به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، ماجرای اسیدپاشی های صورت گرفته در اصفهان این روزها نقل محافل جامعه شده است و اشتباهاتی که برخی جریان ها و گروه ها در نسبت دادن این ماجرا به رقبا و بدحجاب معرفی کردن قربانیان حادثه داشتند، سبب شد تا سوء استفاده های گسترده ای از اتفاقات رخ داده در اصفهان صورت گیرد.
از این رو مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در خصوص ماجرای اسیدپاشی های اصفهان می گوید: این نوع مسائل چند وجه دارد. یک وجه این است که ما در جامعه مانند همه جوامع بشری، برخی رخدادهای ناپسند و زشت را داریم. یعنی در سال های گذشته آمار این نوع رخداد بعضاً از چهار مورد بوده است. عمدتا هم در ارتباط با بحث ناکامی های عشقی و خانوادگی، این کار صورت گرفته است. بعد دیگری که ما نسبت به آن بحث در حال حاضر دچار غفلت هستیم، بهره برداری دشمنان و معارضین ما از رخدادهای اجتماعی و تولید سناریوی سیاسی است. در حالیکه همه از اینگونه انتقامگیریها منزجرند. از چنین مقولاتی در قالب رقابتهای سیاسی بهره گرفته میشود که حاصل آن در سبد مخالفین استقلال کشور قرار میگیرد.
عباس سلیمی نمین عنوان کرد: برخی دشمنان سنتی ما درصدد هستند تا از این اتفاقات بهترین سوء استفاده را به عمل آورند و چنین رفتارهایی را به امر به معروف و نهی از منکر مرتبط سازند و در نهایت یک جریان سیاسی را متهم به اعمال خشونت نمایند. سوال اینجاست که چرا در ایجاد فضای روانی توفیقاتی نیز کسب میکند. با مطالعه گذرا در این رابطه ما به نکاتی می رسیم که این نکات حائز اهمیت است.
وی در ادامه به نکاتی در خصوص ماجرای اسید پاشی های اخیر اشاره کرد و گفت: اولین نکته این است که سرمایه گذاری جدی برای بزرگنمایی رخدادهای کشور و بر اساس آن ایجاد التهاب در جامعه، در حال شکل گیری است. حال سوال اینجاست که آیا ما نسبت به این مطلب وقوف داریم یا خیر. پاسخ در این زمینه کاملا منفی است. برخی اظهارات نسنجیده و برخی موضع گیری های ناپخته حکایت از آن دارد که برخی افراد در جایگاه های مهم و تعیین کننده، نسبت به سرمایه گذاری دشمن برای بهره گیری از موضعگیریها و حوادث اجتماعی جامعه، اصلا توجهی ندارند.
سلیمی نمین افزود: فعالیت ها و سرمایه گذاری که این روزها روی ماهوارهها، شبکهها از یک سو و از دیگر سو سایت ها و در مجموعه فضای مجازی در حال شکل گیری است، برای این است که موج سازی کنند. این موج سازی ها ممکن نخواهد بود جز اینکه فردی در جایگاهی مهم اظهار ناپخته ای داشته باشد. چرا ما باید در حالی که دشمنان ما در همه زمینه ها تلاش می کنند برای جامعه ما تنش زایی کنند و به نتایج مطلوب خودشان نائل آیند، چرا باید شاهد بیان اظهاراتی نسنجیده باشیم. با وجود آنکه در گذشته کشور از برخی اظهارات ناپخته زیانها دیده ظاهراً ما از این تجربیات بنا نداریم بهره گیریم.
مدیر مسئول سابق کیهان هوایی همچنین با انتقاد از خوراک دهی برخی رسانه های داخلی به بدخواهان ایران، اظهار داشت: چرا باید در رسانه های داخلی تا این حد غافل باشیم که خبرهایی را تهیه و منتشر کنیم که خوراک به دشمن می دهد. به عنوان مثال یکی از خبرگزاری ها حرف ناپخته ای را از یک فرد دارای وجهه حزب الهی منتشر می کند و دستمایه سوژهسازیها می شود. اینکه چرا غفلت در این زمینه صورت می گیرد باید مورد بررسی قرار گیرد. اگر کسی که مدعی اداره یک خبرگزاری است متوجه نباشد چنین اظهاری می تواند مورد بهره برداری واقع شود، جای تامل دارد. اما قاطعانه می توانم بگویم که برخی رسانه های داخلی در این شرایط خوراک اولیه برای رسانه های بدخواهان ایرانزمین ایجاد می کنند.
سلیمی نمین در ادامه اظهارات خود به علت انتخاب اصفهان از سوی دشمن برای سناریوی اسیدپاشی اشاره کرد و گفت: طی سال های اخیر همه اذعان داشتند که تردد توریست به اصفهان و سایر شهرهای تاریخی به شدت افزایش پیدا کرده است. توریست فردی است که ما نه تنها هزینه بابت آن نمی کنیم بلکه منافع اقتصادی هم برای ما دارد. همین توریست ها می توانند با مشاهده شرایط امن ایران عامل خنثی کننده سمپاشیها کشورهایی مثل انگلیس و اسرائیل باشند.
وی همچنین تصریح کرد: وقتی حرفی نسنجیده از سوی مسئولی زده می شود، دشمن بر اساس هوشمندی که دارد، از این اظهار نظر استفاده های گوناگونی می نماید و حتی کارهای مختلفی را نیز ساماندهی می کند. برای دشمن که در گذشته در ایران کودتا کرده و بین یک سری آدم های لاابالی و بی هویت پول توزیع کرده تا امنیت ایران را بر هم بزنند، آیا تکرار چنین کاری برایش غیر ممکن است؟
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران معتقد است: زمانی دشمن می تواند یک کار موفق را به انجام برساند که شرایط ملموس و عینی برای این هدف خودش به وجود آورد. حرف ما این است که در ماجرای اسید پاشی این شرایط ملموس را رسانه های داخلی ایجاد کردند. چرا یک خبرگزاری که از یارانه دولتی استفاده می کند باید برای دشمن خوراک ایجاد کند؟ به هر حال ما خواسته یا ناخواسته شرایطی را برای دشمن به وجود آوردیم که او بهره برداری خودش را در بستر به وجود آمده به بهترین وجه ممکن صورت دهد.
وی افزود: نکته دوم عدم موضع گیری جریانات خوش فکر و دلسوز در برابر چنین اظهاراتی است. باید بلافاصله در برابر خوراک دهی های ناخواسته به دشمن موضع گرفته می شد و تجربیات گذشته نیز به رخ کشیده می شد تا همه با آگاهی به ماجرای پیش آمده بنگرند.
سلیمی نمین در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: مسئله سوم این است متاسفانه برخی رقابت های غیر اصولی سیاسی به منافع ملی ضربه میزند. یک جریان سیاسی می خواهد رقیب را از صحنه خارج کند، برای این خواسته تلاش می کند امر غیر معقولی را برای تخریب به او نسبت دهد. متاسفانه این مسئله این روزها در بین جریان های سیاسی رایج است و بدون در نظر گرفتن مصالح ملی همدیگر را به مسائلی برخلاف واقع متهم می کنند که این دعوا حاصلی جز سوء استفاده دشمن ندارد. این جناح، جناح رقیب را به آفرینش یک قرارداد ترکمنچای دیگر متهم می کند که دور از انصاف است، جناح مقابل نیز در فرصت ممکن سعی می کند مطلبی را به صورت غیراخلاقی به جریان رقیب نسبت دهد. وقتی برخوردها غیرعادلانه شد و رقابت ها غیر منطقی شد، فقط دشمن است که سوء استفاده می کند. ما اگر امروز جریان مقابل را برخلاف اصول اسلامی تخریب کنیم باید منتظر آن باشیم که در جای دیگر جریان مقابل ما را تخریب کند. این یعنی در زمین دشمن بازی کردن. اگر می خواهیم این نوع اعمال در جامعه محدود شود باید یک فرهنگی را که براساس آن رقابت منطقی صورت بگیرد، در خودمان تقویت کنیم. فرهنگ رقابت منطقی به ما اجازه نمی دهد که خلاف واقع، مطلبی را به جناح مقابل نسبت دهیم.
مدیر مسئول سابق کیهان هوایی خاطر نشان کرد: وقتی رقیب را به آفرینش قرارداد ترکمنچای متهم کنیم، رقیب نیز شما را به حمایت از آدم های سرخورده و عقدهگشا مانند اسیدپاشی متهم می کند. بنابراین نکته بعدی بحث رقابت های غیر اخلاقی در کشور و عدم وجود فرهنگ اسلامی در صحنه رقابت هاست. اگر می خواهیم دشمن از رقابت ما سوء استفاده نکند باید این بداخلاقیها را تصحیح کنیم. دشمن الان بر روند امور جامعه نظارت می کند و وقتی می بیند که تمام تبلیغاتش از طریق افزایش توریست خنثی می شود، طبیعی است که این مطلب مانند خاری در چشمانش خواهد بود. شهروندان کشورهایی که تحت تاثیر تبلیغات رسانههای غربیاند بعد از سفر به شهرهای تاریخی و مشاهده پیشرفتهای ایران نسبت به همه یافتههای خود تجدید نظر میکنند. همه سرمایهگذاری دشمن این است که بگوید ایران اسلامی یک جامعه عقب افتاده است. در بین شهرهای تاریخی ایران معلوم است که میبایست شهر توریستی اصفهان را مورد هجوم گسترده قرار دهد.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران به کارشکنی انگلیسی ها نیز اشاره کرد و گفت: وزارت خارجه انگلیس بیانیه داد که شهروندان انگلیسی به خاطر ناامنی در ایران به این کشور سفر نکنید. اما آیا واقعا در ایران نامنی وجود دارد؟ اما چرا وزارت خارجه انگلیس رسما بیانیه می دهد. برای اینکه جلوی تردد به ایران را بگیرد. حضور توریست در ایران طبیعی است که برای انگلیسی ها سخت و دردآور است و متاسفانه برخی عملکردها مخالفین ایران را برای ناامن جلوهگر ساختن کشور یاری داده است.
سلیمی نمین در بخش پایانی اظهارات خود یادآور شد: دستکم بعد از صدور چنین بیانیهای از سوی وزارت خارجه انگلیس میبایست به ابعاد مختلف سناریوها بیندیشیم و از غفلتها در آینده دوری کنیم.
منبع: دانا