به گزارش خبرنگار حوزه سینما و تلویزیون گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ نشست خبري سيزدهمين جشنواره بين المللي فيلم مقاومت امروز سهشنبه 25 شهريور 1393 با حضور دستاندرکاران این جشنواره و اصحاب رسانه در یکی از تالارهای موسسه فرهنگی-هنری اسوه برگزار شد.
دكتر شهاب اسفندياري مدير كميته علمي و پژوهشي اين جشنواره اولين سخنران اين نشست خبري بود. وي در سخنان خود به تشريح حوزههاي مختلف و پنلهاي گوناگون علمي و پژوهشي در سيزدهمين جشنواره بين المللي فيلم مقاومت پرداخت.
پس از سخنراني دكتر اسفندياري نوبت به ناصر درخشان مدير ارزشيابي و دبيرخانه جشنواره رسيد. درخشان در سخنان خود تصريح كرد كه كارهايي كه در اين دوره از جشنواره شركت كردهاند بسيار قويتر از سطح انتظارات ما بود. وي افزود: آثار هم از لحاظ كمي و هم از لحاظ كيفي پيشرفت ملموسي داشته است. مدير ارزشيابي اين جشنواره در پایان به ضرورت وجود دبيرخانه دائمي براي اين جشنواره تاكيد كرد.
پس از ناصر درخشان امير نصير بيگي بود كه به سخنراني پرداخت. نصيربيگي كه مدير بخش جلوهگاه نور جشنواره مقاومت است گفت: در حوزه سينماي ايران در كنار همه انتقادات پيشرفتهاي خوبي صورت گرفته است امسال نيز با توجه به موفقيت بخش جلوهگاه نور در سال هاي گذشته در اين بخش به بررسي آثار هنرمندان بسيجي خواهيم پرداخت.
وي هدف از بخش جلوهگاه نور در اين دوره از جشنواره را در پنج عنوان دستهبندي كرد. او شناخت آثار هنرمندان بسيجي را به عنوان اولين هدف برشمرد سپس رقابت سالم را دومين هدف جلوهگاه نور دانست ارتقاي علمي و عملي هنرمندان و همچنين شناخت و معرفي هنرمندان بسيجي سومين و چهارمين هدف از اهداف جلوهگاه نور بود. نصيربيگي در انتها مهمترين هدف اين بخش از جشنواره را جريانسازي موثر در جامعه برشمرد.
نصيربيگي در ادامه به اين اشاره كرد كه در بخش جلوهگاه نور با وجود اينكه محدوديتهاي زماني وجود داشت و تنها آثاري كه از شهريور سال 92 ساخته شده بودند در جشنواره پذيرفته ميشد و همين طور از لحاظ محتوايي نيز محدوديتهاي محتوايي وجود داشت باز هم حدود هزار اثر به اين بخش از جشنواره فرستاده شد كه ميتواند از نكات قوت جشنواره باشد.
او در پايان به پيشبيني محل اسكان حدود 100 هنرمند برگزيده اين بخش براي برگزاري كارگاههاي آموزشي جهت ارتقاي سطح كيفي اين هنرمندان بسيجي اشاره داشت.
سومين سخنران دكتر غلامرضا منتظمي كه به عنوان مدير اجرايي بخش افق نو به سخنراني پرداخت. وي ضمن تشكر از همه مسئولان جشنواره براي توجه به بخش افق نو توجه به حوزه مقاومت در خارج از مرزهاي ايران را بسيار ارزشمند دانست.
منتظمي افزود: با حضور مهمانان خارجي ادعاي ما ثابت خواهد شد كه دغدغه مقاومت در برابر تلاش غرب براي گسترش بيديني و سكولاريسم تنها محدود به ايران نيست و اين را نيز تمام دنيا دانسته است كه موثرترين كشوري كه در جريان سكولاريزه كردن جهان قدم برميدارد رژيم اشغالگر قدس است. وي در همين زمينه از حضور برخي چهرههاي بينالمللي خبر داد تا در زمينه مقاومت و همچنين بحران دروغين انرژي هستهاي ايران بحث صورت پذيرد. منتظمی در پايان زمان بندي حضور متفكران و هنرمندان خارجي را اعلام كرد.
خزاعي دبير سيزدهمين جشنواره بينالمللي مقاومت آخرين سخنران نشست خبري امروز بود. وي ضمن تبريك پيشاپيش هفته دفاع مقدس و تشكر از دستاندركاران جشنواره به حوزه گسترده اجرايي جشنواره اشاره كرد. خزايي افزود: اين جشنواره همه اقشار و گروهها را درگير خواهد كرد از دانشگاهيان تا افراد حاضر در پاركها درگير اين جشنواره ميشوند.
خزايي با اشاره به برخی از انتقادات در پاسخ به انتقاد نسبت به بزرگ بودن حوزه برگزاری جشنواره گفت: كار فرهنگي كوچك كار سختي نيست اما گسترده بودن يك كار فرهنگي و جشنواره كار مهم و سختي است اين مهم است كه همه مردم ايران حتي در شهرهاي مرزي بتواننداز جشنواره بهره ببرند اين مهم است كه در كشور در هفته دفاع مقدس جو نورانيتري همه كشور را در بر بگيرد اما در كنار همه اين موارد شعار ما اين است كه جشنواره مقاومت براي همه مردم ايران. مات افتخار میکنیم که در بسیاری از شهرهای مرزی نیز فیلمهای این جشنوراه پخش میشود.
خزايي با اشاره به اسلام ستيزي و ايران هراسي جبهه استكبار اين جشنواره را پاسخي به آن رفتارها قلمداد كرد. وي در ادامه به تشريح حوزههاي متفاوت و معرفي مهمانان ويژه اين جشنواره پرداخت. خزايي همچنين به رونمايي از برخي كتابها و فيلمهاي جديد خبر داد.
خزاعی ادامه داد: فروپاشی رسانه صهیونیستها در راه است. خیلی اتفاقات فرهنگی در جهان در حال روی دادن است و من امیدوارم که ما از این جریان عقب نمانیم.
دبير جشنواره مقاومت همچنين تصريح كرد: كه به دليل تعداد بالاي جوايز برخي جوايز در روزهاي اول به برندگان تقديم ميشود و برخي از جوايز در روزهاي پاياني. وی در همین زمینه به تاریخ برگزاری این برنامه اشاره کرد، وی اعلام کرد 30 شهریور روز افتتاحیه این جشنوراه است و 4 مهر نیز روز اختتامیه است اما برخی از فعالیتهای جنبی تا چندین روز پس از اختتامیه ادامه خواهد داشت.
خزاعی از حضور خانواده عماد مغنیه در ایران برای اهدای جایزه ویژه عماد مغنیه خبر داد و گفت: ما هفتههای مختلف فیلم در کشورهای مختلف برگزار میکنیم. روسیه، هند، گرجستان، قزاقستان، سوریه و غزه از جمله این کشورها هستند. آخرین هفته فیلم نیز در سوریه و در اول آذرماه برگزار میشود. وی همچنین در مورد حضور مهمانان خارجی و نشستهای ویژه آنها گفت: جزئیات این نشستها پس از ورود مهمانها به کشور منتشر میشود. در این دوره از جشنواره فیلمهایی از فلسطین، فرانسه، لبنان، کوبا، آمریکا، قزاقستان، سوریه و... وجود دارد. 60 مهمان خارجی به این جشنواره دعوت شدهاند که از بین آنها 30 نفر در ایام برگزاری جشنواره و 30 نفر در هنگام برگزاری بخش افق نو در ایران حاضر میشوند.
در قسمت پایانی این نشست خبری نوبت به طرح پرسشهاي خبرنگاران رسید، که خبرنگاران مختلفی از این فرصت استفاده کردند و سوالات خود در مورد جشنواره را مطرح نمودند.
وی در خصوص چرایی برگزاری این جشنواره در تهران گفت: ما در هر شهرستانی که جشنواره برگزار کنیم با استقبال خوبی مواجه میشود اما تهران از لحاظ فرهنگی اشباع شده و تجمع کنفرانسها و همایشها باعث کاهش مخاطبان آن شده است. قرار است جشنواره مقاومت از این به بعد به صورت سالانه برگزار شود مشکل ردیف بودجه یکی از دلایل برگزاری این جشنواره در تهران بود.
خزايي در پاسخ به پرسش خبرنگاري که در مورد پخش فيلم پادشاه شنها شایعاتی که در مورد اثرگذاری سیاسی این فیلم مطرح شده است، گفت: اين فيلم از لحاظ داستان در مورد شكلگيري آل سعود است كه حاشيههايي چون حكم به قتل كارگردان را هم به همراه داشته است اما در مورد حواشي پخش اين فيلم من از لحاظ سياسي به طرح يك سوال ميپردازم كه چرا وقتي فيلمي عليه ايران ساخته ميشود و در جشنوارهاي پخش ميشود كشور ما هيچ واكنشي نشان نميدهد؟ در هر صورت من فكر نميكنم با پخش اين فيلم دولت عربستان يا سياستهاي دولت ايران به هم بريزد اما به هر روي هيچ فشاري روي ما نبود و تهديد يا فشاري براي پخش يا عدم پخش اين فيلم وجود نداشت و این موضوع ارتباط چندانی با نشست آمریکا در عربستان، یا دوری و نزدیکی روابط ایران با عربستان نیز ندارد.
خزايي همچنين در پاسخ به پرسش خبرنگار "خبرگزاري دانشجو" در مورد دليل عدم پوشش سيزدهمين جشنواره مقاومت در برخي از رسانهها اظهار داشت: به قول مقام معظم رهبري بگذاريد برخي به خاطر شعار شما از شما اجتناب كنند. من تاكيد ميكنم كه نگرش سياسي در مسائل فرهنگي معنا ندارد و عقايد سياسي من در اين جشنواره هيچ دخالتي نخواهد داشت چرا كه مسائل فرهنگي مسائلي فراجناحي هستند. رفت و آمد دولتها محل بحث ما نيست مهم آن است كه در حوزه نظام به دنبال گسترش فرهنگ انقلاب هستيم. مهم این است که اصل این جریان درست باشد. از یکی از نهادها با ما تماس گرفتند و گفتند شما همه آدمهای مخالف را دور هم جمع کردهاید. من منظور آنها را نفهمیدم آیا آنها دوست دارند که ما افراد خنثی در زمینه فرهنگ را دور خود جمع کنیم. گویا آنها با جمع شدن حزباللهیها در کنار هم در این جشنواره مشکل دارند.
دبیر سیزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت حضور موضوع فتنه در این جشنواره موضوع جناحی نیست بلکه فتنه خط قرمز نظام است. رسانههایی که به جشنواره فیلم مقاومت نمیپردازند زیاد نیستند و در مجموع 4-5 روزنامه هستند. به نظر من این عده معدود هم غرضورزی دارند.