به گزارش خبرنگار حوزه سینما و تلویزیون «خبرگزاری دانشجو»؛ شب گذشته (سه شنبه 18 شهریور) شبکه چهار سیما مستند «خانه عنکبوت» را با هدف به تصویر کشیدن جنایات وحشیانه اسرائیل علیه بشریت و مردم غزه روی آنتن برد.
در این مستند مقامات، کارشناسان، افراد صاحب نفوذ از غرب و جهان عرب همچون: «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله لبنان، «پرفسور نوام چامسکی» استاد دانشگاه در آمریکا، «خالد مشعل» رئیس دفتر سیاسی حماس، «جفری نایس» حقوقدان آمریکایی، «جرج میشل» سناتور آمریکایی و... حضور داشتند تا در خصوص جنگ نابرابر 50 روزه غزه نظرات متفاوتی به شرح زیر مطرح نمایند.
سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان در این مستند بر این نکته تصریح کرد که نیروی هوایی اسرائیل در مقابل موشکهای مقاومت ناتوان است و اسرائیل از همان ابتدا تلاش کرد اراده مردم را با کشتن بیشتر آنها بشکند اما موفق به تضعیف مقاومت نشد. اسرائیل در جمع آوری اطلاعات و ارزیابی رهبران مقاومت در غزه با وجود محاصره آن شکست خورده است. آنها حتی نتوانستند رهبران اصلی مقاومت را هدف قرار دهند.
خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی حماس نیز در بخشهایی از این مستند گفت باید تضمین واقعی برای رفع محاصره داشته باشیم. ما می خواهیم آتش بس هر چه سریعتر برقرار و محاصره غزه برداشته شود این درخواست مردم غزه است.
اسماعیل هنیه از رهبران جنبش حماس در مورد جنگ 50 روزه رژیم اشغالگر قدس و مقاومت گفت آنچه دشمن در رسیدن به او در میدان جنگ ناتوان شده است، امکان ندارد در میدان سیاست به آن دست پیدا کند. لذا خون شهیدان و مجروحان امانتی بر دست سیاست مداران است و هرگز پایمال نخواهد شد.
پرفسور نوام چامسکی، که از استادان به نام آمریکایی است در این مستند تصریح کرد که اسرائیل مجموعهای از جنایتهای جنگی را مرتکب شده است که برخی از آنها به طور گسترده گزارش شد. در نخستین روز حمله زمینی، اسرائیلیها بیمارستانی را هدف قرار دادند، این یک جنایت جنگی بزرگ بود اما بازتاب این حمله در نیویورک تایمز در حد نوشتن چند کلمه بود.
چامسکی افزود: در حالیکه ارتش اسرائیل مسئول این حملات وحشیانه است، این وظیفه همه کشورها و مخصوصاً آمریکا است که این اقدامات را محکوم نمایند. اسرائیل مسلح بودن خود را باید مدیون مالیات دهندگان آمریکایی بداند. طی بیش از 40 سال گذسته اسرائیل بدون حمایت آمریکا و سران عرب نمیتوانست به اقدامات خود ادامه دهد. لذا احتمال محاکمه سران اسرائیلی بسیار کم است. چرا که آمریکا همیشه قطعنامه های دادگاه های بین المللی بر ضد اسرائیل را وتو می کند.
حقوقدان آمریکایی، جفری نایس، نیز در این مستند به بیان نظرات خود پرداخت، وی گفت: بی تردید می توان اتهام ارتکاب جنایت جنگی را علیه اسرائیل مطرح کرد. فلسطینیان هر زمان که آماده باشند می توانند این اقدام را کنند. اگر فلسطین عضو دیوان بین المللی کیفری باشد می تواند پیگیری کند اما تشکیلات خودگردان فلسطین تا کنون به این مهم دست نزده اند.
دکتر قدوحی، نماینده حماس در تهران، از دیگر کارشناسان حاضر در این مستند بود. قدوحی در مورد تقابل رژیم اشغالگر قدس و مقاومت گفت: اگر بخواهیم درباره اهداف اشغالگرانه صهیونیست در جنگ غزه صحبت نماییم، باید به ریشه های این جنگ اشاره کنیم. رژیم اشغالگر صهیونیستی با کمک دولت های غربی و آمریکا درصدد نابودی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین است. در حقیقت بهانه واقعی وجود ندارد که مقامهای این رژیم درباره آن سخن بگویند. آنها می گویند تونلهای فلسطین تهدیدی برای شهرنشینان است. اما اگر به رویدادهای گذشته در غزه بنگریم، خواهیم دید که اهداف رژیم صهیونیستی تنها و تنها کشتار غیر نظامیان، زنان و کودکان بوده است. اسرائیل در جنگ از سلاح فسفر سفید و برخی دیگر از سلاحهای ممنوعه استفاده می کند.
جرج میشل، سناتور آمریکایی، نیز در تحلیل خود گفت: پس از حمله رژیم صهیونیستی به فلسطین، حماس توانست مشروعیت سیاسی و مردمی بیشتری به دست بیاورد و این جنگ باعث شد نیروهای مقاومت در بین مردم غزه محبوبیت بیشتری کسب نمایند. اسرائیل قادر به از میان بردن مقاومت نیست.
هانی المصری، کارشناس فلسطین، نیز تصریح کرد که: رژیم صهیونیستی به این دلیل که تحمل پیامدهای عملیات نظامی را نداشت، با توقف درگیری ها در نوار غزه موافقت کرد. در نتیجه اسرائیل یا باید دامنه جنگ را توسعه می داد و به سوی اشغال نوار غزه پیش می رفت، که خیلی پرهزینه و خطرناک است و یا باید عقب نشینی می کرد.
جان رابر، از کارشناسان شهیر نظامی جهان، در تحلیل خود در این مستند به بیان این نکته پرداخت که: اکنون مشخص است که اسرائیل به هیچ کدام از اهدافش نرسیده است و هیچ یک از مقامات اسرائیل خرسند نیستند. علت آن هم شکست سیاسی اسرائیل در جنگ غزه است. با وجود اذعان بسیاری از کارشناسان و سیاستمداران به شکست اسرائیل در جنگ با غزه، نتانیاهو، نخست وزیر رژیم جعلی اسرائیل و تعدادی از سیاستمداران اسرائیل از موضع خود پایین نیامده و نظرات ضد و نقیضی را نیز مطرح می کند.
در ادامه این مستند به پخش برخی سخنان، مسئولان رژیم اشغالگر قدس پرداخت. در این زمینه فیلمهایی از نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس پخش شد. وی در این سخنان خود گفت: ما به این عملیات ادامه می دهیم تا به هدفهایمان برسیم. هدف ما دفاع از اسرائیل و بازگشت امنیت به این سرزمین است و تا به آن دست نیابیم، این عملیاتها تا هر زمان که نیاز باشد ادامه خواهد داشت.
نتانیاهو افزود: به نظر من تنها راه دستیابی به آتش بس توافق درباره ابتکار مصر است. زیرا در آن هیچ پیش شرطی برای برقراری آتش بس وجود ندارد و خاستار توقف همه خصومتها و تلاش برای برطرف کردن دو مسئله مهم یعنی، امنیت اسرائیل به معنی خلع سلاح غزه و کمک اجتماعی و اقتصادی به فسلطینیان است. لذا خلع سلاح غزه واقعاً حیاتی است. ما همه تلاشمان را در غزه انجام داده ایم و تضمینی برای پیروزی در این جنگ نداریم.
در بخشد دیگری مارک رگو، سخنگوی نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت: بار دیگر تاکید می کنم، وقتی عملیاتمان را علیه تونل های حیاتی اسرائیل به اتمام رساندیم، به سراغ مرحله بعد خواهیم رفت. این تونلها در حکم چاقوی روی گردن است و باید آن چاقو را حذف نماییم. چراکه تهدیدی استراتژیک برای مردم اسرائیل است. اما این را پیش تر نیز گفته ایم که مایل به آتش بس فوری هستیم.
موردوخای، کارشناس سیاسی رژیم صهیونیستی نیز در فیلمی، گفت: اکنون همه ی دنیا به غزه نگاه می کنند و شاهد رویداد های آن هستند. اگر اسرائیل یک تحول اساسی ایجاد نکند ما با مشکلات خطرناکتری روبرو خواهیم شد.
دانی ونون، عضو پارلمان رژیم صهیونیستی، نیز در فیلمی اذعان کرد: تسلیم به توقف نبرد با حماس یک تصمیم نادرست است و ما برای پایان کار عجله داریم. اگر حماس را نابود نکنیم هر زمان احتمال وقوع جنگ وجود دارد.
در فیلم دیگری نیز کرمیل کوهین، عضو پارلمان رژیم صهیونیستی، تصریح کرد: اعتقاد داریم که ما پیروز نشدهایم و حماس همچنان سرپا ایستاده است. در این جنگ ما نتوانستیم قدرت بازدارندگی بوجود بیاوریم.