به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، نتایج یک نظر سنجی در آمریکا نشان می دهد که 60 درصد از مردم این کشور از تصمیم اوباما برای حمله به داعش و حضور نیروی نظامی ایالات متحده و یا گروه ائتلافی در عراق حمایت می کنند . این شاید خبر خوبی برای دولت اوباما باشد که می خواهد منابع مالی این کشور را دوباره بعد از 11 سال هزینه جنگ در عراق و سوریه کند . با این حال ادامه سوالات مطرح شده در این نظرسنجی نشان می دهد چندان هم نباید به این نتایج دلخوش بود و اصولا سوالات مطرح شده در این نظر سنجی بسیار خام بوده و بدون در نظر گرفتن نتایج احتمالی تعیین شده اند .
در این نظر سنجی که با همکاری روزنامه وال استریت ژورنال٬ شبکه خبری NBC و مرکز تحقیقات «آننبرگ» آمریکا صورت گرفته، 60 درصد از مردم اعلام کره اند که از تصمیم اوباما برای بمباران کردن مواضع داعش حمایت می کنند . اما در سوال بعدی که از این افراد شده ٬مشخص شده است در حدود 70 درصد از مردم باور ندارند که این حملات بتواند داعش را از بین برده یا اینکه اصولا با موفقیتی همراه باشد .
این نظر سنجی یک روز بعد از این انجام شد که اوباما در روز چهارشنبه هفته گذشته اعلام کرد قصد دارد نیروهای نظامی ایالات متحده را به همراه کمک های نیروهای ائتلافی به عراق بفرستد تا با داعش بجنگند.
بر اساس این نظر سنجی 60 درصد از مردم آمریکا بعد از دیدن فیلم کشته شدن جیمز فولی به دست نیروهای داعش به این فکر افتاده اند که باید اوباما در این میان وارد شود و به احتمال زیاد این تصمیمی کاملا احساسی دراین زمینه است چرا که 70 درصد بر این باورند که این اقدامات اثراتی بسیار کم و یا بسیار محدود بر روی اقدامات داعش خواهد داشت .
تنها 28 درصد عنوان کرده اند که اوباما می تواند در این زمینه موفقیتی به دست آورد اما همین افراد نیز بیان کرده اند این کار به معنی از بین رفتن کامل داعش و یا اقدامات تروریستی در خاورمیانه نیست .
دولت اوباما با پر رنگ کردن نتایج این نظرسنجی به دنبال این است که عنوان کند تنها حملات هوایی نمی تواند باعث نجات مردم عراق از دست تروریست ها باشد و حضور نظامی آمریکا و یا سایر متحدانش در این کشور امری الزامی است . اگر ایالات متحده بخواهد دوباره نیروی نظامی زمینی به عراق بفرستد، این به معنای شکست خوردن تمام سیاست های پیشین اوباما در این زمینه است و نشان می دهد نه تنها جنگ 10 ساله در عراق، بلکه عقب نشینی و تلاشهای آمریکا برای اثرگذاری بر سیاستمداران عراقی و تشکیل مابینه های متکی با خود نیز نتوانسته موفقیتی برای ایالات متحده در پی داشته باشد .
شبکه های خبری که در تهیه این نظرسنجی همکاری داشتند ، هم اکنون بر این باورند که بدون حضور نیروی نظامی آمریکا در عراق نمی توان بر نتیجه بخش بودن حملات هوایی نیروهای ائتلاف امیدی داشت . آخرین باری که اوباما و متحدانش رد ناتو ، تصمیم به حمله هوایی به کشوری گرفتند، در ماحرای انقلاب مردم لیبی بود . این حمله هوایی توانست قذافی را از حکومت برکنار کند اما در نهایت باز هم این تروریست ها و افراطی ها بودند که بر لیبی مسلط شده اند و این کشور نتوانسته بعد از این انقلاب روی امنیت و آرامش را ببیند . در عین حال طی چند وقت گذشته نیروئهای هوایی امارات ومصر چندین بار مواضعی را در لیبی بمباران کرده اند که این کار بدون مجوز سازمان ملل و یا دستور دولت این کشور انجام شده و نشان داده که با نا امن شدن یک کشور، هر قدرت منطقه ای می تواند به خود اجازه دهد که به خاک آن کشور تجاوز کرده و یا عملیات هوایی علیه آنها انجام دهد.
مسئله ای که مقام معظم رهبری هم به آن اشاره داشتند ، همین مسئله بود . آمریکا با حضور در عراق و گسترش نفوذ نیروهای ارتش خود به سوریه در حال آماده کردنش رایط برای بازگشت به این شکور است تا همانطور که در افغانستان و پاکستان هر گاه بخواهد با کمک هواپیماهای بدون سرنشین انسانهای بی گناه را هدف قرار می دهد، در عراق و سوریه نیز همین امکان را داشته باشد.
منبع:سراج24