به گزارش خبرنگار اقتصادی "خبرگزاری دانشجو"، در پايان معاملات هفته منتهي به 7 آبان ماه 1393، شاخص کل با 18 واحد افزايش نسبت به هفته قبل، به رقم 74 هزارو 151 واحد رسيد.
شاخص بازار اول با 175 واحد افزايش به رقم 54 هزارو 882 واحد بالغ گرديد و شاخص بازار دوم با 1024 واحد کاهش عدد 144 هزارو 155 واحد را تجربه کرد و به ترتيب با 32 / 0 درصد افزايش و 71 / 0 کاهش نسبت به هفته قبل مواجه شدند.
در 5 روز کاري اين هفته ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم به 8513 ميليارد ريال بالغ شد که نسبت به هفته قبل 24درصد کاهش يافته است.
در ضمن تعداد 3118 ميليون سهم در 332 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت، و به ترتيب 20 درصد افزايش و 5 / 8 درصد کاهش را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد.
بر اين اساس 168278 هزار برگه اوراق مشارکت به ارزش 168 ميليارد ريال معامله شد که نسبت به هفته گذشته کاهش 43 درصدي را نشان مي دهد.
طي هفته جاري ساخت محصولات فلزي با 8 درصد، حمل ونقل، انبوه سازي، املاك و مستغلات با 44 / 6 درصد، استخراج نفت گاز و خدمات جنبي جز اکتشاف با 6 درصد، بيمه وصندوق بازنشستگي به جزتامين اجتماعي با 28 / 5 درصد و استخراج ساير معادن با 28 / 5 بيشترين تغيير در شاخص را نسبت به ساير گروه ها به خود اختصاص دادند.
شنبه: با شروع معاملات روز اول این هفته شاخص کل بورس بار دیگر به لطف بازگشت رونق به معاملات تعدادی از گروه ها از جمله ساختمانی، سرمایه گذاری، فنی، خودرویی، تجهیزاتی، کانی غیر فلزی و تعدادی از تک سهم های بزرگ بازار مانند فملی، وبصادر، وبملت و وپترو در مسیر صعود قرار گرفت. این روند تا کمتر از یک ساعت ادامه یافت اما فضای مبهم و بعضا منفی حاکم بر تعداد ملموسی از گروه ها منجر به توقف روند صعودی شاخص گشت. افزایش فشار از سوی نمادهاتی پتروشیمی به ویژه شاراک و همچنین ورود تعدادی از نمادها به درصدهای منفی در برخی از گروه ها ی پیشتاز ابتدای روز نیز مزید بر علت شد تا شاخص شیب منفی اما ملایمی به خود بگیرد. منفی شدن فضای معاملات در بخش معدنی نیز به این روند دامن زد. نماد کچاد در این میان تاثیرگذاری منفی ملموسی بر شاخص داشت. افزایش فشار از سوی گروه چند رشته ای و در ادامه ورود تعداد زیادی از نمادهای خودرویی به محدوده منفی نیز شاخص را کمی از مواضع پیشین عقب راند. نماد تاپیکو و وغدیر نیز در ادامه کار تاثیر منفی ملموسی بر شاخص گذاشتند اما در نهایت این نماگر توانست با رشدی مختصر به کار خود پایان دهد.
یکشنبه: در شروع معاملات در روز یکشنبه شاخص کل بورس بار دیگر به لطف رونق معاملات در برخی تک سهم ها در بخش های مختلف در مسیر صعود قرار گرفت که از جمله این نمادها می توان به حفاری، فملی، ثمسکن، وساخت، وپترو و ونیکی اشاره کرد. این روند اما چندان دوام نیاورد و جو مبهم و یا منفی حاکم شده بر معاملات بسیاری از گروه ها، فشار ملموسی را بر شاخص پدید آورد و این نماگر را در مسیر سقوط قرار داد. بدین ترتیب در کمتر از یک ساعت شاخص به محدوده منفی خزید. از نمادهای منفی تاثیرگذار بر شاخص می توان به خساپا، وبصادر، وبملت، وساپا و تعدادی دیگر از نمادهای بزرگ خودرویی اشاره کرد. بدین ترتیب شاخص بار دیگر از مرز 74 هزار واحد فرو افتاد. با منفی تر شدن فضای معاملات به خصوص در بخش مالی، شاخص به روند رو به افول خود باز هم ادامه داد. نمادهایی مانند رمپنا، وغدیر، وپارس و فارس در این روند تاثیرگذاری ملموسی داشتند. در اواخر کار اما بهبود روند معاملات در بخش پتروشیمی و به خصوص در نماد شپدیس توانست حمایتی را از شاخص به عمل آورده و از افت بیش از پیش این نماگر جلوگیری کند. در نهایت نیز شاخص در محدوده منفی به کار خود پایان داد.
دوشنبه: شاهد بهبود روند معاملات در بسیاری از گروه ها در شروع معاملات این روز بودیم امری که بار دیگر شاخص کل بورس را در مسیر صعود قرار داد. نمادهایی همچون ونیکی، خبهمن، وساپا، خگستر، حکشتی، فملی، خساپا، وپترو و برخی دیگر از نمادهای خودورسازی در این روند تاثیر شایانی داشتند. بدین ترتیب شاخص کل بورسی توانست مجدداً وارد کانال 74 هزار واحدی گردد. سیر صعودی شاخص در ادامه کار نیز پیگیری شد اما افزایش فشار از سوی برخی از نمادهای منفی بازار به خصوص وغدیر و فارس کمی از رشد شاخص را خنثی کرد. افزایش حجم معاملات در نماد فملی در ادامه به کمک شاخص آمد و این نماگر را با جهشی مقطعی مواجه ساخت. شاخص سیر با ثباتی را پس از این برهه ادامه داد اما بازگشایی خودرو در محدوده مثبت قیمتی باز هم این نماگر را بیش از پیش بالا برد اما کچاد در مقابل این روند قرار گرفت. نزول بیشتر رمپنا و در ادامه فارس نیز بر این روند دامن زد تا شاخص بار دیگر از مرز 74 هزار واحد فرو افتد. در نهایت اما با وجود فشارهای وارده از سوی نمادهای منفی بازار، شاخص توانست با رشدی جزئی به کار خود پایان دهد.
سهشنبه: با از سرگیری معاملات در روز سه شنبه بار دیگر شاهد بهبود نسبی اوضاع معاملات در تعداد ملموسی از بخش ها از جمله حمل و نقل، ساختمان، بیمه، کانی غیر فلزی، ساخت محصولات فلزی و تجهیزاتی بودیم. در کنار این روند نیز اقبال به برخی تک سهم های بزرگ بازار را نظاره کردیم. بدین ترتیب شاخص کل بورس توانست بار دیگر روندی صعودی را در پیش بگیرد و از مرز 74 هزار واحد عبور کند. نمادهایی همچون حکشتی، غبشهر، وصندوق، وساخت، ونفت و فاذر در این روند تاثیر شایانی داشتند. افزایش تاثیرگذاری نمادهای منفی بازار به خصوص در بخش خودرویی و همچنین رمپنا در بخش فنی مهندسی شاخص را کمی پایین کشید. معامله بلوکی در محدوده مثبت قیمتی در نماد تاپیکو به صورت مقطعی از شاخص حمایت کرد. در ادامه روندی نسبتا با ثبات بر سیر حرکتی این نماگر مسلط گردید. افزایش فشار از سوی نمادهای بزرگ پتروشیمی و برخی از نمادهای مالی منجر گردید که در ادامه راه شاخص با شیبی منفی اما ملایم به حرکت بپردازد. افزایش حجم معاملات بر روی نماد فملی و سپس کگل شاخص را با رشد مقطعی مواجه ساخت اما باز هم پس از این برهه شاخص شیبی منفی را به خود دید. بدین ترتیب شاخص باز هم به کمتر از 74 هزار واحد سقوط کرد. افول بیش از پیش فارس در اواخر معاملات نیز مزید بر علت شد تا شاخص سرانجام وارد محدوده منفی شود. اما این پایان کار نبود و به تبع حمایت صورت گرفته از شاخص از سوی نماد ومعادن و در ادامه وبانک این نماگر را مجددا وارد محدوده مثبت شد.
چهارشنبه: با شروع معاملات در آخرین روز کاری این هفته با بازگشت رونق به معاملات تعداد ملموسی از بخش ها مانند فنی مهندسی، واسطه گری مالی، خودرویی، معدنی و فلزی، غذایی، لیزینگ و بیمه، حمل و نقل و ساخت محصولات فلزی شاخص کل بورس در مسیر صعود قرار گرفت. نمادهایی مانند خودرو، ومعادن، غبشهر، شبهرن، خگستر و البرز نقش پر رنگی را در این روند داشتند. افزایش رونق در گروه خودرویی و افزایش حجم معاملات در محدوده مثبت قیمتی بر روی برخی از نمادهای مطرح همچون رمپنا شاخص را بیش از پیش بالا کشید. بازگشت رونق به معاملات برخی دیگر از گروه ها در ادامه کار مانند بانک و سرمایه گذاری، تجهیزاتی و محصولات شیمیایی نیز مزید بر علت شد تا این نماگر باز هم به رشد خود ادامه دهد. نمادهایی مانند وبصادر، وسینا و ونوین نقش عمده ای را در این سیر صعودی ایفا کردند. پس از این برهه ثبات نسبی بر سیر حرکتی شاخص حاکم گردید.در ادامه با افزایش تاثیرگذاری منفی فارس، شاخص کمی از مواضع پیشین پایین آمد. افزایش فشار از سوی نمادهای گروه چند رشته ای به خصوص وغدیر و وصندوق نیز بر این روند دامن زد. در ادامه شاهد بار دیگر افزایش فشار از سوی این نمادها به ویژه فارس بودیم. اقبال مجدد به نماد فملی اما کمی از شاخص حمایت کرد و در نهایت نیز این نماگر توانست در محدوده مثبت به معاملات روزانه پایان دهد.