حسین روحانی، استاد علوم سیاسی دانشگاه اصفهان در گفتگو با خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" در اصفهان، با اشاره به موضوع انتخاب وزیر جدید علوم بیان داشت: ما در آستانه بررسی نامزد وزارت علوم جهت اخذ رای اعتماد از مجلس هستیم، اتفاقی که هر آن ممکن است رخ بدهد و سوالی که اینجا مطرح می شود این است که وزیر علوم جدید باید دارای چه شرایطی باشد که او را در طراز وزیری در قد و قوار نظام اسلامی قرار بدهد.
وی افزود: چند ویژگی را میتوانیم نام ببریم که این ویژگیها میتواند برای تبیین و توصیف یک وزیر علوم انقلابی که بر مبنای خط ولایت حرکت میکند، بسیار کارامد و کارگشا باشد.
استاد علوم سیاسی دانشگاه اصفهان اظهارداشت: ویژگی اول این است که وزیر علوم باید به اصل ولایت فقیه و اوامر و منویات مقام معظم رهبری پایبند باشد. در این میان فاصلهگذاری با حد فتنه و جریان فتنه 88 و عوامل و کسانی که در این فتنه دخالت داشتند، امری کلیدی و مهم جهت راستی آزمایی وزیری است که قرار است از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد بگیرد.
روحانی تصریح کرد: مادامی که عناصر و عوامل فتنه در وزارت علوم حضور دارند، ما نمیتوانیم شاهد رشد و شکوفایی علمی و فرهنگی نظام آموزشی کشور باشیم.
وی در ادامه گفت: ویژگی دوم این است که وزیر علوم جدید باید به مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی که یکی از مهمترین نهادهای متولی فرهنگ و آموزش کشر است، احترام بگذارد.
عضو بنیاد ملی نخبگان کشور اضافه کرد: در حال حاضر ما شاهد این هستیم که بسیاری از دانشگاههای مهم کشور بدون رییس هستند و سرپرستانی در این دانشگاهها بدون کسب رای اعتماد از شورای عالی انقلاب فرهنگی به فعالیت خود ادامه میدهند که این امر در واقع بر اساس نظر دیوان محاسبات، نوعی تصرف در بیت المال محسوب میشود. وزیرعلوم جدید بایستی در خصوص معرفی روسایی که از خط فتنه فاصله داشته باشند اقدام جدی را به عمل آورد.
روحانی تاکید کرد: مسئله بعدی که بسیار مهم است اعتقاد وزیر علوم به فرهنگ ناب اسلامی و مهندسی فرهنگی است که مقام معظم رهبری طبق دستور العملی خطوط و رئوس کلی آنرا تبیین کردند و به نظر میرسد در این زمینه تغافلهایی دیده میشود و وزیر جدید در این زمینه باید توجهات جدی را مبذول بدارد.
وی با اشاره به رخدادهای ماههای اخیر کشور گفت: مسئله بعدی، که در ماههای اخیر بسیار در فضای سیاسی کشور جنجال برانگیز بوده است، بحث حذف جریانهای مومن از صحنه دانشگاه است که مهمترین آنها بحث بورسیهها است که علی رغم تاکید سرپرست وزارت علوم مبنی بر اینکه قاطبه این پروندهها مشکلی ندارند همچنان با این مسئله مواجه هستیم که قاطبه دانشجویان در یک حالت بلا تکلیف و سرگردانی به سر میبرند و وزیر علوم جدید باید نسبت به حل مشکل این دانشجویان اقدام کند.
استاد علوم سیاسی دانشگاه اصفهان افزود: بومی سازی علوم انسانی که اخیرا مقام معظم رهبری در بیانیهای منتشر کردند، بر این مساله تاکید داشتند و این نکته را مطرح کردند که در این زمینه کاستیها و نقایصی دیده می شود، بایستی وزیر علوم جدید در راستای بومیسازی علوم انسانی و به طبع آن مقابله و مواجهه با اساتیدسکولاری که همچنان در دانشگاههای کشور جولان میدهند اقدام جدی بکند.
روحانی در رابطه با احتمال معرفی نجفی به عنوان وزیر علوم به مجلس اظهارداشت: طبق قانون اساسی ایران تصویب شده این است رئیس جمهور این اختیار را دارد که وزیر علوم مورد نظر خودش را برای دریافت رای اعتماد به مجلس معرفی کند.
وی تاکید کرد: ولی به هر روی همان طور که مقام معظم رهبری در دیدار با وزرا بر این نکته تاکید کردند، وزیر علوم باید در واقع مواضع خود را به روشنی در قبال جریان فتنه و فاصله گذاری با عناصر فتنه مشخص کند.
استاد علوم سیاسی دانشگاه اصفهان در پایان خاطر نشان کرد: امیدواریم که ریاست جمهوری همانطور که در دفعات پیشین و در جریان فتنه 87 و همچنین فتنه 88 مواضع صریح و محکمی اتخاذ کردند، فردی را به وزارت منصوب کند که سابقه همیاری و همراهی با جریان فتنه را نداشته و در این میان مجلس به عنوان سنگر بان حفاظت از قانون اساسی کشور باید دقت کافی را در رای اعتماد به خرج بدهد و خدای ناکرده شرایطی پیش نیاید که کشور و دانشگاههای کشور با تلاطمها و بحرانهای سیاسی روبه رو شوند که در کوتاه مدت و در میان مدت میتواند خطرات جدی را متوجه کیان این نظام اسلامی کند.