به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، "پادشاه عربستان در پاسخ به نامه هاشمی رفسنجانی دستور لغو حکم اعدام شیخ نمر را صادر کرد” این خبر به سرعت در شبکه های اجتماعی به خصوص وایبر به نقل از الجزیره پخش شد و حتی خبرگزاری رسمی دولت نیز این خبر را منتشر کرد اما این خبر بیشتر از یک روز دوام نیاورد و همین خبرگزاری گزارش داد که اخبار منتشر شده در برخی رسانه ها در خصوص صدور حکم عفو وی صحت ندارد .
ما آیا به راستی پادشاه سعودی دستور توقف حکم نمر را به درخواست هاشمی رفسنجانی می دهد؟چه رابطه ای میان هاشمی رفسنجانی و حکومت سلطنتی آل سعود است که با یک نامه از اعدام یک رهبر شیعه جلوگیری کند؟
این موضوع در حالی است که رابطه ایران و عربستان در طول سالهای اخیر هیچگاه رابطه ای خوب و متقابل نبوده و همواره جنگی عقیدتی و حتی سیاسی میان دو کشور وجود داشته است زیرا دولت آل سعود با پشتیبانی وهابیون به هیچ وجه نمی خواهند حکومتی شیعی با محوریت ولایت فقیه در منطقه حضور داشته باشند و به همین دلیل و با مدارک مستدل و مستند در فتنه ۸۸ مشخص شد که بسیاری از وابستگان فتنه رابطه مستقیم با عربستان داشتند و تامین مالی می شدند، از سوی دیگر بر کسی پوشیده نیست که آل سعود تمام تلاش خود را برای مقابله با خط مقاومت در منطقه انجام داده و امروز داعشی ها و تروریست ها با پشتیبانی مالی عربستان است که در منطقه جولان می دهند.
اگر چه با آمدن دولت شیخ حسن روحانی که نزدیکی عجیبی به هاشمی رفسنجانی دارد سعی شد رابطه با عربستان نسبت به گذشته بهتر شود و حتی رئیس جمهوری چندی پیش در مراسم تقدیم استوارنامه از سوی عبدالرحمن بن غرمان الشهری سفیر جدید سعودی ها می گوید "دولت جمهوری اسلامی ایران در دوره پیشرو خواهان گسترش روابط با کشور برادر و دوست خود عربستان سعودی در همه زمینههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و همکاری و تبادلنظر در تمام مسائل منطقهای و بینالمللی است."
این در حالی است که دشمنی سعودی ها با انقلاب اسلامی دشمنی با کینه ای شتری بوده، اما چرا دولت آل سعود رابطه ای حسنه با هاشمی رفسنجانی دارد؟
نمونه ای از این رابطه مربوط می شود به زمانی که همسر و دختر هاشمي رفسنجاني به عربستان رفتند و با پادشاه عربستان دیدار کردند و مورد استقبال گرم سعودی ها قرار گرفته بودند.در آن سفر حتی فاطمه هاشمی با تعداد دیگری از اعضای خاندان سلطنتی عربستان هم دیدار کرد و ملاقات برخی از اعضای خانواده آقای هاشمی با ملک عبدالله پیش از این نیز سابقه داشت.
ملک عبدالله در آن سفر با احترام و تکریم با خانواده هاشمی رفسنجانی برخورد می کند و حتی دولت عربستان همراهی و احترام قابل توجهی را نسبت به همسر و دختر هاشمی رفسنجانی ابراز می دارد.
از سوی دیگر بررسی رسانه های عربستان نشان می دهد حتی رسانه های سعودی از جمله شبکه تلویزیونی العربیه، روزنامه الشرق الوسط، پایگاه خبری ایلاف در این سالها درباره پرونده مهدي هاشمي بیشترین جوسازی و فضاسازی خبری را علیه کشور انجام دادند.
این در حالی است که اخیرا با بازداشت و حکم اعدام نمر رهبر شیعیان عربستان، پس از مدتی هاشمی برای پادشاه عربستان نامه می نویسد و خواستار لغو این اعدام می شود.
هاشمی رفسنجانی در این نامه با یادآوری جایگاه روحیه تسامح در اسلام و تأثیر محبت در پیوند قلوب خطاب به ملک عبدالله تأکید می کندکه برای تقویت وحدت شیعه و سنی از اعدام شیخ نمر چشم پوشی کند و عدم اجرای این حکم تفرقهافکنان را مأیوس و باعث تعامل و حل مشکلات جهان اسلام می شود و پس از این نامه است که این خبر منتشر می شود که پادشاه عربستان به حرمت نامه هاشمی از اعدام شیخ نمر منصرف شده است و سپس بعد از یک روز تکذیب این خبر اعلام می شود. اما به نظر می رسد خبر لغو حکم اعدام شیخ نمر که به شکل سریع در فضای مجازی پیچید نشان می داد سناریویی در پس پرده این اخبار وجود دارد.
این اخبار به نظر می رسد برای بازسازی چهره بین المللی هاشمی رفسنجانی صورت می گیرد که می خواهد نشان دهد هاشمی چهره ای مقبول برای دولت های منطقه است و این شخصیت می تواند گره هایی که در منطقه به وجود آمده را باز کند و پس از آن با مانور تبلیغاتی رسانه های اصلاح طلب شخصیت هاشمی رفسنجانی را شخصیتی نه تنها صلح جو و فرا ملی که شخصیتی فرا منطقه ای و بالاتر از روابط دولت ها عنوان شود .
از سوی دیگر انتشار چنین اخباری بدین منظور است که دیپلماسی و روابط میان دو دولت ایران و عربستان دیپلماسی رسمی نبوده بلکه دیپلماسی لابی گری و زد و بندی است و کلید قفل رابطه با عربستان در دستان هاشمی بوده و خواهد بود.
افکار عمومی منتظر اند تا هاشمی رفسنجانی پاسخی شفاف به این سوال دهد که میان خاندان و او و خاندان آل سعود است که سعودی ها چنین پشتیبان خانواده او هستند و چرا رابطه سعودی ها با شخص هاشمی رفسنجانی خوب است؟
منبع: افکارنیوز