علياصغر انصاري، معاون توسعه و مديريت شبكه ملي اطلاعات در گفتگو با خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، شبكه ملی اطلاعات را كه جزو مهمترين موضوعات حوزه ICT در شرايط كنوني دانست و افزود: در راهاندازی شبكههايي مانند شبكه ملي اطلاعات همواره دو موضوع ظرفيتسازی و بهرهبرداری مورد چالش بوده است.
انصاري با تاكيد بر اينكه شركت ارتباطات زيرساخت يكي از بزرگترين و تاثيرگذارترين مجموعهها براي ظرفيتسازي است، يادآور شد: ايران براي مهاجرت به نسلهاي جديد فناوري و محلي كردن خدمات و كاربردها در كشور نياز به افزايش ظرفيتهاي موجود دارد كه اين موضوع يكي از ماموريتهاي شركت ارتباطات زيرساخت بوده و اين شركت نيز با اجراي پروژههاي خود در ميزان ظرفيتهاي موجود كشور ميافزايد.
وي موضوع بهرهبرداري و استفاده از شبكه ملي اطلاعات را بسيار مهم عنوان كرد و اظهار داشت: هم اكنون بسياري از اپراتورهای دسترسي علاوه بر توسعه كمي كه در شبكه خود دارند به تدريج به شبكه ملي اطلاعات متصل خواهند شد و ارتباطات مشتريان خود را از اين شبكه راهاندازی ميكنند.
معاون توسعه و مديريت شبكه ملي اطلاعات شركتهای PAP و اپراتورهای همراه را جزو اپراتورهای دسترسي عنوان كرد كه براي اتصال به مراكز ارتباطي و محتوايي نياز به استفاده از شبكه زير ساخت دارند، خاطر نشان کرد: شبكه ملي اطلاعات هم اكنون در حال توسعه و افزايش ظرفيتهاي دسترسي است و يكي از دلايل اين افزايش ظرفيت بالا رفتن تعداد كاربران و كاربريها است.
انصاري با تاكيد بر اينكه روند تكميل شبكه ملي اطلاعات نسبت به آنچه كه در قانون برنامه پنجم توسعه برعهده وزارت ارتباطات گذاشته است فاصله زيادي دارد، ادامه داد: در حال حاضر کلیه دستگاه دستگاههای دولتی به شبكه ملي اطلاعات متصل شدهاند و در تمام دستگاههاي اصلي و سازمانهاي تابعه و شهرستانها اين اتصال انجام شده است و در حال دريافت خدمات هستند اما اين شبكه از لحاظ كيفي و كمي بايد ارتقا بيشتري پيدا كند.
معاون توسعه و مديريت شبكه ملي اطلاعات با تاكيد بر اینکه قانون پنجم توعه در سال جاری به پایان میرسد، اضافه کرد: براساس این قانون بايد 60 درصد خانوارها به شبكه ملي اطلاعات متصل شوند كه اين موضوع نيز با پيشرفت خوبي همراه بوده است و شركتهاي PAP، اپراتورهاي همراه و مخابرات اقدامات خوبي را در اين زمينه انجام دادند تا عقبماندگيهاي اين حوزه را جبران كنند.
وي در توضيح تاخيرهاي به وجود آمده در روند اجراي شبكه ملي اطلاعات اظهار داشت: شبكه ملي اطلاعات بيشتر در حوزه خدمات و بومي كردن خدمات دچار عقبماندگي شده است اما در زمينه رشد دسترسي پيشرفتهاي چشمگيري داشته است.
انصاري با اشاره به اينكه دسترسي به شبكه ملي اطلاعات در برخي سازمانها هم اكنون بدون هيچ مشكلي اجرايي شده است تاكيد كرد: كيفيت اينترنت و كيفيت خدمات مبتني بر شبكه ملي اطلاعات جزو برنامههايي است كه بايد در طي ماههاي باقي مانده از سال 93 و تا پايان سال 94 جبران شود.
معاون توسعه و مديريت شبكه ملي اطلاعات با اشاره به زمان راهاندازي زمان شبكه ملي اطلاعات يادآور شد: با توجه به تمهيدات انديشيده شده اميدواريم اين شبكه تا پايان سال 94 اجرايي شود.