رضا کاظمی، مجری طرح تلفن همراه امن در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو» با اشاره به جزئیات این طرح گفت: این محصول ترکیبی از دانش مخابرات دیجیتال، شبکه و داده، امنیت شبکه، سیستم عامل لینوکس و برنامه نویسی اندروید است.
وی به آسیبهای امنیتی تلفنهااب همراه اشاره کرد و اظهار داشت: دسترسی اپراتورها به محتوای صدا و دادههای انتقالی کاربران، نارسایی پروتکلهای امنیتی، حملات ناشی از حفرههای امنیتی، شنود مکالمات و پیامک کاربران، نارساییهای سخت افزاری و نرم افزاری تلفن و درگاههای جانبی از جمله آسیبهای امنیتی تلفن همراه است.
کاظمی به بیان وضعیت کشور در استفاده از تلفنهای همراه پرداخت و اضافه کرد: در حال حاضر در کشور 95 میلیون تلفن همراه هوشمند وجود دارد و از نظر استفاده تلفن همراه جز 10 کشور برتر دنیا محسوب میشود.
مجری طرح با تاکید بر ضرورت ساخت تلفن همراه امن، از اجرای پروژهای در این زمینه خبر داد و یادآور شد: در این پروژه تحقیقاتی تلاش شد تا در لایه سیستم عامل به عنوان یکی از لایههای امنیتی تلفنهای همراه هوشمند به گونهای امنیت برقرار شود تا اطلاعات شخصی افراد به راحتی مورد سو استفاده اپراتورها قرار نگیرد.
کاظمی با اشاره به عملکرد این تلفن همراه خاطر نشان کرد: این تلفن به گونهای طراحی شده است که در انتهای مکالمهها، پیامکها و فایلها رمزگذاری میشود ضمن آنکه نسبت به وجود شنونده غیر مجاز هشدار میدهد.
وی مانیتورینگ و تحلیل پروسههای اجرایی، امحا کردن اطلاعات و برخی برنامهها را از مهمترین ویژگیهای این محصول عنوان کرد و یادآور شد: تلفن امن بومی علاوه بر ایمن بودن در برابر انواع حملات، دارای ابزارهای لازم برای برقراری امنیت تلفن همراه و کنترل آن نیز است.
به گفته این محقق تلفن همراه امن عرضه شده، سیستم را در برابر انواع حملات امنیتی و شنود مکالمات و پیامک کاربران و نارساییهای سخت افزاری و نرم افزاری ایمن نگه میدارد.