به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، در ذیل مهمترین اخبار، یادداشتها و گزارشهای مربوط به صفحه ورزشی «خبرگزاری دانشجو» را از شنبه 12 مهر ماه الی پنجشنبه 17 مهر ماه را مرور میکنیم:
نسرین دوستی، آخرین مدالآور کاروان ایران/ کاراتهکای ایران برنز گرفت
نسرین دوستی نماینده وزن 50- کیلوگرم کشورمان در دیدار رده بندی به مصاف "النورا کامچی بکووا" از قرقیزستان رفت و یان کاراته کا را با نتیجه قاطع 6-1 شکست داد و صاحب مدال برنز شد.
دوستی برای حضور در دیدار رده بندی ابتدا حریفانی از کره شمالی و اندونزی را مغلوب کرد ، اما در مرحله نیمه نهایی به حریف قزاقستانی باخت و راهی دیدار رده بندی شد.
عنوان پنجمی ایران در بازیهای آسیایی با 21 طلا، 18 نقره و 18 برنز+اسامی مدالآوران
کاروان ورزشی ایران در هفدهمین دوره بازی های آسیایی 57 مدال بدست آورد و توانست پس از کشورهای چین، کره جنوبی، ژاپن و قزاقستان به مقام پنجمی دست یابد.
ایران در این دوره از بازی ها 21 طلا، 18 نقره و 18 برنز کسب کرد. این در حالی است که کاروان کشورمان در دوره قبلی در سال 2010 با 20 طلا، 15 نقره و 24 برنز بدست آورد و در رده چهارم ایستاد.
درست است که ایران نسبت به دوره قبلی به لحاظ مرغوبیت موفق تر عمل کرده، اما در تعداد مدال ها و همچنین جایگاه، با نزول مواجه شده است.
چین باز هم آسیا را تسخیر کرد/ میزبانی تنها 3 مدال بیشتر را برای کره به ارمغان آورد/ رشد 30 درصدی مدال قزاق ها
هفدهمین دوره بازی های آسیایی امروز در اینچئون پایان یافت تا تکلیف رقابت هزاران ورزشکار از کشورهای مختلف قاره کهن مشخص شود.
در پایان این رقابت ها باز هم مانند دوره گذشته کاروان اعزامی چین با اختلاف زیاد نسبت به سایر کشورها بر سکوی نخست ایستاد .ورزشکاران این کشور موفق شدند با کسب 151 مدال طلا، 109 نقره و 83 برنز با مجموع 343 مدال، صدرنشین بلامنازع بازیهای آسیایی شوند.
البته باید به یاد داشت که چینی ها با وجود قهرمانی در این دوره اما به لحاظ تعداد مدال با کاهش رو به رو بودند. این کشور در دوره قبل به عنوان میزبان بازیهای آسیایی شانزدهم 199 طلا، 119 نقره، 98 برنز و مجموع 416 مدال کسب کرده بود.
طلاییهای کاروان ایران در اینچئون+تصاویر
کاروان ورزشی ایران در بازی های آسیایی 2014 اینچئون موفق به کسب 21 مدال طلا شد.
از این 21 مدال، 4 طلا در تکواندو، 3 طلا در کشتی آزاد، 3 طلا در کشتی فرنگی، 3 طلا در کاراته، 2 طلا در تیراندازی و یک مدال طلا نیز در رشته های وزنه برداری، پرتاب دیسک، رویینگ، دوچرخه سواری، والیبال و ووشو بدست آمد.
گفتگو؛ ابراهیمی: امیدوارم نظر کیروش را برای جام ملتها جذب کنم/ اعتراض ملوانیها به داور درست نبود
هافبک دفاعی تیم استقلال در گفتگو با خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص بازی مقابل تیم ملوان اظهار داشت: در نیمه اول خیلی فشار روی تیم ما زیاد بود، اما بعد از گل توانستیم بر زمین حاکم شویم و بازیکنان تیم خیلی مسلط در زمین اهداف کادر فنی را پیاده کردند. مهم سه امتیاز این بازی بود که خوشبختانه به دست آوردیم تا ناکامی و بدشانسی سه هفته قبل از بازی مقابل ملوان را جبران کنیم. ما تمام تلاش هایمان را برای برد صورت دادیم که به آن هدفی که داشتیم رسیدیم. امیدوار هستیم هواداران پس از سه هفته که واقعاً اذیت شده اند راضی شده باشند. امیدواریم این روند را پس از شروع بازی ها ادامه دهیم.
او ادامه داد: ما سه هفته پشت سر هم نتیجه نگرفته بودیم و تیم ما واقعاً تحت فشار قرار گرفته بود و حواشی که برای تیم ما و کادر فنی ایجاد شده بود، واقعاً ما را تحت فشار قرار داده بود. خوشحالیم که توانستیم از اکثر موقعیت های که به دست آوردیم سه گل بزنیم و فکر می کنم پس از سه هفته حاشیه، لطف خدا شامل حال تیم ما شده بود که توانستیم پیروز میدان باشیم.
گزارش؛ ووشو، موفق در افتخار آفرینی و ناکام در تکرار حماسه گوانگجو
بازی های آسیایی گوانگجو را باید بهترین دوره برای ووشو معرفی کرد و همین امر انتظارات را دربین مردم از ووشو بالا برده بود و بسیاری توقع تکرار نتایج گذشته را در این دوره از بازی ها از این رشته انتظار داشتند اما کشورهایی از جمله چین، کره جنوبی و ژاپن نیز روی مدال های ووشو حساب ویژه ای باز کرده بودند و ورزشکاران کشورمان کار سختی را در کسب مدال این بازی ها در پیش داشتند.
در کنار این شرایط باید به یاد بیاورم که فدراسیون ووشو پیش از اعزام به بازی های آسیایی و در مرحله انتخابی تیم ملی با مشکلی جدی رو به رو شد و 2 ووشکار کشورمان که از شانس هاس اصلی کسب مدال بودند، با مصدومیت رو به رو شدند و فرصت حضور در ترکیب تیم ملی را زا دست دادند.
گزارش؛ وزنهبرداری، پایینتر از حد انتظار/ طلسم 40 ساله دو طلا شکسته نشد
علاقه مندان به وزنه بردرای امیدوار بودند که این رشته بتواند طلسم 40 ساله در بازی های آسیایی را بشکند، اما این اتفاق رخ نداد.
40 سال قبل تیم وزنه برداری ایران دو طلا در بازی های آسیایی کسب کرد و از آن به بعد در هیچ دوره ای نتوانستیم دو قهرمان روی سکو داشته باشیم.
بهترین عملکرد وزنه برداری ایران در سال 2002 بود که یک طلا، سه نقره و سه برنز بدست آمد.
با حضور کیانوش رستمی، بهداد سلیمی و نواب نصیرشلال به عنوان سه عنوان دار المپیک لندن، بسیاری امیدوار بودند که طلسم دو طلای وزنه برداری لالاخره شکسته شود، اما در نهایت بهداد طلا گرفت و کیانوش نیز به نقره بسنده کرد.
گفتگو؛ فخرالدینی: خیلیها دوست ندارند قلعهنویی موفق شود/ از حاشیه خارج شدهایم
بازیکن تیم استقلال در گفتگو با خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو» اظهار داشت: ما بازی بسیار خوبی مقابل تیم ملوان انجام دادیم و تیم حریف را واقعاً تحت فشار قرار داده بودیم و توانستیم برنده این بازی شویم. مطمئناً بازی بسیار مهمی برای ما بود، چون با این بردی که به دست آورده ایم، فکر می کنم از بحران خارج شده ایم و توانستیم با نتیجه خوب حاشیه های که برای ما درست کرده بودند رهایی پیدا کنیم.
او ادامه داد: قلعه نویی مربی بسیار بزرگی است. او توانایی خود را در این سال ها نشان داده و به همین خاطر خیلی ها دوست ندارند او موفق شود و برای او حاشیه درست می کنند. مطمئن باشید بازیکنان استقلال از سرمربی تیم خود به خوبی حمایت می کنند.
گفتگو؛ نوری: نباید به حاشیهها توجه کنیم/ ظرفیت پرسپولیس فعلاً همین است
هافبک سرخپوشان با اشاره به شکست مقابل سپاهان عنوان کرد: سپاهان تیم کوچکی نیست. فکر می کنم بازی قابل قبولی مقابل این تیم انجام دادیم و در وقت اضافه با یک غفلت امتیاز این بازی را از دست دادیم. به نظرم هواداران از دست ما ناراحت نباشند؛ چون موجودیت و ظرفیت تیم ما به لحاظ بازیکن اصلاً قابل مقایسه با تیم سپاهان نبود و دست کادر فنی تیم ما برای تعویض ها هم خالی بود.
نوری گفت: قبول دارم یک غفلت کردیم، ولی جای نگرانی نیست. مطمئن باشید پس از تعطیلات لیگ مقابل سایپا آن باخت را جبران می کنیم. ما ناامید نیستیم و قصد داریم در اردوی کیش به آن هماهنگی خوب خودمان برسیم تا بتوانیم خواسته های کادر فنی را پیدا کنیم.
گزارش؛ از ناداوری تا حضور 12 ملیپوش روی سکو/ بار کاروان همچنان روی دوش کشتی
کاروان کشتی ایران با 7 آزادکار و 7 فرنگی کار عازم بازی های آسیایی شد و در پایان این رقابت ها فقط دو نفر روی سکو نرفتند.
در واقع 85 درصد ملی پوشان اعزامی موفق به کسب مدال شدند که نیمی از این مدال ها به رنگ طلا بود.
این موفقیت در حاصل حاصل شد که ناداوری ها کاملاً به چشم آمد. چه بسا اگر شاهد این ناداوری ها به خصوص از سوی میزبان نبودیم، قهرمانان ایران بیش از 6 نفر می شدند.
افتخارآفرینی کشتی گیران در حالی بود که چهره های همچون حمید سوریان و امید نوروزی که چندی قبل قهرمان جهان شدند، در تیم اعزامی به اینچئون حضور نداشتند و همین مساله ارزش افتخارآفرینی ها را دوچندان می کند.
گزارش؛ تکواندو رکورد 3 طلای گوانگجو را شکست/ معرفی یک استعداد و وداع تلخ کاپیتان
آغاز رقابت های تکواندو تیم ملی تکواندو ایران که با شش تکواندو در بخش مردان به میدان رفته بود توسط مسعود حجی زواره، مهدی خدابخشی، بهنام اسبقی و فرزان عاشورزاده موفق به کسب چهار نشان طلا شد و عنوان قهرمانی را به خود اختصاص داد.
در این دوره شاید نتیجه ای که برای یوسف کرمی رقم خورد، عجیب اتفاق در رشته تکواندو باشد. سرگروه تيم ملي تكواندو كه دو طلا از دوحه و گوانگجو داشت بعد از شكست در المپيك لندن قصد داشت با طلاي اينچون از دنياي قهرماني خداحافظي كند كه جسور ازبك كه دو ماه قبل در فينال قهرماني آسيا موفق به شكست كرمي شده بود اين اجازه را به سرگرم تيم ملي تكواندو نداد تا كرمي وداع تلخي با تكواندو داشته باشد.
یوسف کرمی در همان راند اول 3 امتیاز به حریف داد و با وجود تلاشی که از خود نشان داد نتوانست برابر این حریف ازبکستانی امتیازات لازم را بگیرد و در پایان 5 بر 4 بازنده شد تا وداع تلخ و زودهنگامی با بازی های آسیایی داشته باشد. البته درخشش فروزان عاشورزاده نوجوان 18 ساله کشورمان و کسب مدال طلا توسط این استعداد را نیز باید نقطه طلایی در عملکرد تکواندو در این رقابت ها دانست.
گزارش؛ عملکرد قابل قبول بوکس/ بالاخره رنگ فینال را دیدیم
بوکس از آن رشته هایی است که سرمایه گذاری بر روی آن صورت نمی گیرد و بر همین اساس نیز انتظار مدال آوری و قهرمانی از آن نمی رود، اما در بازی های آسیایی 2014 اینچئون شرایط فرق داشت و با توجه به حضور چهره هایی همچون علی مظاهری، احسان روزبهانی و جاسم دلاوری، علاقه مندان به این رشته منتظر حداقل یک طلا بودند.
تیم بوکس ایران در بازی های آسیایی 2010 با 9 ورزشکار شرکت کرد و فقط سه برنز توسط مظاهری، ستارپور و حسینی کسب کرد، اما در 2014 موفق شد با اعزام 6 ورزشکار دو نقره توسط مظاهری و دلاوری و یک برنز بدست بیاورد.
بوکس ایران طی چهار سال گذشته هرگز نماینده ای در فینال یک تورنمنت مهم و رسمی نداشت، اما امسال با حضور مظاهری و دلاوری در دیدار نهایی، حداقل بالاخره توانسته رنگ حضور مشتزنان ایرانی در فینال را ببینیم.
گفتگو؛ قاضی: از بازگشت به تیم ملی ناامید نیستم/ خوشحالم شانس دوباره به استقلال رو کرده است
مهاجم آبی پوشان در خصوص شرایط این تیم پس از سه هفته ناکامی گفت: وقتی سه هفته پشت سر هم تیم نتیجه نمی گیرد و با باخت از زمین خارج می شود، بازیکنان تحت فشار قرار می گیرند. خوشحالم که هم توانستیم در بازی با ملوان نتیجه بگیریم و هم گلزنی داشته باشم تا تیم از بحران خارج شود. فقط ناراحت این هستم که یکی دو موقعیت بسیار خوب دیگر هم برای من به وجود آمده تا فاصله خود را با صدر جدول گل زنان کمتر کنم که با بی دقتی این موقعیت های خوب را از دست دادم.
قاضی در پایان درباره عدم دعوت به اردوی تیم ملی گفت: درست است که جایی در اردو ندارم، اما امیدوارم به تیم ملی برای جام ملت ها دعوت شوم و تمام تلاشم را می کنم تا نظر کی روش را جلب کنم.
گزارش؛ تیرهایی که به هدف نشست؛ نخستین مدالهای طلای تیراندازی و تیراندازی با کمان
تیراندازی در این دوره از رقابت ها نخستین مدال طلای تاریخ خود در بازی های آسیایی و همچنین کاروان ایران در هفدهمین دوره بازی های آسیایی را به دست آورد.
در روزهای نخست بازی های آسیایی و در شرایطی که ورزشکاران ما در کسب مدال ناکام بودند، مدال طلای دختر 17 ساله ایرانی در رشته تیراندازی، نوید موفقیت ورزشکاران کشورمان در روزهای آتی را داد.
نجمه خدمتی در تپانچه بادی 10 متر مدال طلا گرفت و نرجس امام قلینژاد نیز مدال نقره این رقابت ها را کسب کرد. همچنین بانوان کشورمان در تپانچه تیمی 10 متر زنان به یک مدال نقره دست یافتند تا کارنامه قابل قبولی در هفدهمین دوره بازی های اسیایی داشته باشند.
گزارش؛ پینگپنگ در ورطه سقوط، شمشیربازی روی سکو/ ضرورت برنامهریزی بهتر برای شنا و ژیمناستیک
در کاروان 276 نفره ایران در بازی های آسیایی اینچئون 5 شناگر، 8 شمشیرباز، 5 ژیمناست و 3 پینگ پنگ باز حضور داشتند که بیشتر آنها نتوانستند انتظارات را برآورده کنند.
رئیس فدراسیون تنیس روی میز بارها در مصاحبه های قبلی خود از تلاش برای کسب رتبه در اینچئون صحبت کرده بود، اما نه تنها این اتفاق نیفتاد، بلکه ملی پوشان حتی به نزدیکی سکو نیز نرسیدند.
گزارش؛ سه مدال طلایی که در روزهای آخر دشت کردیم/ کارت زرد به فدراسیون کاراته در مسائل اخلاقی
تیم ملی مردان و بانوان کاراته با ترکیب 8 ملی پوش در بازیهای آسیایی 2014 اینچئون شرکت کرد که سهم نمایندگان ایران در این رقابتها سه مدال طلا و دو برنز بود؛ این نتیجه بازی های اسیایی دوحه را آوری می کرد جایی که باید آن را بهترین عملکرد تکواندو دانست.
امیر مهدیزاده نماینده وزن 60 کیلوگرم تیم ملی کاراته که نشان طلای مسابقات جهانی فرانسه را در کارنامه داشت، در اینچئون نیز توانست مدال طلای بازیهای آسیایی را از آن خود کند. سعید حسنیپور نماینده وزن 75- کیلوگرم و خواهرزاده(مسعود رهنما) سرمربی جدید تیم ملی نیز توانست دومین نشان طلای بازیهای آسیایی اینچئون را کسب کند، اما در ادامه رقابتها حمیده عباسعلی نماینده وزن 68 کیلوگرم تنها مدال طلای بانوان کاراتهکا را کسب کرد. فاطمه چالاکی و نسرین دوستی نیز دیگر نمایندگان بانوان بودند که دو مدال برنز کسب کردند.
گفتگو؛ محمد سیفی: کرهایها برای قهرمانی دست به شیطنت میزدند/ مزد تلاشهای شبانهروزیام را گرفتم
محسن محمدسیفی یکی از طلایی های کاروان ایران در اینچئون بود. او نه تنها قهرمان ووشوی ایران بود، بلکه توانست دومین قهرمانی پیاپی اش در بازی های آسیایی را نیز جشن بگیرد. البته خودش معتقد است در سال 2010 کار سخت تری داشت؛ چون چهار سال پیش تجربه اش زیاد نبود، با این وجود در سال 2014 سختی های زیادی را تحمل کرد تا یک افتخار دیگر کسب کند.
هاشمیطبا: چیدمان کشتی برای بازیهای آسیایی مناسب نبود/ نماینده در IOC داشتیم، ناداوری کمتر میشد
ئیس سابق سازمان تربیت بدنی یادآور شد: بهتر بود که کشتی در اعزام به بازی های آسیایی و جهانی اولویت اصلی را به مسابقات آسیایی اختصاص می داد؛ زیرا ورزشکارانی که در مسابقات جهانی شرکت کرده بودند، یا موفق به کسب مدال طلا نشدند یا اصلاً مدالی کسب نکردند.
وی در پایان در خصوص عملکرد گودرزی نیز گفت: وی معقول عمل کرد، ولی اگر تحول گرا باشد بهتر است. وی مدتی است که از من نظر کارشناسی نمی گیرد.
گفتگو؛ آفاق: نایب قهرمانی بسکتبال تبریک گفتن ندارد/ بهترین نسل، بدترین نتیجه را گرفت
ملی پوش مشهدی بسکتبال درباره عملکرد پر فراز و نشیب ایران در دو بازی آخر در بازی های آسایی عنوان کرد: کارشناسان باید در این باره نظر بدهند. خب همه چیز دیده شد و ما نمی توانیم حرف خاصی بزنیم. همچنین باید به این نکته اشاره کنم که این موضوع ربطی به خستگی بازیکنان نداشت و به لحاظ جسمی شرایط خوبی داشتیم.
آفاق که دو مدال برنز در بازی های آسیایی 2006 و 2010 را در کارنامه افتخاراتش دارد، گفت: ما پتانسیل تیم خودمان را می شناسیم. به همین دلیل می گویم که باید قهرمان می شدیم. توقعات از بسکتبال زیاد و البته به جا بود. به نظرم بهترین نسل بسکتبال ایران بدترین نتیجه را گرفت، بد از این جهت که باید طلا می گرفتیم، اما ناکام ماندیم و این از نظر من، نتیجه بدی است.
گفتگو؛ افشارزاده: طلای والیبال در بازیهای آسیایی لذتبخش بود/ از فوتبال و وزنهبرداری توقع بیشتری داشتم
دبیر سابق کمیته ملی المپیک گفت: اگر می خواهیم بار دیگر به جایگاه چهارم خود در اسیا باز گردیم باید رشتههای مدالآور را شناسایی و پتانسیل های خود را در این رشته ها بشناسم و در ادامه با سرمایهگذاری صحیح بازه مدال آوری خود را افزایش دهیم.
وی تاکید کرد: تیراندازی، تیراندازی با کمان، دوچرخهسواری و وزنهبرداری از جمله رشتههایی هستند که باید توجه بیشتری به آنها شود و باید با دقت نظر و فراغ بال از افراد توانمند و ویژه درکنار این تیمها استفاده شود.
افشارزاده در همدلی و همبستگی در فضای ورزش تاکید کرد و گفت: خوشبختانه در این روزها می بینیم که همبستگی و همدلی خوبی در ورزش وجود دارد و همین امر کمک کرد تا بتوانیم 21 مدال طلا، 18 نقره و 18 برنز در بازی های آسیایی اینچئون به دست آوریم.
وی در پاسخ به این سوال که از کسب کدام مدال در بازی های آسیایی بیشتر لذت بردید، گفت: همه مدال هایی که در این رقابت ها کسب شد برای من لذت بخش بود اما بیش از همه از مدال والیبال لذت بردم و خوشحالم که کارنامه موفق این تیم با مدال طلای بازی های آسیایی کامل شد.
دنیا مالی: حضور 11 فینالیست در کایاک را یک موفقیت میدانم/ باید به ورزش بانوان بیشتر توجه کنیم
رئیس سابق فدراسیون قایقرانی افزود: در ورزش بانوان هنوز ضعیف هستیم بانوان باید خودشان را باور داشته باشند تا منابع بیشتری در این بخش هزینه شود در فینال کاراته و تکواندو دیدیم که بانوان به مدال نقره و برنز راضی بودند.
وی تاکید کرد: در این دوره بانوان ما دو طلا و تعداد زیادی مدال نقره و برنز کسب کردند و امیدوارم این توجه ویژه ادامه داشته باشد و ورزش بانوان زیر سایه مردان نباشد.
عضو شورای شهر تهران در پایان گفت: در حوزه بانوان قابلیت کسب مدال بیشتری را داریم امیدواریم این تلاش بانوان منابع بیشتری را به سمت ورزش بانوان روانه کند.
استفاده وزیر ورزش عراق از واژه مجعول "خلیج عربی" در وزارت ورزش ایران + فایل صوتی
بدالحسین عبطان وزیر ورزش و جوانان عراق روز گذشته در یک نشست مطبوعاتی به همراه محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان ایران حضور یافت.
او در این نشست خبری اشاره کرد که کشورش قصد دارد یک دوره مسابقه فوتبال با عنوان "جام خلیج ع ر ب ی" برگزار کند.
استفاده از این واژه مجعول در حالی اتفاق افتاد که رسانه های دیدار و نوشتاری و از همه مهمتر وزیر ورزش و جوانان ایران به همراه تمامی معاونانش حضور داشتند و نسبت به این کلمه واکنشی نشان ندادند.