به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، یک جرقه می تواند انبار کاه را آتش بزند، این روزها جرقه به خرمن حکومت آمریکا افتاده و فرگوسن شهری در کانون توجه مردم جهان.
مایکل برون سیاه پوستی ۱۸ ساله پس از آنکه حداقل شش مرتبه هدف شلیک دارن ویلسون، افسر پلیس ۲۸ سالهٔ شهر فرگوسن، قرار گرفت جان باخت و تمام اتفاقات و آشوبهای این روزهای آمریکا در واقع از تفنگ پلیس این کشور شلیک شد.
براون که مسلح نبود و هیچ سوء سابقه ای نیز نداشت مظنون به دست داشتن در سرقتی بود که چند دقیقه پیش از تیراندازی رخ داده بود. با وجود این ادعا شد تماس اولیه، ویلسون و براون ربطی به سرقت نداشت اما پلیس ویدیوی انجام سرقت را منتشر کرد و بارها به روایات مختلف این حادثه را بازگو کرد.
این حادثه منجر به اتفاقات اخیر فرگوشن شد زیرا معترضان نژادپرستی را عاملی دخیل در تیراندازی میدانستند چون براون (آفریقایی-آمریکایی )سیاهپوست بود ولی ویلسون سفیدپوست است.
اعتراضات یک هفته ای ادامه داشت تا اینکه مقرارت منع آمد و شد در شبها وضع گردیده و خشونتها شدیدتر شد.
اما ماجرا به همین خا ختم پیدا نکرد بلکه معترضان به حکم صادر شده از سوی هیئت منصفه در مورد پرونده قتل وی، بار دیگر دست به تظاهرات در شهر فرگوسن و چند شهر دیگر آمریکا زدند زیرا هیئت منصفه منطقهای حکم به برائت ویلسون داده و اعلام کرد که شواهد کافی برای محکوم کردن وی وجود ندارد. همین حکم بار دیگر آتش اعتراضات در این شهر کوچک ایالت میسوری را شعلهور کرد.
این در حالی است که معترضان در ۱۳۰ شهر در ۳۵ ایالت آمریکا دست به تظاهرات زدهاند. در این مدت نیویورک، واشنگتن، لسآنجلس و دهها شهر دیگر شاهد اعتراضاتی بود که در جریان آنها دستکم ۴۰۰ تن بازداشت شدند.
اعتراضات که روز جمعه همزمان با حراجهای سالیانه پس از عید شکرگذاری اندکی فروکش کرده و به تجمع و اعتصاب در برابر فروشگاهها محدود شده بود، جمعه شب دوباره از سر گرفته شده و حتی تا بامداد شنبه ادامه یافت.
خشونت پلیس آمریکا در مواجه با شهروندان این کشور مساله ای نیست که حاکمان کاخ سفید بخواهند آن را بپوشانند. بر اساس گزارش اف بی آی در مورد میزان خشونت پلیس آمریکا علیه مردم ، ۱۹۹۵ آمریکایی در سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۲ توسط پلیس کشته شدهاند که این تعداد از ۱۵۲۳ سرباز کشته شده این کشور در عراق و افغانستان بیشتر است.
مدعیان دروغ گوی حقوق بشر با سیاست های خود نشان داده اند که هیچ حقی برای حتی شهروندان خود قائل نیستند و رفتار پلیس این کشور با مردم آمریکا نشان می دهد آمریکایی ها هنوز هم در ظاهر لیبرالی و دموکراتیک خود باطنی وحشی و نژاد پرستانه همچون نیاکان خود دارند.
هر چند مقامات آمریکا مدعی هستند که نژاد پرستی در این کشور ریشه کن شده و حتی با روی کار آوردن اوباما خواستند به مردم جهان اعلام کنند دیگر نژاد پرستی جایگاهی ندارد اما اعتراضات در فرگوشن و بسیاری از ایلت های این کشور نشان می دهد هنوز رگه های پررنگی از نژادپرستی در آمریکا وجود دارد.
هنوز هم نگاه منفی به سیاه پوستان این کشور وجود دارد و نژاد پرستی میراثی از نیاکان طبقه حاکمه آمریکاست که به آنها ارث رسیده است.
میزان بیست برابری درامد متوسط خانوارهای سفیدپوست آمریکا درمقایسه با سیاهپوستان گواه این مساله است .
بحران فرگوسن و اعتراضات مردم آمریکا در واقع نشان می دهد آمریکایی ها نمی توانند مردم خود را اداره کنند و امنیت آنها را تامین کنند. حاکمان آمریکا با کوچک ترین اعتراضی برآشفته شده و اسلحه بر روی مردم خود می کشند، در واقع خشونت در ذات طبقه حاکمه آمریکایی است و برای آنها هم وطن فرقی نمی کند اهل کشورش باشد با دیگر کشورها.
اتفاقات و اعتراضات مردم آمریکا سیگنال و پیامی برای حاکمان آنها دارد و آن اینکه به جای ادعای دروغین تامین امنیت جهان ، امنیت خود را تامین کنند.
منبع: افکارنیوز