به گزارش خبرنگار علمی "خبرگزاری دانشجو"، مویر اولان، جانشین دستیار وزیر امور خارجه امریکا اخیرا در اظهاراتی به اهمیت شبکههای اجتماعی در سیاست کشورها اشاره کرده و یادآور شده است: شبکههای اجتماعی مهمترین ابزار دیپلماسی عمومی امریکا است.
وی فیسبوک و توئیتر را ابزاری برای برقراری ارتباط با مردم دنیا عنوان کرد و اظهار داشت: شبکههای اجتماعی هماکنون در حال تغییر دادن مسیر برقراری رابطه میان امریکا و دیگر مردمان جهان هستند که هم جنبه شخصی و هم جنبه عمومی دارد.
دستیار وزیر امور خارجه امریکا اضافه کرد: امریکا تلاش میکند تا به جای پس زدن مخالفتها، از ابزارهای شبکههای اجتماعی برای مدیریت سیاستهای امریکا و انتقادهای موجود استفاده میکنیم.
در حالی که دولتمردان امریکایی به اتفاق بر تاثیر غیرقابل شبکههای اجتماعی در پیشبرد سیاستهای خود بر مردم جهان تاکید دارند، موسسه امریکایی چشمان متعهد (Covenant Eye) نیز آمار تکاندهندهای از افزایش میزان مشکلات جنسی در فضای مجازی ارائه کرده است.
در این گزارش با تاکید بر درآمد چشمگیر امریکا از طریق سایتهای غیراخلاقی در فضای مجازی اشاره شده و آمده است: امریکا سالانه درآمدی بالغ بر 13 میلیارد دلار (40 هزار میلیارد تومان) از طریق سایتهای پورنوگرافی کسب میکند.
در این گزارش همچنین به مشکلات اخلاقی کاربران جهان اشاره کرده و عنوان شده است: بیش از 70 درصد کاربران جهان- 50 درصد مرد و 20 درصد زن- به سایتهای غیراخلاقی اعتیاد دارند.
براساس این گزارش بیش از 82 درصد دانشجویان جهان- 64 درصد پسر و 18 درصد دختر- هر به صورت آنلاین اقدام به کارهای غیر اخلاقی میکنند.
موسسه امریکایی چشمان متعهد در ادامه این گزارش با اشاره به برخی احزاب سیاسی و استقبال آنها از فضاهای غیراخلاقی در اینترنت اشاره کرده و گفته است: از نظر سیاسی لیبرالها 19 درصد بیشتر از سایر احزاب به سراغ فضاهای غیراخلاقی و پورنوگرافی تمایل دارند.
در بخش دیگری از این آمارتکاندهنده آمده است که کاربران اینترنت بعد از دیدن محتواهای غیراخلاقی 218 درصد بیشتر در فضای مجازی دچار رابطههای جنسی میشوند.
این گزارش تامل برانگیز همچنین در مورد تاثیر نامناسب فضای مجازی در بنیان خانوادهها اشاره کرده و یادآور شده است: 68 درصد طلاقها در غرب به دلیل ارتباط یکی از طرفین با جنس مخالف از طریق شبکههای اجتماعی اتفاق میافتد و 56 درصد طلاق گرفتهها نیز پس از طلاق به دیدن فیلمهای غیراخلاقی مبادرت میورزند.
در بخش دیگری از این گزارش به دسترسی کودکان زیر 18 سال به محتواهای غیراخلاقی اشاره شده و آمده است: 90 درصد پسران و 60 درصد دختران زیر 18 سال استفاده کننده از اینترنت به صورت حتم ولو در دفعات محدود، بیننده سایتهای عکس و فیلم با محتوای غیراخلاقی بودهاند.
موسسه امریکایی چشمان متعهد همچنان به تاثیر مخرب فضای مجازی بر افکار نوجوان اشاره کرده و اظهار داشته: 71 درصد نوجوانان تحت تاثیر فضای غیراخلاقی اینترنت به دور از چشم والدین خود رفتارهای جنسی خارج از قاعده داشتهاند و 50 درصد کاربران زیر 17 سال نیز پیشنهاد دهنده رفتارهای نامناسب و غیر اخلاقی خود در شبکههای اجتماعی هستند.
برهمین اساس و از آنجایی که به گفته کارشناسان یک سوم فضای اینترنت در تسخیر سایتهای غیراخلاقی بوده و این فضا آسیبهای غیرقابل جبرانی را بر افکار نوجوانان و جوانان وارد خواهد کرد، انتظار میرود تا والدین و مسئولان ذیربط با آگاهی دادن و اقدامات فرهنگی بر کاهش ورود قشر عظیم و جوان کشور به این فضاها جلوگیری کرده و پیش از ورود بسترهای گسنرش دهنده اینترنت، اقدامات و پیوستهای فرهنگی مرتبط را ارایه دهند تا در چند سال آینده ایران بخشی از آمار تکاندهنده گزارشاتی از این دست نشود.
آگاهی بخشی به جوانان و نوجوانان که در حساسترین بخش زندگی خود با سونامی سایتهای غیراخلاقی در اینترنت مواجه هستند موجب میشود، فضای مجازی برای آنها به منبعی برای کسب دانش و سرگرمیهای مفید تبدیل شود و یک کلیک آنها را به ورطه نابودی نزدیک نکند؛ چرا که همواره اثبات شده است که فرهنگ سازی مهمترین عامل بازدارنده در مواردی از این دست است.