به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ فتنه 88 نقطه اوجی از رقابت جریانهای سیاسی موجود در کشور بود که با نپذیرفتن نتیجه این رقابت از طرف جریان شکست خورده به تقابل تبدیل شد و حضور این جریانات را در عرصه سیاسی کشور تا سالهای بعد که اکنون از آن 5 سال میگذرد تحت تاثیر خود قرار داد. از آن زمان تا کنون یک انتخابات مجلس شورای اسلامی و یک انتخابات ریاست جمهوری برگزار شده و جریانات سیاسی در هر کدام از این مقاطع از خود کنشهای متفاوتی بروز داده و هر کدام در سطحی متفاوت در این عرصه شرکت کردهاند. بحث پیرامون این مسئله را در مناظرهای با عنوان «اصلاحات و نسبت آن با حاکمیت پس از فتنه 88» با حضور آقای «عباس سلیمی نمین» و خانم «اشرف بروجردی» در نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها پیگیری کردیم که مشروح، مهمترین مطالب و فیلم آن در این مجموعه گردآوری شده است.
گزیده مطالب
اشرف بروجردی: - اصلاحطلبان به این جمعبندی رسیدند که برای فعالیت سیاسی نیاز به یک فضای بدون تنش و آرام هست و این فضا پس از انتخابات 88 وجود نداشت و اصلاحطلبان ترجیح دادند خانه نشین بشوند. - در دولت تدبیر و امید بارقهای از این امید ایجاد شده که مجدداً احزاب بتوانند نه به جهت ساختار حزبی بلکه به جهت ایجاد فرصت برای طرح اندیشه در جامعه حضور داشته باشند. - از 88 تا 92 احزاب در حقیقت مورد اتهام بودند، در فضایی که نه تریبون، نه نماز جمعه، نه رسانه است، چطور شما انتظار دارید که احزاب اصلاحطلب فعال و کارآمد شوند. - ما همه مستندات را ارائه کردیم، خودتان میدانید که نهایتاً همه رفتند در حضور رهبر انقلاب نشستند، بحث کردند و توانستند به یک جمعبندی برسند ولی کسان دیگری به اصطلاح حرکتی را ایجاد کردند که نهایتاً در جامعه منجر به آن رفتار شد. - آمدند گفتند که اینها تعداد بسیار زیادی با یک خط نوشته شده با یک خودکار به کار گرفته شده، عین همین مسئله را صدا و سیما اعلام کرد بعد از اینها بود اقای موسوی گفتند و اعلام کردند که من شورای نگهبان را قبول ندارم. - میگویید امام (ره) این را در مقطع خاص فرمودند که به اصطلاح «اگر دشمن از شما تعریف کرد شما پس حتماً آدم بعدی هستید»، این بحث ناظر به زمان خاص خودش بوده و مصادیق خاص خودش را داشته و مصداق کلی نیست، الی ابد نیست و برای همه تاریخ نیست و این را عقل سلیم هم میتواند کاملاً تشخیص دهد. ملاک ما ملاک حق و باطل است. - کی اسلحه دستش بوده است؟ مردم دستشان اسلحه بوده است؟ کی فتنه بوده است؟ فتنهگران چه کسانی بودند؟ فتنهگران کسانی بودند که دستشان اسلحه بوده است. - در پس این جریانات و اطلاعاتی که رسیده بود، خبرهایی که از سایتها و از پایگاههای انتخابات میرسید چه به آقای هاشمی و چه آقای موسوی، نشان دهنده پیروزی موسوی بود و هیچ شکی نداشته باشید.
عباس سلیمی نمین: - آنچه که به روند رو به رشد سیاسی در کشور لطمه زد، از جانب حاکمیت نیروهای تندرو بر جریان اصلاحطلب بود؛ همان کسانی که حتی در درون خودشان هم نیروهای شاخص را پذیرا نبودند یعنی تندرویشان نه تنها برای جناح مقابل بلکه درون ساختار خودشان هم بسیار آشکار بود. - مشکلی که جریانات سیاسی کشور اعم از اصولگرا و اصلاحطلب دارند به دلیل مولد فکری نبودن، ناگزیرند به طرف نیروهای تندرو بروند. - {شما} در واقع بعد از اینکه قوانین کشور را نپذیرفتید انسداد برای خودتان ایجاد کردید، تازه انسداد برای عدهای از اصلاحطلبان، عدهای هم مشکلی نداشتند برای اینکه تندروها را نفی میکردند و به حیات سیاسی خودشان ادامه دادند و به همین دلیل هم توانستند در انتخابات 92 مجدداً بتوانند در عرصه سیاسی فعال شوند. - من اعتقاد دارم که هنوز در جریان اصلاحطلب کسانی که هنوز پایبند به منافع ملی باشند و همچنان پایبند به استقلال کشور باشند هستند و هرگز حاضر نیستند با بیگانگان هم صدا شوند برای اینکه رقیب را از صحنه دور کنند. - مسائلی که بعد از انتخابات بوجود آمد که دشمن توانست در کشور بستر لازم برای لطمه زدن به منافع ملی را بوجود بیاورد؛ این را کدام تندروها بوجود آوردند، آن تندروهایی که گفتند ما مراکز قانونی را قبول نداریم، برای رجوع خودمان برای حل مسائل به تودههای مردم مراجعه میکنیم در حرکتهای خیابانی مسائل را حل میکنیم. - اگر ما شورای نگهبان را قبول نداریم چرا وارد انتخابات شدیم؟ میدانیم شورای نگهبان چه ترکیبی دارد و تا انتها مبتنی بر این ساختار حرکت کنیم، قبلش قبول داریم و مشارکت میکنیم و بعد که این مرجع میخواهد اظهار نظر کند به آن مراجعه نمیکنیم و مستندات خود را ارائه نمیدهیم و میگوییم ما این شورای نگهبان را قبول نداریم که مستندات خود را ارائه دهیم و این بالاترین تندروی است که ساختار را زیر سوال بردید. - اصلاً موسوی به هیچ صندوقی اعتراض نکردند، یعنی هیچ اعلام نکرد که صندوق هایی را من نسبت به آن مشکل دارم. اعلام کردند که ما مرجعی به نام شورای نگهبان را قبول نداریم مشروعیتش را قبول نداریم و از طریق دیگر حق خود را دنبال میکنیم. |
فیلم مناظره
ثانیا مناظره ها مفید می باشد
ضمنا این مناظره ها مفید است و خواست رهبر می باشد