به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، محمد ابراهیم حسن نژاد، دبیر کانون هماهنگی دانش و صنعت توت فرنگی با اشاره به ضرورت توجه به محصول توت فرنگی در کشور، افزود: در ایران سالیانه بیش از 40 هزارتن توت فرنگی تولید میشود که از این میزان، 32 هزار تن متعلق به کردستان است.
وی با بیان اینکه کانون توت فرنگی با هدف رونق و ارتباط بیشتر بین صنعت، دانشگاه با کشاورزان ایجاد شده است، اظهار داشت: بررسی مشکلات مربوط به فناوری کشت محصول توت فرنگی را در دستور کار دارد و در این راستا اقدام به توسعه ارقام جدید به عنوان طرح کلان کرده است.
حسن نژاد با اشاره به اقدامات کانون هماهنگی توت فرنگی، خاطر نشان کرد: ایجاد واحدهای پرکولینگ (پیش سردکن) از جمله این اقدامات است که پیش سرد کنها بعد از برداشت محصول مورد استفاده قرار میگیرند تا از فساد محصول جلوگیری شود.
وی اقدام دیگر این کانون را ایجاد الگوهای مناسب برای بسته بندی مخصوص توت فرنگی بیان کرد وگفت: این ظروف قابلیت این را دارند که در دستگاههای سردکن مورد استفاده قرار گیرند که این امر باعث نگهداری طولانیتر توت فرنگی خواهد شد.
وی بیان کرد: از دیگر اقداماتی که کانون توت فرنگی در آن تأثیر بسزایی داشته است، تولید نشا بهداشتی توت فرنگی را میتوان نام برد. در حال حاضر نشا مورد نیاز توت فرنگی کاران کل کشور از استان کردستان تهیه میشود. این نشاهای جدید در نهالستان پرورش داده شده و به کل کشور منتقل میشوند.
حسن نژاد همچنین به ایجاد دو واحد "کشت بافت توت فرنگی" اشاره کرد و افزود: این دو واحد در دانشگاه کردستان و جهاد کشاورزی کردستان ایجاد شده ست.