به گزارش گروه سیاست خارجی «خبرگزاری دانشجو»، حسین امیرعبداللهیان معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه کشورمان که برای شرکت در پنجمین نشست کمیته سیاسی ایران و آفریقای جنوبی در پرتوریا به سر میبرد، دیدارهای جداگانهای با معاونان وزرای امور خارجه، بهداشت و درمان و کشاورزی این کشور داشت.
معاونان وزرای امور خارجه ایران و آفریقای جنوبی در نخستین دور مذاکرات خود که با حضور سفرای دو کشور برگزار شد، به بررسی موضوعات مورد علاقه به خصوص در زمینه سیاسی و بینالمللی پرداختند.
ادامه مذاکرات مسئولان کمیته سیاسی دو کشور قرار است امروز -سهشنبه- طی دو جلسه جداگانه در صبح و عصر برگزار شود.
حسین امیرعبداللهیان همچننی در دیدار با «فاحلا» معاون وزیر بهداشت و درمان آفریقای جنوبی با اشاره به روابط خوب دو کشور طی 20 سال گذشته، حوزه بهداشت و درمان را یکی از مهمترین حوزهها برای همکاری فیمابین ارزیابی کرد.
وی با اشاره به دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه بهداشت، درمان و دارو و دستیابی به فناوریهای نو و فناوری سلولهای بنیادین در شناسایی، تشخیص و درمان بیماریها، این ظرفیتها را زمینهای برای همکاریها ارزیابی کرد و از آفریقای جنوبی درخواست کرد تا با تعیین کمیتهای از کارشناسان وزارت بهداشت دو کشور، نسبت به شناسایی موقعیتهای همکاری و تعیین دورههای زمانی اجرای آنان و آسیب شناسی نقاط ضعف اقدام کنند.
وی همچنین با اشاره به نقش فناوری هستهای صلحآمیز در توسعه و پیشرفتهای بهداشتی و درمانی کشور، ابراز امیدواری کرد که با توافق ایران و گروه 1+5 دستاوردهای صلحآمیز هستهای ایران در اختیار سایر کشورها نیز قرار گیرد.
امیرعبداللهیان نیز در این دیدار خواستار توجه بیشتر وزارت بهداشت آفریقای جنوبی نسبت به تسهیل ثبت و صادرات دارو و تجهیزات پزشکی تولیدی ایران شد.
در این دیدار که معاون وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی نیز حضور داشت، طرفین بر ضرورت توجه بیشتر به ظرفیتهای دو کشور برای بسط همکاریهای فیمابین تاکید کردند.
معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه همچنین با «هیکی سله» معاون وزیر کشاورزی آفریقای جنوبی دیدار کرد.
وی با اشاره به نقش حوزه کشاورزی در اقتصاد دو کشور، توجه به این بخش را بسیار مهم دانست که میتواند علاوه بر ایجاد فرصتهای شغلی فراوان، نقش موثری در بهبود طبقه متوسط و ضعیف آفریقای جنوبی داشته باشد.
امیرعبداللهیان با اشاره به سفر اخیر هیأت اقتصادی و تجاری آفریقای جنوبی در خرداد ماه سال جاری، موضوعات مطرح شده در این دیدار را سرفصلی برای توسعه مناسبات کشاورزی دو کشور دانست.
انتقال دانش فنی، تبادل کارشناسان کشاورزی، همکاری در زمینه صادرات کالاها و ماشین آلات کشاورزی و صنایع وابسته به آن، سرمایه گذاری مشترک، همکاری در حوزه آبزیان و مراتع و جنگلداری و نیز کشت فراسرزمینی از موضوعاتی بود که مورد تاکید معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه در ملاقات با معاون وزیر کشاورزی آفریقای جنوبی قرار گرفت.
وی همچنین از وزیر و معاون وزیر کشاورزی آفریقای جنوبی برای سفر به ایران و بازدید از توانمندیهای کشاورزی و حوزههای وابسته به آن دعوت به عمل آود و ابراز امیدواری کرد تا با تشکیل کمیته مشترک کشاورزی دو کشور، موضوعات و زمینههای همکاری به صورت کاملا محسوس و جدی مورد توجه و پیگیری قرار بگیرد و در مورد نقاط ضعف از عدم اجرای توافقات گذشته آسیب شناسی صورت گیرد.
معاون وزیر کشاورزی آفریقای جنوبی همچنین با اشاره به نگاه ویژه دولتش به بخش کشاورزی به عنوان زمینه مناسبی برای حضور و مشارکت ایران در این حوزه گفت: رئیس جمهور و دولت کشورش توجه خاصی به بخش کشاورزی به عنوان یک بخش مولد و اشتغالزا دارد که از قبل آن توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مورد نظر نیز ایجاد خواهد شد.
وی ابراز امیدواری کرد با همکاری سفارتخانهها و وزارتخانههای کشاورزی، همکاریهای دو کشور وارد مرحله جدیدی شده و تا کمیسیون بعدی اولویتهای طرفین در این حوزه تبیین شود.