به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، همین چند وقت پیش بود که وزير کشور از ورود روزانه 1/5 ميليون تن مواد مخدر به کشور خبر داد.رحماني فضلي هچنين گفت: قرار است 30 ميليارد تومان براي ترک اعتياد معتادان و 200 ميليارد تومان براي ساخت 7 اردوگاه ويژه مجرمان مواد مخدر اختصاص داده شود.
با این حال هنوز هم امارهای نگران کننده از اعتیاد در کشور به گوش می رسد.
طبق آماري که وزارت کشور ارائه داده هشتاد درصد افراد معتاد بعد از ترک دوباره به چرخه اعتياد باز ميگردند تا دوباره روي خط مرگ تدريجي حرکت کند. و باز هم بنا به گفته وزير کشور گردش مالي تنها مواد مخدر سنتي در ايران 3 ميليارد دلار تخمين زده ميشود. گردشی که البته به جز ضرر و زیان 3 میلیارد دلاری برای کشور ضرر و زیان اجتماعی و فرهنگی بیشتری به همراه دارد و در واقع با دگیر کردن نیروی کار جوان بر ضرر اقتصادی می افزاید.
در هر حال نکته اینجاست که آمارها نشان از گرایش معتادان به مواد مخدر صنعتی که بسیار مضر تر هستند دارد. بر اساس آمار و اخبار رسیده، مصرف کنندگان در سالهاي اخير تمايل بيشتري به مصرف شيشه و هروئين پيدا کرده اند. مواد مخدري که مغز و سيستم هاي عصبي انسان را مختل ميکند و ترک آن شايد بيش از پنج سال به طول انجامد.
بابک دين پرست معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت هاي مردمي ستاد مبارزه با مواد مخدر ميگويد: 345 هزار نفر در سطح کشور، ماده مخدر صنعتي شيشه مصرف ميکنند و شمار معتادان به مصرف شيشه 26 درصد از کل جمعيت معتادان به مواد مخدر کشور است. همچنين ميزان مصرف ماده مخدر شيشه در کشور 126 تن است در حاليکه ميزان کشفيات اين ماده مخدر صنعتي، پنج تا هشت تن است.
اين آمارها در حالي است که دسترسي معتادان به خدمات درماني در کشور 17 درصد بوده و ميانگين کشوري تحت پوشش بودن معتادان در کشور 58 درصد است.
خلاهاي قانوني از جمله اکتفا کردن به جريمه نقدي فروشندگان مواد مخدر، دسترسي افراد به مواد مخدر را راحت کرده که همين موضوع نارضايتي مردم را به همراه داشته است. در اين ميان کاهش قيمت مواد مخدر نسبت به 2 سال قبل هم قابل تامل است.
بر اساس گزارش پليس در سال هاي 89 و 90 قيمت يک کيلو ترياک 700 هزار تومان بوده است. در سال 91 بر اساس گزارش پليس اين قيمت افزايش يافته و به هر کيلو 3 ميليون و 600 هزار تومان رسيده است. در سال 93 قيمت ترياک پايين آمده است .
به هر حال در سال 93 قيمت ترياک هر کيلو يک ميليون و 700 تومان بوده است. قيمت هروئين نوسان بيشتري داشته است. بر اساس گزارش پليس در سال 89 و 90 يک کيلو هروئين با قيمت 3 ميليون تومان معامله ميشده است.
در سال 91 بر اساس گزارش پليس يک کيلو هروئين به 14 ميليون تومان رسيده است. در سال 93 بر اساس گزارش ميداني از معتادان هر کيلو هروئين 2 ميليون و 500 هزار تومان خريد و فروش ميشده است. شيشه از دو مخدر قبلي گران تر است. بر اساس گزارش پليس در سال 89 و 90 قيمت يک کيلو شيشه 5 ميليون تومان بوده است و در سال 91 باز بر اساس گزارش پليس يک کيلو شيشه 17 ميليون تومان قيمت داشته است.
در سال 93 همچنین بر اساس گزارش ميداني از معتادان هر کيلو شيشه 12 ميليون تومان بوده است.
با این حال اما مصرف مواد مخدر صنعتی به خصوص شیشه در میان جوانان بالا رفته که بسیار نگران کننده است.
لاغری ،افزایش هوش و گیرایی، انرژي، پرفعاليتي، شادابي، بيخوابي، افزايش تمركز و افزايش اعتمادبهنفس،افزایش میل جنسی و ... از جمله مواردی هستند که مصرف کنندگان شیشه به دنبال آن هستند اما در نهایت این نابودی است که نصیب آنها می شود.
همچنين شايعاتي مبني بر اعتيادآور نبودن اين مواد متاسفانه بر شيوع و مصرف آن در بين افراد دامن زده است. آسیب های مصرف شیشه با اثراتی چون سوءظن و توهم، خشونت، كاهش شديد قوه حافظه و افسردگي در فرد رخنه می کند وبه دلیل تاثیر بر محرک های عمومی سیستم اعصاب مرکزی به فجایع بزرگ تری ختم می شود.
هذیان ها و توهماتی که در این افراد به وجود می آید در موارد بسیار به قتل ها و خشونت هایی ختم می شود که جان انسان های اطراف او را تهدید می کند.
در هر حال پایین آمدن سن اعتیاد در ایران ،رشد مصرف و همه گیر شدن این ماده خطزناک در بین جوانان خط قرمز هایی است که آژیر خطر را به صدا در آورده تا شاید جدی تر به این قضیه نگاه شود و راهکارهای اساسی برای آن اندیشید.باید منتظر ماند و دید این اتفاق رخ خواهد داد یا خیر؟
منبع: شفاف