به گزارش خبرنگار ورزشی "خبرگزاری دانشجو"، نشست خبری نصرالله سجادی معاون ورزش حرفه ای و قهرمانی وزارت ورزش صبح امروز در محل وزارت ورزش و جوانان در حال برگزاری است.
نصرالله سجادی در ابتدای این نشست خبری در ابتدا از خبرنگاران اعزامی به بازی های آسیایی و اصحاب رسانه تشکر کرد و گفت: رسانه های جمعی نقش مهمی در توسعه ورزش دارند و حضور آنها از اهمیت بالایی برخوردار است و آنها در انعکاس اخبار عملکرد خوبی داشته اند.
وی در ادامه افزود: از مهر ماه سال گذشته که کار خود را در وزارت ورزش شروع کردیم همیشه در جلسات کارشناسی و فدراسیون ها سازماندهی برای حضور موفق در بازی های آسیایی مطرح بود چرا که این رقابت ها بعد از المپیک برای ما اهمیت زیادی دارد.
معاون ورزش حرفه ای و قهرمانی وزارت ورزش تاکید کرد: کشورهای آسیایی در بیشتر رشته ها فعال هستند و این جا میدان خوبی برای حضور در این رشته ها محسوب می شود چرا که در المپیک کسب سهمیه وجود دارد ولی حضور در بازی های آسیایی راحت تر است.
وی تاکید کرد: ایران در 14 دوره از 17 دوره بازی های آسیایی حضور داشته و ما می خواستیم با آمادگی تیم خود را اعزام کنیم لذا با تک تک فدراسیون ها جلسات فنی برگزار کردیم و در مجموع 20 فدراسیونی که شانس کسب مدال داشتند را شناسایی کردیم و با توجه به محدودیت منابع مالی از طریقی نظام مند هزینه شد و این موضوع را روسای فدراسیون ها می توانند تایید کنند و تخصیص منابع به موقع انجام شد.
سجادی یادآور شد: نظارت بر تیم های ملی نیز توسط ناظران صورت گرفت و ما همه موارد را در جلسات مطرح کردیم.
وی در ادامه آمارهایی از کاروان ایران ارائه کرد و گفت: تیم های ما تقریبا از سراسر کشور بوده اند و مدال آوران در 15 رشته در مجموع از 24 استان بودند به علاوه کاروان ما کاروانی جوان با میانگین سنی 24.8 بود و این نقطه امیدی برای آینده است.
معاون قهرمانی وزارت ورزش در خصوص بانوان نیز گفت: با توجه به عملکرد موفق بانوان در چند دوره اخیر و تلاش بانوان، سعی کردیم حمایت بیشتری صورت دهیم و مدال های بیشتری نیز توسط بانوان کسب شد.
وی تاکید کرد: ما شناسایی دقیقی انجام دادیم و دقیقا سهمیه هر استان در هر رشته را می دانیم این موضوع کمک می کند تا در آینده قطب های ورزش کشور را شناسایی و با توجه به محدودیت منابع برای آنها برنامه ریزی کنیم.
سجادی در خصوص اردوها نیز گفت: برنامه ریزی های ما در بخش اردوها بالای 90 درصد اجرا شد و در کنار آنها مربیانی که از آنها نامی برده نمی شود نیز نقش مهمی داشتند.
سجادی تصریح کرد: پیش بینی مدال و مقام را کرده بودیم ولی هیچ موقع آن را اعلام نکردیم چون توقع ایجاد می شد.
معاون وزارت ورزش افزود: در دوره قبل بازی های آسیایی 377 ورزشکار و در این دوره 286 نفر اعزام شد همچنین تعداد رشته های اعزامی 27 رشته و در این دوره 22 رشته بود در حالی که قزاقستان 488 ورزشکار را در 32 رشته اعزام کرده بود همچنین تعداد بانوان آنها نیز به مراتب بیشتر بود.
سجادی تاکید کرد: اگر می خواهیم در ورزش قهرمانی وارد عرصه رقابت شویم باید علاوه بر حمایت در بسترهای مناسب یعنی منابع، امکانات، تجهیزات، دانش و منابع انسانی نیز توجه داشته باشیم.
سجادی گفت: باید به یاد داشته باشیم که کشورهایی مانند تایلند، ازبکستان، تایوان، هنگ کنگ، مالزی و قطر نیز فاصله زیادی با ما ندارند.
در ادامه نشست سجادی، معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان در خصوص عملکرد تیم فوتبال بازی های آسیایی گفت: با توجه به هزینه و تخصیص منابع و امکانات عملکرد فوتبال رضایت بخش نیست. ما در نوجوانان و جوانان عملکرد خوبی نداشتیم و از تیم های درجه دو و سه آسیا شکست می خوریم باید به فوتبال جدی تر نگاه کرد و باید مسئولان آن تجدید نظر کنند، مطمئناً اعضای مجمع نیز از آنها سئوال خواهند کرد چرا که سهامدار هستند.
وی در ادامه افزود: در بین سه تیم در گروه خود سوم شدیم که این ضعف مدیریتی را نشان می دهد. ما عملکرد آنها را مورد ارزیابی قرار می دهیم و نتیجه را اعلام می کنیم. در تمام رشته های ورزشی مسئولیت با فدراسیون های ملی است و کمیته و وزارت ورزش تیم داری نمیکنند.
سجادی خاطرنشان کرد: در بازی های آسیایی با قرقیزستان مساوی کردیم و از ویتنام که تیم درجه دو آسیا است، شکست خوردیم. در رده جوانان از تایلند باختیم و لازم است فدراسیون فوتبال فعال تر باشد؛ کمیته فنی و کمیته مربیان در فدراسیون فوتبال وجود دارد و آنها باید پاسخگو باشد.
وی یادآور شد: اولین برنامه برای ما کسب سهمیه است که یک ورزش یا باید مدال آور باشد یا اینکه اگر مدال نمی آورد، عملکرد خوبی داشته باشد و شانس کسب سهمیه داشته باشد که فدراسیون فوتبال هیچ کدام را ندارد.
وی در ادامه افزود: برای المپیک لندن از فدراسیون های که در بازی های آسیایی مدال آور بودند حمایت می کنیم تا اینکه بهترین نتیجه را در المپیک به دست آورند.
سجادی در خصوص رشته های پایه نیز گفت: قایقرانی در تعداد مدال نسبت به دوره قبل رشد داشت و مدال های تیراندازی خوش رنگ تر شد ما استعدادها را شناسایی می کنیم و برای آنها برنامه داریم.
معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش در خصوص بانوان نیز گفت: حمایتی که از بانوان صورت گرفت مانند آقایان بود ما در این یک سال نشان دادیم که نگاه ما به ورزش بانوان حمایتی است و این را در عمل ثابت کردیم.
وی از برگزاری دوره سوم انتخابات فدراسیون ها از دو هفته قبل خبر داد و گفت: حداکثر تا دو هفته دیگر برنامه کامل فدراسیون های که روند برگزاری انتخابات آنها تکمیل شده را اعلام می کنیم.
سجادی در خصوص جوایز ورزشکاران نیز گفت: بین شنبه تا دو شنبه هفته آینده جوایز مدال آوران بازی های آسیایی پرداخت می شود. قبل از اعزام 17 میلیارد تومان جوایز معوقه سه سال گذشته ورزشکاران پرداخت شد و تا پایان 92 هیچ بدهی به ورزشکاران نداریم بقیه جوایز نیز اوایل 94 پرداخت می شود.
وی افزود: باید مراقب باشیم که موضوع پاداش و جوایز روی زحمت بازیکنان و مربیان و غرور ملی که ایجاد می کنیم سایه نیاندازد. در گذشته ورزشکاران ما این همه افتخار آفرینی می کردند ولی پاداشی در کار نبود. افتخار پوشیدن تیم ملی و تعصب نسبت به آن، چون می دانم در ورزشکارانمان وجود دارد از همه چیز مهم تر است البته ورزشکاران زحمت می کشند و بایداز لحاظ مالی تأمین باشند.
وی در پایان در خصوص عملکرد فدراسیون شنا و نصب بنرهای تبریک مقابل این فدراسیون گفت: چنان نتیجه ای کسب نکرده که نیاز به تبلیغ داشته باشد. البته استعدادهای خوبی وجود دارد و این رشته می تواند مدال آور باشد و باید کار بیشتری انجام گیرد و ما نیز باید حمایت کنیم.