گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ هفتهای که گذشت بازار کتاب با خبرهای متفاوتی همراه بود؛ از باز شدن پای عشق ممنوعه در کتابها تا عدم اجازه ارشاد برای چاپ دوباره «ایران در گذر روزگاران». خبر اول اینکه:
بررسی رمان «دوازدهم» همچنان ادامه دارد
همایون امیرزاده، مشاور علمی و فرهنگی سیدعباس صالحی درباره آخرین وضعیت پرونده رسیدگی به تخلف انتشارات عصر داستان گفت: هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات اداره ارشاد استان تهران همچنان در حال بررسی فنی و کارشناسی در خصوص رمان «دوازدهم» است.
وی با اشاره به ارسال پرونده این تخلف به هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات اداره کل ارشاد استان تهران ادامه داد: بعد از ارسال این پرونده از سوی اداره کل کتاب وزارت ارشاد، ما منتظر نتیجه این بررسی ها هستیم که تا الان این مهم اتفاق نیفتاده است.
بر اساس این گزارش، چندی پیش امیرزاده عنوان کرده بود: پرونده این انتشارت با پیشنهاد تعلیق مجوز نشر به هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات ناشران استان تهران ارسال شده است؛ چرا که رمان "دوازدهم" مجوزهای لازم را برای نشر نداشته و چاپ آن نیز با اشکالات فنی همراه بوده است.
مکان برگزاری بیستوهشتمین نمایشگاه کتاب تهران تا دو روز آینده مشخص میشود
امیرمسعود شهرام نیا، مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی در خصوص محل برگزاری بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: در حال حاضر اصلی ترین مسئله ای ما در انتخاب محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برای این دوره از نمایشگاه تداخل آن با نمایشگاه وزارت نفت است؛ از این رو چهارشنبه هفته گذشته جلسه ای را با مسئولان وزارت نفت در این خصوص بزگرار کردیم، ولی به نتیجه قطعی نرسیدیم.
وی ادامه داد: اگر مسئولان وزارت نفت طی دو روز آینده در خصوص برگزاری نمایشگاه نفت به نتیجه برسند و به ما اعلام کنند، ما نیز می توانیم جلسه وزارت ارشاد و موسسه نمایشگاه های فرهنگی را در خصوص برگزاری نمایشگاه کتاب سال آینده برگزار کنیم.
مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی با بیان اینکه اولویتمان انتخاب محل دایمی نمایشگاه های بین المللی تهران است، اظهار داشت: البته برای انتخاب این محل با چالش هایی از قبیل تداخل نمایشگاه کتاب با نمایشگاه وزارت نفت، بحث ترافیک و محدود شدن فضای نمایشگاه روبه رو هستیم، با این حال اگر دو مورد اول برطرف شود مشکلی در خصوص محدودیت فضا نداریم.
شهرام نیا با بیان اینکه اگر نتوانیم بر سر موانع بر سر راه برگزاری نمایشگاه کتاب در محل نمایشگاه های دایمی به توافق برسیم، مجبور نمایشگاه سال آینده را نیز در مصلی برگزار کنیم، خاطر نشان کرد: طبیعتا تا پایان شهریور و شاید زودتر از این زمان نیز به نتیجه قطعی درباره مکان و زمان نمایشگاه بیست و هشتم به نتیجه خواهیم رسید، چرا که باید اطلاعات مربوط به نمایشگاه سال آینده در مهر ماه در نمایشگاه کتاب لندن به ناشران خارجی اطلاع رسانی شود.
کتاب «ایران در گذر روزگاران» چاپ نمیشود
چاپ کتاب «»ایران در گذر روزگاران» حاشیههایی برای ارشاد به همراه داشت، این کتاب با توجه به تمام شدن چاپ اول توسط ناشر برای اعلام وصول به ارشاد فرستاده شد اما هنوز از چاپ این کتاب خبری نیست.
این کتاب اعلام وصول نمی شود
علی شجاعی صائین، مدیر اداره کتاب وزارت ارشاد درباره اعلام وصول مجدد کتاب «ایران در گذر روزگاران» گفت: هنوز این کتاب اعلام وصول نشده است و با توجه به حاشیه های این کتاب اصلا مشخص نیست که کتاب اعلام وصول شود.
ناشر اعلام وصول دوباره "ایران در گذر روزگاران" را به وزارت ارشاد ارسال کرد
چندی قبل انتشارات شورآفرین که ناشر این کتاب است، برای اعلام وصول چاپ دوم درخواستی را به وزارت ارشاد داده بود که با توجه به اشکالاتی که در کتاب وجود داشت، هنوز این اتفاق نیفتاده است.
این کتاب 25 مورد اصلاحیه داشته است
همچنین صالحی، معاون فرهنگی وزیر ارشاد نیز چند هفته قبل در خصوص این کتاب گفت: وقتی که خبر شما به دست بنده رسید، این مسئله را پیگیری کردم اما نکته اینجاست که در ماه 3 یا 4 هزار کتاب برای ما می اید مطمئنا همه کتاب ها را من نمی بینم؛ این مسئله را به مدیر اداره کتاب آقای شجاعی صائین منتقل کردم و از ایشان خواستم اطلاعات کتاب را به بنده بدهند.
وی افزود: نکته اول این است که این کتاب 23 آذر 92 به برای بحث مجوز به اداره کتاب آمده است و جزء کتاب های ممنوعه نبوده، پنج سال قبل فیپا را ناشر گرفته است اما به دلایلی آن را ارائه نداده، پس این بحث که کتاب ممنوعه ا ی به کتاب مجاز تبدیل شده باشد عملا رد می شودد، در مورد کتاب هم ممکن است گفته شود که بررس بی ملاحظه ای این کتاب را بررسی کرده و همین طوری مجوز داده است و یا اینکه ساختار، ساختار غیر قابل اعتمادی است.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد ادامه داد: بررس 25 مورد اشکال را به ناشر اعلام کرده است، گاهی اوقات تصور این است که اداره کتاب در این دولت راحت به کتاب ها مجوز می دهد اما در واقع این طور نیست، همین کتاب 25 مورد اصلاحات داشته است که ناشر هم اعمال کرده است.
صالحی تاکید کرد: وقتی از بیرون خبرها خوانده می شود تعبیر این است که کتابی 5 سال ممنوعه بوده و اینها مجوز داده اند آن وقت برداشت ها این می شود که بررس چه انسان عجیب و غریبی بوده است و چه اداره کتابی است، در 200 یا 300 صفحه بررس 25 مورد اصلاحیه پیدا کرده است.
مکان نمایشگاه ملی دفاع مقدس تا ۱۰ روز آینده اعلام میشود
سردار علی ناظری، مدیر انتشارات فاتحان درباره برگزاری پنجمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس گفت: دومین جلسه سیاست گذاری این نمایشگاه سه شنبه این هفته برگزار می شود که در این جلسه درباره نحوه برگزاری شدن نمایشگاه، ابعاد بین المللی این دوره از نمایشگاه و .... بحث و بررسی می شود.
وی با بیان اینکه سعی کرده ایم در این دوره از نمایشگاه مخاطبان حرفه ای تری را داشته باشیم، اظهار داشت: با این حال هنوز زمان و مکان برگزاری پنجمین نمایشگاه ملی دفاع مقدس مشخص نشده است.
مدیر انتشارات فاتحان در پایان درباره اولویت های مکانی برای برگزاری نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس خاطر نشان کرد: میدان امام حسین (ع)، بوستان ولایت، سالن حجاب، مصلی، دانشگاه تهران و باغ موزه دفاع مقدس اولویت های ما برای برگزاری این نمایشگاه به شمار می روند؛ البته همگی این مکان ها دارای محاسن و معایبی هستند که با بررسی آنها ظرف 10 روز آینده مکان قطعی اعلام می شود.
رمانی درباره عشق ممنوعه در ایل چاپ میشود
حسن کریمپور نویسنده گفت: این رمان درباره مسائلی از جمله قانون، ییلاق و قشلاق، رفتار و کردار ایلاتیها و عشق در ایل است. چگونگی برخورد مردم ایل با یکدیگر و اینکه چگونه دوش به دوش هم کاری را به ثمر میرسانند، از جمله موارد دیگری است که در خلال داستان این رمان میتوان آنها را دید.
وی افزود: این رمان را با اتکا به یک داستان واقعی نوشتهام. در ایل عشقی به وجود میآید و دختر یکی از خوانین و یک پسر از طبقه پایین، به هم دل میبندند. در نتیجه با هم فرار میکنند اما خان یعنی پدر دختر به تعقیب هردو رفته، آنها را پیدا کرده و هر دو را به به درخت انجیر بسته و تیرباران میکند. مزار این افراد در حال حاضر در خطه فارس است.
این نویسنده ادامه داد: من حرفهایم را درباره این مسائل و عشق ممنوعه در ایل در قالب این رمان زدهام و قانون ایل را در قالب یک رمان داغ عشقی به تصویر کشیدهام. عنوانی هم که برای اثر انتخاب کردهام، اشاره به داغی دارد که ایل بر دل شخصیتها میزند.
کریمپور گفت: این رمان در حال حاضر توسط نشر علمی زیر چاپ است و شاید تا یک ماه دیگر با حجمی حدود 800 صفحه وارد بازار نشر شود.
انتشار کتاب خاطرات شهید «علی خلیلی» در سالگرد تولد این شهید
محمد عامری، مدیر انتشارات تقدیر با اشاره به استقبال خوانندگان از کتاب «موحد» که به موضوع خاطرات شهید موحددانش پرداخته است، گفت: اکنون در حال تدوین و انجام کارهای نهایی بر روی دو کتاب خاطرات جدید از شهید پلارک و شهید مهدی نجمی هستیم و این کتابها بزودی منتشر میشود. شهید نجمی از یک چشم نابینا بوده است و در شب شهادت امام علی علیه السلام مجروح شده و شب شهادت حضرت زهرا سلاماللهعلیها به شهادت میرسد.
وی افزود: تعدادی از دانشجویان برخی از دانشگاههای تهران نیز تاکنون تلاشهای زیادی را برای جمعآوری خاطرات شهید علی خلیلی در ماههای گذشته و به خصوص ماه مبارک رمضان انجام دادهاند که این کتاب نیز به زودی آماده انتشار میشود.
عامری تصریح کرد: در این خاطرات، تلاش شده است که کتاب پربار و کاملی در مورد این شهید و از منبع خاطرات دوستان و آشنایان و خانواده این شهید و در حدود 50 صفحه منتشر شود. تلاش داریم که بتوانیم این کتاب را در روز تولد این شهید و یا سالگرد وی رونمایی کنیم.
مدیر انتشارات تقدیر همچنین از فعالیت این انتشارات بر روی کتاب شهید سیدمحمدعلی رحیمی، رایزن فرهنگی ایران در پاکستان خبر داد که این شهید در حمله تروریستی به سفارت ایران در پاکستان به شهادت رسیده است.
وی با اشاره به محتوای این کتاب تصریح کرد: در این کتاب تلاش کردهایم که به خاطرات این شهید از نظرگاه همسر وی بپردازیم. تاکنون نیز حدود 170 صفحه مطلب ابتدایی از خاطرات این شهید جمعآوری شده است که تلاش میشود این کتاب نیز به زودی آماده انتشار در همین انتشارات و یا انتشاراتهایی که مذاکرات اولیه با آنها انجام شده است، شود.
پدر شهید محمدعلی رحیمی در خاطرهای در مورد پسر شهید خود میگوید: داشتم پیرمرد میشدم و بچه هایم بزرگ شده بودند. دلم می خواست بتوانم برای هرکدام سرپناه مستقلی فراهم کنم. ولی توان مالی نداشتم. فکر و خیال های ناامید کننده هجوم آورده بود به ذهنم. آهی از سر حسرت کشیدم. همان وقت محمد علی در را باز کرد. چهره مهرباش قاب نگاهم را پر کرد. مثل همیشه آمده بود بهمان سر بزند. گفت:
چرا ناراحتید؟
اخم هایم که در هم می رفت سریع علتش را جویا میشد.
سفره دلم را برایش باز کردم. از رویاهایی که برای او و خواهر برادرهایش داشتم گفتم. از غصه خانه نداشتنشان و خالی بودن دست و بالم. خوب گذاشت درد و دل کنم. تمام که شد با آرامش خاص خودش نگاهم کرد.
این فکرها چیه؟ خونه آخرت آدم باید خوب باشه. این دنیا که مهم نیست.
یادبود نویسنده «لحظههای انقلاب» در حوزه هنری
مراسم دومین سالگرد نویسنده «لحظههای انقلاب»، زندهیاد محمود گلابدرهای، با حضور جمعی از نویسندگان و هنرمندان در حوزه هنری برگزار میشود.
گلابدرهای در سن 73سالگی دار فانی را وداع گفت. وی در سال 1318 در گلابدره شمیران به دنیا آمد. او در دهه 40 یار و همراه جلال آلاحمد بود که نتیجه این همراهی کتاب «آقا جلال» بود. او بیش از 10 سال از زندگیاش را در آمریکا گذراند که حاصل آن کتابی بهنام «10 سال هوملسی در آمریکا» بود.
ترجمه کتابهای «سگ کورهپز»، «اباذر نجار»، «پر کاه» و شش داستان از نویسندگان جایزه لنین گرفته شوروی و رمانهای «اسماعیل اسماعیل»، «حسین آهنی»، «چلچلهها»، «مادر»، «بادیه»، «پرستو»، «صحرای سرد»، «لوسوهای سوخته»، «دال»، «آقا جلال»، «زن نویسنده» و «لحظههای انقلاب» و... از دیگر آثار این نویسنده انقلاب است که به چاپ رسیده است.
سیدمحمود گلابدرهای در 18 مردادماه سال 91 دار فانی را وداع گفت و در قطعه نامآوران بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
مجموعه کتاب صوتی «قصههایی برای خواب کودکان» رونمایی میشود
اين كتابها كه با همكاری موسسه فرهنگ و هنر رها فيلم و گروه قصه موسسه پژوهشی كودكان دنيا توليد شده است، «فروردين»، «ارديبهشت»، «خرداد»، «تير» و «مرداد» نام دارد و همانطور كه از نام آن مشخص است، برای ماههای سال در نظر گرفته شدهاند و در هر ماه، يك لوح فشرده را به بازار كتاب عرضه میكند.
در هر كدام از كتابهای اين مجموعه، شامل 31 قصه برای 31 شب در نظر گرفته شده است و كودكان میتوانند هر شب با گوش دادن به اين كتابها، بخوابند. به گفته ناصر يوسفی مدير عامل موسسه پژوهشی كودكان دنيا، اين كتابها گنجينهای از بهترين قصههای تاليف، ترجمه يا بازنويسی را شامل میشود كه با توجه به ارزشهای فرهنگ و صلح برای خردسالان تهيه و تدوين شده است.
مراسم رونمايی از اين مجموعه روز جمعه 24 مرداد از ساعت 18 در كافه كتاب فروشگاه مركزی شهر کتاب واقع در خیابان دکتر شریعتی، بالاتر از تقاطع مطهری، نبش کوچه کلاته، برگزار میشود.