گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»- اخبار فضای مجازی آنقدر متنوع، پرتعداد و گسترده است که کمتر کاربری توانایی بررسی همه آنها را دارد. در این بین گاهی مجبور میشویم زمانهای طولانی را برای خواندن اخبار در فضای اینترنت سپری کنیم.
گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» با توجه به علاقه مخاطبان جهت آگاهی از اخبار متنوع، میکوشد تا با ارائه بسته خبری از «خواندنی ترین اخبار فضای مجازی»، کوتاهترین مسیر را برای دسترسی کاربران این خبرگزاری به اخبار جذاب و گوناگون فراهم آورد.
عکس اینستاگرامی محمود احمدی نژاد
مشرق:حسن روحانی در سفر به نیویورک با کامرون دیدار و گفتگو کرد. این عکس در صفحه اینستاگرام محمود احمدینژاد منتشر شده و در توصیف آن آمده: دیدار با آقای سایمون گس نماینده وقت انگلستان در 1+5.
تبلیغ آزادانه "حشیش" روی خودرو و تیشرت
دانا: با تلاش برخی افراد و جریان ها تبلیغات ماده خطرناک "حشیش" بر روی خودروها، لباس ها و تی شرت ها انجام می شود. جمهوری اسلامی ایران از ابتدای شکل گرفتن فقط به خاطر یک دلیل و آن هم ایستادن روی پای خود و تکیه نکردن به بیگانگان بود که همواره از طرف دشمنان مورد حمله های مختلف قرارگرفت که یکی از این حملات بحث تهاجم فرهنگی است.
تهاجم فرهنگی دشمن به کشور ما برای تضعیف افراد جامعه است و دشمن در صدد است تا با ورود عناصر مخرب ازرش ها و اعتقادات مردم را هدف قرار دهد تا به این طریق خیلی از اعمال و رفتاری که خارج از شئون اسلامی است عادی شود و قبح آن از بیین می رود.
به دلیل اهمیت بحث فرهنگ، مقام معظم رهبری بارها و بارها این موضوع را به مردم و مسئولان کشور گوشزد کرده اند و بر این موضوع تاکیید داشته و دارند؛ به طوری که ایشان امسال را سال فرهنگ نام گذاری کردند و در قسمتی از سخنانشان فرهنگ را مانند هوا برای افراد یک جامعه دانسته اند که در آن رشد و پرورش پیدا می کنند که اگر آن هوا سالم باشد افراد یک جامعه نیز سالم هستند.
از آنجایی که دشمن نتوانست در بحث تهاجم نظامی موفق باشد به شیوه ها و راه های دیگری روو آورد که همان تهاجم فرهنگی است. در این بین طی روزهای اخیر شنیده شده یک سری افراد سودجو به تبلیغات ماده خطرناک "حشیش" پرداخته اند و با تبلیغ بر روی خودروها و لباس ها و تی شرت ها در کوچه و خیابان ها آزادانه این کار را انجام می دهند. این تبلیغات به زبان انگلیسی صورت می گیرد و خیلی از افراد از معانی این جملات خبر ندارد و با سو استفاده از بی اطلاعی مردم که اصل موضوع چیست،به مقاصد شوم خود دست پیدا می کنند. به نظر می رسد که پشت این ماجرا افراد سود جو و یا جریان های خاصی وجود دارند.این سوداگران مرگ با سو استفاده دست به چنیین کارهای می زنند و با این کار باعث رواج مصرف مواد مخدر در بین جوانان می شود.
چندی پیش هم تبلیغات مواد مخدر دیگری به نام "ماری جوانا" نیز بر روی تی شرت و ماشین ها رونق گرفته بود و این بار به سمت مواد مخدر دیگری مانند "حشیش" نیز رفته است. مسئولان باید با این افراد که با جان مردم معامله میکنند بر خورد جدی داشته باشند و به آنها اجازه ندهند به صورت آزادنه و به راحتی جوانان ما را به سمتی که این افراد سود جو می خواهند کشانده شوند. در این بین مسئولان فرهنگی کشور نیز باید به این موضوع اهمیت بیشتری دهند تا استفاده از این لباس ها در بیین جوانان رونق پیدا نکند.
چالش سطل خون فعالان یهودی برای حمایت از غزه!!!
جبهه جهانی مستضعفین: به ابتکار گروه "یهودیان مخالف نسلکشی" فعالان یهودی با ریختن سطلی از خون مصنوعی بر روی خود و قرائت متنی در نکوداشت شهدای حملات اسرائیل به غزه، خواستار مجازات رژیم صهیونیستی از سوی مجامع بینالمللی شدند.
این مراسم به طور همزمان در مقابل بنیاد "ید و شم" (بنیادی برای یادبود قربانیان جنایات نازیها)، سفارت آمریکا در تلآویو، دادگاه عالی اسرائیل در اورشلیم، ایستگاه رادیوی نظامی اسرائیل در تلآویو و پارلمان اسرائیل در روز شنبه برگزار شد.
یهودیان حامی صلح، در پاسخ به دعوت سازمانهای مردمنهاد فلسطینی برای محکوم کردن جنایات اسرائیل، در چالشی ابتکاری و به یاد خون شهدای غزه، سطلی از خون مصنوعی بر سر خود ریختند.
متنی که از سوی این فعالان خوانده شد به این شرح است:
"ما امروز اینجا هستیم تا یاد و خاطره 2137 زن و مرد و کودک کشته شده در حملات اسرائیل به غزه در ژانویه و آگوست 2014 را گرامی بداریم.
ما یاد پزشکانی که در حال کمکرسانی به مجروحان و خبرنگارانی که در حال پوشش خبری این وقایع بود را گرامی میداریم.
ما یاد سالخوردگان و بیماران کشته شده را گرامی میداریم.
ما یاد کودکانی که در منازلشان، در کنار ساحل و در پناهگاههایی که والدینشان آنها را برای در امان بودن به آنجا برده بودند؛ اما کشته شدند را گرامی میداریم.
ما یاد یتیمان، مجروحان و بیخانمانها را گرامی میداریم. ما نه قربانیان حملات اسرائیل به غزه در سال 2012 و 2009 و نه قربانیان سیاستهای اسرائیل در کرانه باختری و تاریخ فلسطین را فراموش نمیکنیم.
ما فراموش نمیکنیم که قبل از نکبت و قبل از صهیونیسم، یهودیان، مسلمانان و مسیحیان در کنار هم با صلح زندگی میکردند.
ما فراموش نکردهایم که نسلکشی اسرائیل هنوز تمام نشده است.
ما فراموش نکردهایم که غزه همچنان در محاصره است و با جمعیتی بالغ بر 1.8 میلیون نفر بزرگترین زندان دنیا است.
ما قسم میخوریم تا جنبش تحریم اسرائیل را تقویت کرده و اقدامات قانونی برای محکوم کردن اسرائیل را ادامه دهیم تا زمانی که مطمئن شویم حملات 2014 اسرائیل به غزه به هیچ طریقی تکرار نمیشود.
امروز ما این چالش را پذیرفتهایم و از مردم آزادیخواه جهان میخواهیم آن را و هر اقدام دیگری که منجر به محکومیت اسرائیل میشود را انجام دهند.
ما قسم میخوریم مرد عمل باشیم؛ چرا که کلمات به تنهایی نمیتوانند عدالت را اجرا کنند."
گفتنی است فعالان سازمان مردمنهاد بینالمللی "یهودیان مخالف نسلکشی" قرار است این یادمان و چالش سطل خون را در مقابل سفارت اسرائیل در کشورهای مختلف اجرا کنند.
قلعهنوعی درباره لباس ظریف هم نظر داد!
ایسنا: سرمربی استقلال گفته که دوست دارد وزیر امور خارجه را از نزدیک ببیند و از او تشکرکند. سرمربی استقلال عقیده دارد رفتاری که با او و علی دایی در تیم ملی شد، درباره علی کریمی تکرار نمی شود.
امیر قلعه نویی البته با دید سیاسی این قضیه را آنالیز می کند:" انشاءالله این نگاه نباشد و من فکر نمیکنم که در این دولت فضایی برای اینجور رفتارها وجود داشته باشد. نمیخواهم در باره خودم و دایی صحبتی کنم، اما کارنامه این دولت در زمینههای مختلف مشخص است. میبینید که تا حدود زیادی تورم را مهار کردهاند. در بعد بینالمللی هم میبینید که چطور آقای ظریف و همکارانش نگاه دنیا را به ایران تغییر دادهاند. جا دارد از وزارت امور خارجه تشکر کنم. موضعگیری و حتی نوع لباس پوشیدن آقای ظریف و خندههای ایشان باعث شده که پیشرفتهای بسیار محسوسی در روابط بینالمللی ایران ایجاد شود. آنها توانستهاند به گونهای رفتار کنند که احترام دنیا به تمدن ۱۲ هزار ساله ایران تا حدود بسیار زیادی باز گردد. من خیلی دوست دارم به همراه تیم به دیدار آقای ظریف بروم و از ایشان در دیداری حضوری تشکر کنم. به هر حال فکر نمیکنم در دولتی که چنین دیدگاه های امیدوار کنندهای دارد فضایی برای تکرار رفتارهای گذشته وجود داشته باشد."
عکس یادگاری افسر ایرانی با افسر عراقی در میدان جنگ
جهان نیوز: شخصی که با درجه سرتیپی دیده می شود، فرمانده یک تیپ پیاده عراقی است به اسارت رزمندگان لشکر ۹۲ زرهی درآمده است. عکسی که می بینید در گرماگرم مرحله دوم عملیات "الی بیت المقدس" و در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ۱۳۶۱ گرفته شده است. در عکس،سرهنگ "حسین حسیبی" فرماندهی وقت تیپ ۴ لشگر ۹۲ زرهی اهواز (نفر اول از چپ) دیده می شود. شخصی که با درجه سرتیپی کنار او نشسته است(نفر وسط)،فرمانده یک تیپ پیاده عراقی که در این عملیات به همراه تمامی نفراتش به اسارت رزمندگان لشکر ۹۲ زرهی درآمده است. کنار او نیز یک افسر عراقی دیگر دیده می شود. سرهنگ حسیبی، امروز با ۷۲ ماه سابقه حضور در جبهه های جنگ، دوران بازنشستگی خود را سپری می کند. خداوند به سلامتش دارد.
ذرت هم طعم فاضلاب گرفت
ایرا: جایی مقابل شهرک بزرگ صنعتی شیراز در جاده کمربندی، مزرعه سرسبزی چشم نوازی می کند که این روزها بوته های ذرت در دل این سرسبزی سربرآورده اند. جایی مقابل شهرک بزرگ صنعتی شیراز در جاده کمربندی، مزرعه سرسبزی چشم نوازی می کند که این روزها بوته های ذرت در دل این سرسبزی سربرآورده اند. از روستاییان ده «گچی» در این نزدیکی که بپرسید، می گویند اینجا آبی نداریم که با آن زراعت کنیم اما حکایت رمزآلود این سرسبزی چیست؟ ابتدای جاده منشعب شده از کمربندی که در مجاورت کانال عبوری فاضلاب شهر شیراز است، دنبال راهی برای رمزگشایی از مزرعه سرسبز می گردیم.
در آغاز راه و مجاورت کمربندی، باغچه ای با انارهای سرخ است که صاحب آن می گفت، از چاهی در این نزدیکی آن را آبیاری می کند و از کانال فاضلاب استفاده ای نمی کند. خداحافظی تمام نشده بود که یک خودرو حمل فاضلاب را دیدیم که شیرفلکه را باز کرده و در مجاورت جاده، فاضلاب داخل خودرو را روانه می کند تا پس از طی سه چهار متر به کانال فاضلاب برسد. از او می پرسیم و می گوید که متعلق به فلان نهاد است و فاضلاب آشپزخانه خالی می کند و فاضلاب دیگری نیست!
بوی تعفن موج می زند اما رسالت و ماموریت یک خبرنگار اجازه نمی دهد که ماموریت خود را به خاطر این ناملایمت فضای تهیه خبر ترک کند یا نیمه تمام بگذارد. با ماشین به راه می افتیم. جاده خاکی است و ناهموار. در یک نقطه که حدود 700 متر با مزرعه رمزآلود فاصله دارد ناگزیر ماشین را پارک می کنیم و به راه می افتیم. تردد خودروها در جاده کمربندی درجریان است و در طول مسیر همواره جاده را می بینیم و نیز بر فراز خود بالگردهایی که مدام می آیند و می روند.
کمی جلوتر، صدای یک آبشار شنیده می شود! جلو می رویم. آبشاری نیست. تلی از زباله، چیزی مانند سد و بند را ایجاد کرده است و ای کاش همین بود. این سد و بند، آب را به آبراهه ای دیگر هدایت می کند. گویی در این قسمت دیواره کانال فاضلاب شکسته شده است و حدود یک سوم آب کانال فاضلاب به سمت و سوی مزرعه رمزآلود در جریان است. نیازی هم به پمپ آب و تلمبه و ... نیست. به واسطه فاضلاب، سبزه های خود روینده قد و قامت عجیبی کشیده اند. امتداد آبراهه فاضلاب به دل مزرعه ذرت می رسد. بوی تعفن و مشاهده ذرت ها، رمز از نادانسته ما می گشاید و این که در این نزدیکی شیراز، در منظر صدها خودروی عبوری، این مزرعه ذرت با فاضلاب آبیاری می شود و احتمالا نیازی به کود ندارد!
رگه هایی از خشکسالی کمی آن سو تر دیده می شود. مزرعه ای که گویا تا همین یک ماه اخیر هم سرسبز و پرمحصول بوده. چرا که زمین هنوز تر است و روی زمین، مانند ترک هایی که در اثر خشکسالی نقش می بندد، ترک هایی از فاضلاب مانده روی خاک دیده می شود.
در مسیر برگشت، یکی از ذرت های مزرعه رمزآلود را پوست می کنم، عجب ذرتی است، درشت و با دانه های آّبدار و رسیده. حتما در بازار مشتریان فراوانی دارد.
و اما کدامین بیچاره قرار است از این ذرت ها تناول کند. انسان یا حیوان؟
این پرسش ها زمانی به ذهنم متبادر شد که هوا گرم شده بود، بوی تعفن پیچیده و حالت ناخوشی به سراغمان آمده:
دستگاه های نظارتی و مسوول کجا هستند؟
دیگر باید از هر وانت فروشنده محصولات با قیمت کمتر نسبت به بازار خرید کرد؟ آیا جز این است که با خرید این محصولات، خود را در معرض بیماری قرار می دهیم؟
آیا نقطه مقابل شهرک صنعتی شیراز نقطه دورافتاده ای است که نادیده گرفته شدن تخلف در آن جای توجیه داشته باشد؟
چه کسانی پیش از این از محصولات فاضلابی تناول کرده اند و به چه سرنوشتی مبتلا شده اند؟
دستگاه های مسوول در سلامت و بهداشت همواره اعلام کرده اند که آلودگی سبزیجات ناشی از آبیاری با فاضلاب با شست و شو از بین نمی رود. این دستگاه ها که مورد اعتماد مردم هستند، چرا اعتماد مردم را این گونه پاسخ می دهند؟
از دیگر سو، فاضلاب شهری شیراز با وضعیتی که هست، محل مناسبی برای تخمگذاری و پرورش حشرات است و از این منظر، تهدیدی علیه سلامت جامعه است. آیا نباید گامی برای اصلاح این وضعیت برداشت؟
طرد خلبان زن اماراتی-ایرانی به دلیل بمباران داعش!
عصر خبر: پس از انتشار تصویر و مشخصات خلبان زن اماراتی ایرانی الاصل، برخی اخبار از طرد وی توسط خانواده اش حکایت دارد. در پیامی منتسب به خانواده منصوری، نخستین خلبان زن جنگنده در امارات، از شرکت این خلبان در حملات علیه داعش اعلام برائت شده است.
تصاویر مریم منصوری که در شبکههای اجتماعی بارها بازنشر شد و وی در مدتی کم به یکی از جهره های مشهور دنیای مجازی بدل شد تا حدی که این خلبان ۳۵ ساله در کامنتهای کاربران حتی پیشنهاد ازدواج هم دریافت کرد! حال روزنامه "دیلیمیل" انگلیس و شبکه خبری فلسطینی "وطن" گزارش میدهند که این اقدام خلبان اماراتی با واکنش منفی خانواده او روبهرو شده است.
در پیام بدون امضایی که از قرار معلوم توسط نزدیکان المنصوری تنظیم شده، آمده است: «ما، خانواده منصوری از امارات عربی متحده، بدین وسیله و به صورت علنی نسبت داشتن با فردی به نام مریم المنصوری را تکذیب میکنیم – همینطور [نسبت با] دیگر شرکتکنندگان در حمله خشونتآمیز بینالمللی علیه برادران سوریمان را.»
از ادامه پیام اینطور برمیآید که "خانواده" المنصوری نگران پیامدهای منفی اقدام این خلبان است: «ما از هموطنان خود میخواهیم، رفتار فرد موسوم به مریم المنصوری را به پای ما ننویسند». به گزارش دویچه وله، "دیلی میل" خانواده منصوری را از قبایل پرنفوذ امارات عربی متحده معرفی کرده است. ظاهرا سلطان بن سعید المنصوری، وزیر اقتصاد فعلی امارات، نیز از بستگان این خلبان است. هنوز مشخص نیست که پیام یادشده واقعا توسط خانواده المنصوری تنظیم شده باشد. این خانواده انتشار چنین پیامی را هنوز بهطور رسمی تأیید نکرده است. خود مریم المنصوری نیز هنوز به این موضوع واکنشی نشان نداده است. از سوی دیگر برخی بر این باروند که به دلیل حضور گسترده عناصر داعش در شبکه های مجازی این پیام از سوی داعشی ها منتشر شده تا با حاشیه سازی مانع حضور سایر عناصر عربی در جنگ علیه داعش شوند.
گفتنی است، به گزارش خبرگزاری صدای روسیه، مريم منصوري با حدود 35 سال سن، به يك خانواده ايراني در شهرستان لارستان در استان فارس تعلق دارد كه خانواده اش از بيش از 40 سال قبل به امارات (دبي) مهاجرت كرده اند. او تابعيت اماراتي گرفته و يكي از معدود افسران زن در ارتش هاي عربي به حساب مي آيد. او دوره هاي خلباني هواپيماهاي F-16 را در انگلستان طي كرده و يكي از خلبانان ماهر كشورهاي حاشيه جنوبي خليج فارس به حساب مي آيد.
چپشدن تریلی حامل بنزهایمیلیاردی
در این تصویر مشاهده میشود که یک کشنده خودروبر حامل چند دستگاه مرسدسبنز Sکلاس مدل 2014 به دلی نامعلوم واژگون شده است. از محل و نحوه حادثه اطلاعاتی در دست نیست.
جمعیت ایران ۷۷,۷۷۷,۷۷۷ نفر شد
باشگاه خبرنگاران،دیروز روی سایت مرکز آمار ایران ابزار جمعیت شمار این مرکز در ساعت ۲۱:۴۲ عدد ۷۷,۷۷۷,۷۷۷ را نشان داد؛ هشت تا هفت که نشان میدهد این تعداد نفوس مستعده در کشور ایران زندگی میکنند. ملتی که دارای امید به زندگی بالای ۷۳ سال بوده و میلیونها نفر جوان چشم به آیندهای دوختهاند که با مشغلههایی چون تحصیل، بیکاری به سمت پیری حرکت میکنند.
طبق آخرین آمار مربوط به جمعیت ایران بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۰ از کل جمعیت بیش از ۷۵ میلیون نفری، ۵ /۳۱ درصد را جوانان ۱۵ تا ۲۹ سال تشکیل میدهند؛ جمعیتی که به سرعت به سمت پیر شدن حرکت میکند. طبق سرشماری ۱۳۹۰، میزان سالمندی (افراد بالای ۶۵ سال) ۷/۵ درصد بوده که پیشبینی میشود ۴۰ سال دیگر ۴۰ درصد جمعیت کشور را پیران تشکیل دهند. نگاهی به هرم سنی جمعیت کشور روند ساختار سنی را برای چند دهه آینده به خوبی نشان میدهد. قاعده بزرگ هرم که یک روز چسبیده به کف هرم بود، الان در میانههای راه قرار دارد و چند سال دیگر به سقف هرم میچسبد.
درمورد ویژگیهای اجتماعی – اقتصادی جمعیت ایران میتوان گفت که بر اساس سرشماری ۱۳۹۰ جمعیت ایران بالغ بر ۷۵ میلیون نفوس با بعد خانوار ۵/۳ نفری و نسبت جنسی ۱۰۲ بوده و در این بین تعداد جمعیت جوانان از همه بیشتر است. به علت ضد ارزش معرفی کردن سیاست فرزند کمتر در زمان قبل از انقلاب و سیاستهای دهه ۶۰ در کنار کاهش نرخ مرگ و میر، نرخ رشد جمعیت به رقم ۹۱ /۳ درصد افزایش یافت که در دنیا کمسابقه بود.
با افزایش شتابان جمعیت بهدنبال زاد و ولدهای دهه ۶۰، دولتمردان در امر خدماترسانی به این جمعیت مخصوصا جمعیت جوان در حال رشد تا حدودی بازماندند و عدم برنامهریزی کافی و نبود متخصص برای این قشر از جمعیت جوان، کمکم تشویق جمعیت برای کاهش فرزندآوری شروع شد؛ بنابراین در دهه ۷۰ برای جلوگیری از رشد بالای جمعیت و مشکلات ناشی از آن، شعار فرزند کمتر زندگی بهتر از ضد ارزش بودن خارج شد و جریمه عدم صدور کوپن برای فرزندان سوم به بعد و تبلیغاتی مثل تابلوهای کنار جاده و خیابانها با دو بچه ماهی در شکم ماهی مادر به مردم معرفی شد.در نهایت نرخ رشد جمعیت به ۴/ ۱ درصد در سال کاهش یافت.
سوالی که مطرح است این است که آیا واقعا جمعیت ایران زیاد است؟ جمعیت ژاپن حدود ۱۳۰ میلیون نفر بوده با مساحت حدود ۳۷۸ هزار کیلومتر مربع؛ یعنی ۳۴۰ نفر در هر کیلومتر مربع؛ جمعیت ایران ۷۷ میلیون نفر است با مساحتی بالغ بر یک میلیون و ششصد هزار کیلومترمربع که اگر به خاطر جنگلها و کویر ایران یک میلیون کیلومترمربع را کنار بگذاریم، تراکم جمعیتی ۱۳۰ نفر به ازای هر کیلومتر مربع بهدست میآید. هندوستان با ۲/ ۱ میلیارد نفر از تراکم جمعیتی ۳۳۰ نفری در هر کیلومتر مربع برخوردار است؛ بنابراین ممکن است پاسخ این باشد قدرت برنامهریزی مسوولان جوابگوی این تعداد جمعیت نیست. هر چند قابل ذکر است که اصلا از دیدگاه جمعیتشناسی اثرات و تبعات ساختار جمعیت ارجح بر تعداد مطلق است.
به تعبیر اقتصاددانان این تعداد جمعیت آن هم جوان یک موهبت بوده و پتانسیل بزرگی برای افزایش تولید ناخالص داخلی و درآمد سرانه است؛ اما شغلی که عاید این جمعیت جوان شده است مشغولیتهایی مثل ادامه تحصیل در دانشگاههای ابداعی، افزایش ظرفیتهای تحصیلات عالی و ... بوده است. درواقع برنامهریزان با این کار بیکار بودن جوانان را به سنین بالاتر انتقال دادند. نگاهی به آمارهای عرضه و تقاضای نیروی کار، به ترتیب برای کل کشور و جوانان ۱۵ تا ۲۹ سال و مقایسه دو نرخ بیکاری کل کشور و جوانان ۱۵ تا ۱۹ سال این موضوع را تا حدی نشان میدهد.
یک تحلیل از بیکاری: یکی از مهمترین اهداف سند چشمانداز ۲۰ ساله کشور رسیدن به نرخ رشد سالانه ۸ درصد همراه با کاهش نرخ بیکاری از ۱۵ درصد در سال ۱۳۸۲ به ۴ /۸ درصد در پایان برنامه چهارم توسعه؛ یعنی ۱۳۸۸ بوده است.
بررسیهای صورت گرفته روی بازار کار ایران با استفاده از قانون اوکان (Okun’s law) نشان میدهد برای اینکه بیکاری در هر سال یک درصد کاهش پیدا کند، تولید ناخالص داخلی باید سالانه ۴۱ /۶ درصد رشد داشته باشد. در صورت تحقق نرخ رشد سالانه ۸ درصد (هدف برنامه چهارم و پنجم توسعه)، نرخ بیکاری در حدود ۳ درصد کاهش خواهد یافت که در بهترین حالت حدود ۹ درصد یعنی همان برابر نرخ طبیعی بیکاری به دست آمده برای اقتصاد ایران خواهد بود؛ بنابراین، تلاش برای کاهش نرخ بيکاری به کمتر از این سطح دارای آثار تورمی خواهد بود که البته باید تذکر داد نرخ بيكاري طبيعي در ايران نسبت به عرف اقتصادهاي جهاني بسيار بالاست. در خصوص بالا بودن نرخ بیکاری طبیعی، به دلایلی مثل بیماری هلندی اقتصاد ایران و وابستگی به نفت اشاره میشود. یکی دیگر از علل بالا بودن نرخ طبیعی بیکاری نیز به اختلاف فاحش بین شکاف اشتغال کامل با بالفعل برمیگردد. حال سوال این است که با پارادوکسها و معضلات موجود در اقتصاد ایران، دولتها چه میتوانند کنند؟
شبکه الجزیره هم داعشی از آب در آمد!
ابنا: مردم لبنان با تحصن در برابر ورودی دفترشبکه قطری الجزیره با در دست داشتن پارچه نوشتههایی این شبکه را به عنوان حامی گروه تروریستی داعش معرفی کردند. «فیصل القاسم» مجری جنجالی برنامه «الاتجاه المعاکس» شبکه قطری الجزیره به تازگی در صفحه فیسبوک خود، از عبارات توهینآمیزی علیه ارتش لبنان استفاده کرده است.
وی با انتشار چندین جمله کوتاه، نیروهای ارتش لبنان را به خوشگذرانی و عدم توجه به مشکلات این کشور متهم کرده است.
این پیامهای فیصل القاسم با واکنش انتقادآمیز اکثر فعالان شبکههای اجتماعی در لبنان مواجه شده است. مردم لبنان علاوه بر انتقاد شدید از اظهارات این مجری جنجالی که به موضع گیری علیه محور مقاومت مشهور است، امروز با ورود به دفتر شبکه الجزیره در بیروت اعتراض خود را علنا اعلام کردند.
مردم با تحصن در برابر ورودی دفتر این شبکه با در دست داشتن پارچه نوشتههایی این شبکه قطری را به عنوان حامی گروه تروریستی داعش معرفی کردند و جهت گیری اخبار این شبکه علیه تروریستها را نمایشی خواندند. معترضان همچنین با انتقاد از فیصل القاسم، اقدامات وی را خارج از اصول حرفهایگری دانستند.
خاطرنشان میشود برخی جریانهای مشکوک طی روزهای اخیر در تکاپو برای ایجاد فتنه مذهبی در لبنان، تلاش دارند با انتقاد از ارتش این کشور، لبنانیها را به موضع گیری علیه ارتش وادار کنند. «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله لبنان نیز اخیرا درباره این گونه تلاشها برای ایجاد فتنه مذهبی در لبنان هشدار داده بود.
اعلام یارانه پرداختی به رسانه ها
فهرست حمایتی پایگاههای اطلاعرسانی و خبرگزاریهای غیردولتی (شش ماهه دوم سال 1392) منتشر شده است. خبرگزاریهای کار ایران (ایلنا)، موج، آریا و خبرآنلاین هر کدام با دریافت 50 میلیون تومان یارانه، بیشترین مبلغ را دریافت کردهاند.
فهرست حمایتی سایر پایگاههای اطلاعرسانی و خبرگزاریهای غیردولتی به این شرح اعلام شده است:
خبرگزاری میراث فرهنگی 30 میلیون تومان
خبرگزاری قدس 30 میلیون تومان
خبرگزاری ورزش ایران 30 میلیون تومان
رجا نیوز 30 میلیون تومان
فرارو 30 میلیون تومان
الف 30 میلیون تومان
فردا 30 میلیون تومان
عصر ایران 30 میلیون تومان
جهان نیوز 30 میلیون تومان
خبرگزاری سلامت 15 میلیون تومان
خبرگزاری کرد پرس 15 میلیون تومان
نکات پرس 10 میلیون تومان
هنر 10 میلیون تومان
جمهوریت 10 میلیون تومان
بهار نیوز 10 میلیون تومان
بولتن نیوز 10 میلیون تومان
تمام رخ 10 میلیون تومان
اخوت اسلامی 10 میلیون تومان
آگه نیوز 10 میلیون تومان
اکو فارس 10 میلیون تومان
افکار 10 میلیون تومان
صراط نیوز 10 میلیون تومان
598 10 میلیون تومان
روش نیوز 10 میلیون تومان
انتخاب 10 میلیون تومان
سلامت نیوز 10 میلیون تومان
اعتدال 10 میلیون تومان
همدان پرس 10 میلیون تومان
جمع کل یارانه دریافتی ششماهه دوم سال 1392 پایگاههای اطلاعرسانی و خبرگزاریهای غیردولتی مبلغ 670 میلیون تومان است.