به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، محمدحسن انتظاري دبير شوراي عالي فضاي مجازي در حاشيه افتتاح دومين نمايشگاه فناوري اطلاعات و رسانههاي ديجيتال در جمع خبرنگاران در خصوص ارائه پيوست فرهنگي نسل سوم و بالاتر تلفن همراه خاطر نشان كرد: در خرداد ماه 92 موضوع پيوست فرهنگي توسط كميسيون تنظيم مقررات مركز ملي فضاي مجازي تهيه و براي تصويب به شوراي عالي ارائه شد و مقرر شد تا سرويسها و فناوريهاي نوين مانند تماس تصويري قبل از ابلاغ پيوست فرهنگي از سوي وزارت ارتباطات اجرايي نشود.
وي با اشاره به اينكه در تدوين پيوست فرهنگي تمام ابعاد مورد بحث در موضوع فناوريهاي نوين مورد بررسي قرار گرفته است تاكيد كرد: وظايف اپراتورها و دستگاههاي اجرايي به ويژه توانمندسازي خانوادهها و ارتقاي فرهنگ عمومي كه همه دستگاهها در آن مشاركت دارند جزو مواردي است كه در پيوست فرهنگي مدنظر قرار گرفته است و هم اكنون تقديم رئيس جمهوري شده و در اولين جلسه شوراي عالي فضاي مجازي تصويب خواهد شد.
انتظاري با تاكيد بر اينكه پيشنهادات وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات نيز در تدوین پيوست فرهنگي مد نظر قرار گرفته است، تاكيد كرد: وزارت ارتباطات در خصوص پيوست فرهنگي پيشنهاداتي را ارائه كرده است كه اين موضوعات در جلسات كميسيون فرهنگي شورا مورد استفاده قرار گرفت اما به صورت كلي تدوين پيوست فرهنگي در شوراي عالي فضاي مجازي انجام شده است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی در پاسخ به سوالي در خصوص اينكه آيا اپراتورها مسئول فرهنگسازي استفاده از نسلهاي بالاي تلفن همراه هستند يا دستگاههاي اجرايي تاكيد كرد: راهكارهايي براي ارتقا و مشاركت سازمانهاي فرهنگي و مركز ملي فضاي مجازي تهيه و در كميسيونهاي اين مركز تصويب شده است و همچنين وظايف دستگاههاي مختلف نيز در اين موضوع مورد بررسي قرار گرفته به صورتي كه اپراتورهاي مخابراتي در اين زمينه موظف هستند تا در اجراي برنامههاي فرهنگي مصوب شده شورا ياريرسان باشند.
دلایل تاخیر در برگزاری جلسه شورای عالی فضای مجازی
انتظاري در پاسخ به خبرگزاري دانشجو با اشاره به اينكه در برگزاري جلسات شوراي عالي فضاي مجازي تاخير قابل توجهي افتاده است در مورد نزديکترين زمان برگزاري اين جلسات تاكيد كرد: امكان تشكيل اولين جلسه شورا تا پايان شهريور ماه وجود دارد و در اين جلسه علاوه بر بررسي و تصويب پيوست فرهنگي موضوعاتي مانند برگشت مراكز انتقال داده و ديتاسنترها كه هم اكنون 65 درصد ارتباطات كشور را تشكيل ميدهند نيز بحثهايي انجام خواهد گرفت.
وي افزود: در صورتي كه طرح بازگشت ديتاسنترها تصويب شود سياستهاي حمايت و تشويقي مناسبي در اين زمينه اعمال خواهد شد.
وي با اشاره به اينكه در زمينه فرهنگي و اجتماعي كارهاي خوبي براي توانمندسازي خانوادهها انجام شده است يادآور شد: موضوعات توانمندسازي و سلامت خانوادهها نيز در دستور كار جلسات آتي شوراي عالي فضاي مجازي قرار دارد كه در فرصتي مقتضي مورد بررسي قرار خواهد گرفت.
ابهام در ارائه نقشه راه شبكه ملي اطلاعات
دبير شوراي عالي فضاي مجازي در خصوص زمان ارائه نقشه راه شبكه ملي اطلاعات از سوي وزارت ارتباطات تاكيد كرد: هنوز برنامه مشخصي در اين خصوص ارائه نشده است و با توجه به آنكه اين شورا تنها نهاد قانوني كشور در اين زمينه براي ارائه تصميمگيري، سياستگذاري و هماهنگي است انتظار ميرود كه همه دستگاهها از تصميمات اين شورا تبعيت كنند.
بررسي معضلات شبكههاي اجتماعي
وي در مورد شبكههاي اجتماعي و برخي خطرات و معضلات آن تاكيد كرد: شبكه هاي اجتماعي مانند هر فناوري ديگري معضلات و مشكلات خاص خود را دارد كه اين موضوعات نيز جزو برنامههاي آتي شوراي عالي فضاي مجازي است.
ارائه پيوست فرهنگي موجب سلامت جامعه است
وي در خصوص برخي حساسيتهاي ايجاد شده در موضوع تصويب پيوست فرهنگي تاكيد كرد: بحث پيوست فرهنگي در همه جوامع وجود دارد به طوري كه حتي يك وب سايت ساده نيز قوانين مختص به خود را دارد و از همين رو موضوع مهمي مانند ورود به نسلهاي بالاتر تلفن همراه بدون پيوست فرهنگي امكان پذير نيست.
دبير شوراي عالي فضاي مجازي با اشاره به اينكه پيوست فرهنگي نظام كلي كشور را در نظر ميگيرد گفت: از آنجايي كه فضاي مجازي از اجزاي مختلفي مانند كاربران سطح دسترسي مقررات و زمينه فعاليتهاي اقتصادي و فرهنگي مختلف تشكيل شده است از اين رو اگر بخشي بخواهد بدون توجه به ديگر بخشها فعاليت كند ناهماهنگي در ساير بخشها اتفاق ميافتد كه همين موضوع لزوم ارائه پيوست فرهنگي را نشان ميدهد.
انتظاري تاكيد كرد: ارائه پيوست فرهنگي به معناي محدوديت در ارائه خدمات نسل سوم نيست بلكه تعيين ميكند چگونه ضمن استفاده از فناوريهاي نوين سلامت جامعه و خانوادهها نيز به خطر نيفتد.
وي يادآور شد: ارائه سرويسهاي نسل سوم و بالاتر توسط اپراتورها تنها بايد با مجوز شوراي عالي فضاي مجازي صورت گيرد و هر گونه فعاليتي غير از آن تخلف محسوب ميشود.