به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر زهرا عبدالهی گفت: طبق بررسی ریز مغذی ها در سال80 توسط دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، شیوع کم خونی در همه گروه های سنی در کشور مشخص شد و اقدامات و مداخلاتی در سطح کشور به منظور رفع کم خونی در همه گروه های سنی صورت گرفت.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه یکی از مهم ترین اقدامات صورت گرفته در جهت رفع کم خونی در کشور را، غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک عنوان کرد و افزود: برنامه غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک از سال 80 در استان بوشهر شروع شد و از سال 86 برنامه ملی غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک تدوین شد.
وی ادامه داد: براساس برنامه ملی غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک، مقرر شد کلیه کارخانجات آرد بر اساس دستورالعمل، آرد تولیدی خود را با آهن و اسید فولیک غنی کنند و باید کیسه های آرد غنی شده برچسب آرد غنی شده با آهن و اسید فولیک است را داشته باشند.
دکتر عبدالهی همچنین با اشاره به گذشت 11 سال از اجرای برنامه غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک، گفت: بررسی مجدد ریز مغذی ها در سال91 در کشور، نشان داد که کم خونی به میزان چشمگیری در کشور درهمه گروه های سنی کشور کاهش یافته است.
دکتر عبدالهی با اشاره به این که از سال 80 تا 91 میزان کم خونی در گروه سنی 14 تا 20 سال، 58 درصد کاهش یافته است، افزود: از سال 80 تا 91 میزان کم خونی در گروه سنی 45 تا 60 سال، به میزان 26 درصد کاهش یافته است.
وی همچنین میانگین ذخیره آهن در بدن در این 11 سال را در گروه سنی 14 تا 20 سال، 50 درصد بیان کرد و گفت: در طی سال 80 تا91 میانگین ذخیره آهن در بزرگسالان (45 تا 60 سال) 37 درصد و در زنان باردار به میزان 65 درصد بهبود یافته است.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه همچنین با اشاره به این که آرد نان سنگک به دلیل داشتن سبوس که دارای آهن است در برنامه غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک نیست، افزود: نان های فانتزی با آهن و اسید فولیک غنی نشده اند و فقط آرد خبازی که شامل نان های تافتون، بربری و لواش است با آهن و اسید فولیک غنی شده اند.
دکتر عبدالهی در ادامه یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته در برنامه ملی غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک را برنامه آهن یاری هفتگی در دختران دبیرستانی عنوان کرد و گفت: در حال حاضر این برنامه همچنان در دبیرستان های دخترانه در حال اجرا است.