلمانان قرار دهند؛ چرا که اسرائیل مکانی را غصب کرده است که مربوط به مسلمانان بوده است.
بعد از انقلاب اسلامی چهره کشورهای مرتجع عرب مشخص شده است؛ کشورهایی که ژست مخالف با اسرائیل گرفته بودند، مجبور شدند چهره واقعی خود را نمایان کنند و آشکار شد چهره ضد اسرائیلی آن ها چهرهای عوام فریب بوده است و هدف آن ها بازی کردن نقش برای مردم خود بود؛ این کشورها به جای مبارزه با اسرائیل در چند سال اخیر با استفاده از احساسات مذهبی مردم جنگ شیعه و سنی به راه انداختند و تلاش کردند تا جبهه مقاومت را تضعیف کنند.
گروههای تروریستی و تفکیری را به راه انداختند؛ با تمام تاسفی که در قبال کشتار کودکان و مردم بی دفاع غزه داریم، اما شکر خدا برکت این جنگ این بود که چهره کشورها و گروهک های خود ساخته همانند داعش، وهابی و... برای مردم آشکار شده است و مشخص شده است این گروه ها و کشورهای عربی تا چه اندازه در پشت پرده با غرب هم پیمان هستند و دشمن مقاومت و جمهوری اسلامی ایران هستند.
از برکات جنگ غزه بیداری اسلامی است که مقام معظم رهبری به آن اشاره کردند؛ به گمان بنده بیداری اسلامی اکنون بیشتر در حال شکل گیری است؛ در 4-3 سال گذشته آمریکا تلاش داشت یکی از کشورهای غیر عربی را به جای ایران به عنوان پرچم دار کشورهای اسلامی معرفی کند و برای نیل به این هدف چند باری نمایش های کاذبی ترتیب داد.
در سال های اخیر شاهد هستیم تا چه اندازه کشورهای عربی همانند مصر در تضعیف و تخریب سوریه و مقاومت نقش داشتند و اکنون رژیم صهیونیستی در این کشور سفیر دارد؛ کشورهای آمریکای لاتین حاضر شدند سفیر رژیم صهیونیستی را از کشور خود بیرون کنند ولیکن این کشور هیچ اقدامی انجام نداده است؛ با توجه به مسائل پیش آمده و جنگ بین شیعه و سنی مردم به ماهیت گروه ها و حامیان آن ها پی بردند.
گروه های ایجاد شده ساخته دست غرب هستند ولیکن با چهره دروغین وارد شدند و اکنون این گروه ها کمکی به مردم غزه نمی کنند؛ تنها ایران، سوریه و مردم بیدار منطقه به غزه کمک می کنند.
«خبرگزاری دانشجو»- نقش رسانه ها را در این جنگ چگونه ارزیابی می کنید؟
متکان: دنیای رسانه اکثرا در دست کمپانی های صهیونیستی هستند و این صهیونیست ها هستند که رسانه ها را در اختیار خود دارند؛ اخیرا مشاهده کردید که تایمز چگونه از اسرائیل در برابر این کشتارها حمایت کرده است البته با وجدان های بیداری که در کشورها به راه افتاده است مجبور شد اندکی از سرمقاله خود را پاک کند.
روزنامه هایی هم چون واشنگتن تایمز و... در اختیار صهیونیست ها قرار دارند؛ خوشبختانه اکنون رسانه های جهانی همانند اینترنت و تبادل اطلاعات و... باعث شده است که موقعیت غزه توسط کشورهایی هم چون ایران به خوبی برای مردم دنیا آشکار شود و این اقدام باعث شده وجدان عمومی بیدار دنیا از مردم غزه حمایت کنند. مشاهده می کنید حتی شخصیت های معروف در حوزه های هنر، سیاست و ورزش از مردم غزه حمایت می کنند؛ امیدواریم این امر شکل جهانی و عمومی به خود بگیرد.