حجت الاسلام حاج صادقی در گفتگو با خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" در مشهد، با بیان اینکه در کنار ذکر "یاحسین"، با "حسین بودن" را آموزش دهیم، گفت: عاشورا یک حرکت و اقدام در محرم سال 61 نبود که پایان پذیرد؛ بلکه این روز طلوعی بیغروب بود.
وی با بیان اینکه در زیارت عاشورا به اصل معرفتی و جنایی اشاره شده است، افزود: زیارت عاشورا، برجستهترین زیارتی است که امام حسین(ع) در آن زیارت میشود که این زیارت شور تشیع و اسلام ناب است.
جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران تصریح کرد: تولی و تبری دو اصل قطعی در زیارت عاشوراست.
حجت الاسلام حاج صادقی با اشاره به برگزاری طرح "تربیت و تعالی" در سپاه و بسیج گفت: با توجه به واقعیت خارجی و اعترافات دشمن و با توجه به هدایت رهبر معظم انقلاب به این جمع بندی رسیدیم که دشمن در عرصه فعلی، جنگ فکری و فرهنگی را مبنا قرار داده و میخواهد روح انقلاب را از آن بگیرد.
جهاد فرهنگی، راهبرد جنگ فرهنگی است
وی با تاکید بر اینکه جبهه استکبار بر جنگ فرهنگی متمرکز شده، راهبرد این جنگ را جهاد فرهنگی دانست و بیان داشت: برای تحقق این مهم باید روحیه جهادی داشت که داشتن این روحیه جهادی دارای الزاماتی است.
جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران تقویت روحیه جهادی برای مقابله با جنگ نرم دشمن را مهم دانست و خاطرنشان کرد: در این خصوص باید مبانی فکری و اعتقادی جوانان و دانشجویان تقویت شود.
حجت الاسلام حاج صادقی با بیان اینکه دشمن در جنگ نرم به دنبال تصرف مغز و ذهن افراد است، گفت: ما باید ذهنها را از معارف و فرهنگ غنی اسلامی اشباع کنیم تا جایی برای حضور دشمن نباشد.
رشد و ارتقای روحیه و گفتمان انقلابی هدف اساسی طرح"تعالی و تربیت" است
وی به طرح"تربیت و تعالی" (طرح تربیتی آموزشی برای مسئولین حوزههای بسیج) اشاره کرد و بیان داشت: هدف اساسی این دوره رشد و ارتقای روحیه و گفتمان انقلابی مورد نظر مقام معظم رهبری است.
جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران مقاومت را گفتمان انقلاب اسلامی دانست و گفت: ما در این طرح به دنبال تقویت مبانی فکری و اعتقادی هستیم که در این راستا دو قشر بسیج طلبه و دانشجو مورد توجه است.
حجت الاسلام حاج صادقی با اشاره به نقش آفرینی و رسالت این دو قشر در جهاد فرهنگی تصریح کرد: در بسیج طلبه تحولات خوبی شروع شده و در بسیج دانشجویی نیز به صورت خاص دنبال میشود که انتظار داریم طرح "تربیت و تعالی" در محیط دانشگاه انعطاف لازم را داشته باشد تا ذهن دانشجو، برای دشمن غیر قابل تصرف باشد و همچنین بتواند ذهنهایی که دشمن به دنبال تصرف آنهاست را مدیریت کند تا به دست دشمن نیفتند.
وی با بیان اینکه علم مفاهیم ذهنی است و بصیرت مصداق شناسی است، خاطرنشان کرد: طرح "تحول و تعالی" در دانشگاهها دارای سابقه خوبی است که پیش از این با برگزاری دورههای طرح ولایت و معرفت این مهم دنبال شده است.
جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران با اشاره به اینکه دشمن به دنبال تصرف حوزه علمیه و دانشگاههاست، بیان داشت: نفوذ دشمن در حوزه مشکل است؛ اما در دانشگاهها امید دارد تا این محیط را تصرف کند.
حجت الاسلام حاج صادقی افزود: توان دشمن در جنگ نظامی از ما بیشتر است؛ اما ما دارای فرهنگ غنی اسلامی هستیم که متاسفانه با داشتن این فرهنگ، منفعلانه عمل میکنیم و بازی میخوریم.
وی گفت: طرح "تربیت و تعالی" باید بتواند دو کار اساسی تزکیه و تعلیم را برای مصونیت جوانان انجام دهد، تا بتواند جنبه تربیتی و معنوی جوانان و اتصال آنان را به خدا افزایش دهد که در این خصوص شهید حجت الاسلام عبدالله میثمی، نماینده امام خمینی(ره) در قرارگاه خاتم الانبیاء میگوید؛ ما باید امکانات را آماده کنیم، باید بدانیم توان ما به میزان امکانات در دست ما نیست؛ بلکه توان ما به میزان اتصال ما به خداست" و معرفت و بصیرت را برای مقاوم کردن مبانی فکری جوانان در برابر شبهات دشمن، افزایش دهد.
نیاز مخاطب مبنای انتخاب موضوعات بوده است
جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران خاطرنشان کرد: اگر کسی ولایت را شناخت به معنای واقعی ولایتمدار میشود و دشمن نمیتواند بین او و ولایت فاصله ایجاد کند.
حجت الاسلام حاج صادقی تاکید کرد: برای محتوای این طرح اساتید دانشگاه و حوزه در یک کارگروه علمی محورها را تعیین کردهاند. غالب موضوعات این دوره خوب انتخاب شده و براساس استاد محوری است. در جاهایی که استاد خوب دارای صلاحیت علمی و عملی بودند این طرح موفق بوده است.
وی بیان داشت: مبنای ما در انتخاب موضوعات براساس نیاز مخاطب در دو بعد معنوی و بصیرتی بوده است.
شرایط عمومی و تخصصی وزیر علوم
جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران گفت: در نظام اسلامی هر وزیری که میخواهد انجام وظیفه کند باید دارای برخی شرایط عمومی و تخصصی باشد. وزیر علوم باید یک شرایط عمومی داشته باشد که در صورت عدم داشتن این شرایط دیگر نباید به سراغ شرایط تخصصی رفت.
حجت الاسلام حاج صادقی پایبندی فکری و عملی بالا به مبانی اعتقادی و نظام جمهوری اسلامی، التزام به ولایت فقیه را برای یک وزیر مهم دانست و گفت: التزام به ولایت فقیه برای وزیری که بخواهد در زمینه علمی و فرهنگی اقدام کند باید با دیگران تفاوت داشته باشد.
وی اساسیترین شرط در وزارت علوم را تولی و تبری دانست که در قرآن این دو مهم، دو ویژگی حزب الله معرفی شده است.
جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران خاطرنشان کرد: در شرایط اختصاصی وزیر علوم، وزیری که میخواهد سکاندار کاروان علمی کشور باشد باید برنامه داشته باشد، دانشگاه کارخانه انسان سازی است و در شرایط جنگ نرم دشمن کسی باید سکان این وزارتخانه را به دست گیرد تا نسبت به فتنهها بصیرت آفرین باشد.
حجت الاسلام حاج صادقی تاکید کرد: وزیر علوم باید بصیرت افزایی کند و از درجهای از بصیرت برخوردار باشد تا از دانشگاهها در مقابل جریانهای انحرافی مراقبت کند.
وی داشتن توانمندی علمی برای اداره وزارت علوم را از دیگر شرایط تخصصی وزیر علوم دانست و بیان داشت: مدیریت غیر اغنائی جواب نمیدهد؛ بلکه وزیر علوم باید بر روی اداره فکر و فرهنگ کار کند.
جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران خاطرنشان کرد: سومین ویژگی تخصصی وزیر علوم باور داشتن دانشگاه و دانشجوست که در افق دید این وزیر، "ما میتوانیم" و باید از نظر علمی در منطقه اول باشیم مورد توجه قرار گیرد.
حجت الاسلام حاج صادقی با بیان اینکه دو وزارت خانه علوم و آموزش و پرورش با تربیت و آموزش جامعه مرتبط است، گفت: مردم ما قدرشناس هستند، وزیر بهداشت بدون درگیری سیاسی کار خود را انجام میدهد که در این راستا رهبری و مردم از اقداماتش تشکر میکنند.
وی در پایان تاکید کرد: سیاست دان با سیاست زدگی متفاوت است کسی که سیاست دان است دارای موضع و تفکر سیاسی است، چون این فرد اگر موضع سیاسی نداشته باشد دین ندارد، سیاست ما بخشی از هدایت کلی است که دین متکفل آن است؛ اما سیاست زدگی و بازی خوردن به وسیله جریانها و احزاب خوب نیست.