به گزارش خبرنگار دانشگاه "خبرگزاری دانشجو"، میکائیل دیانی در نشست تشکل های دانشجویی که ظهر امروز در دفتر تحکیم وحدت دانشجویان برگزار شد، اظهار داشت: متاسفم از اینکه در روز دانشجو همه قدرتها حق سخنرانی دارند اما جنبش دانشجویی از این حق برخوردار نبود و دانشجویانی که باید زبان گویای جامعه باشند، در روز دانشجوی امسال این زبانی گویا در حضور رئیسجمهور بسته بودند.
وی افزود: در وزارت علوم و نهاد ریاست جمهوری تلاش میشود جریان دانشجویی که فراتر از احزاب و گروههای سیاسی هستند را در دستهبندی جریانات سیاسی قرار دهند. این در حالی است که در سند گفتمان جنبش دانشجویی مسلمان آمده است که آنها نه اصلاحطلب هستند نه اصولگرا.
دبیر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل کشور تصریح کرد: تقسیمبندی جنبش دانشجویی خیانتی به آنها بوده چرا که این کار جفا به استقلال فکری دانشجویان است.
دیانی ادامه داد: اگر خرده تشکلهایی بخواهند پیاده نظام احزاب باشند کسی نمیتواند جلوی آنها را بگیرد اما این کار جز افول جریان دانشجویی نتیجه دیگری نخواهد داشت.
وی ابراز داشت: تشنج آفرینی و دوقطبیسازی در دانشگاهها در حال وقوع است که البته دانشجویان در برابر این فضا خواهند ایستاد و یکی از دلایل عدم حضور دانشجویان در مراسم ۱۶ آذر با حضور رئیسجمهور عدم مشروعیت دادن به همین رفتار وزارت علوم و نهاد ریاست جمهوری بود که میخواهند جریان دانشجویی را در دستهبندی احزاب و گروهها قرار دهند.
دبیر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل کشور گفت: اینکه تنها سه دقیقه به تشکلها فرصت صحبت داده شود و بعد از دو سال بیاییم به آنان بگوییم نقدهایتان را بیان کنید بدین معناست که میخواهیم دانشجویان را تنها زینتالمجالس مسئولین قرار دهیم. البته تصنعی بودن این جلسات با حضور مسئولان و مدیران در مراسم ۱۶ آذر که حدود دو سوم سالن را تشکیل میدهند عیان است.
دیانی اظهار داشت: بر خلاف آنچه که رئیس جمهور بیان کردند از اینکه عمده فضای دانشگاه از دولت رضایت دارند، باید بگویم آنچه که در فضای دانشگاهها حاکم است این موضوع را نفی میکند. نقدهایی وجود دارد که دولت هیچگاه برای شنیدن آن وقت نداشت که این کار باعث شکاف بین نخبگان و دولت میشود و قطعا پوست موزی زیر پای مسئولان خواهد بود.
وی بیان داشت: هنوز بعد از دو سال دولت تعریفی از اعتدال ارائه نداده است و البته عملکرد دولت با منتقدان تعریف اعتدال را مشخص کرده است اینکه دهان منتقدان را ببندیم و بگوییم همه در دانشگاهها از ما رضایت دارند.
دبیر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل کشور تصریح کرد: وقتی مقام معظم رهبری بحث اقتصاد مقاومتی را مطرح میکنند و اینکه مردم منتظر اجرایی شدن آن هستند، اما مسئولان از بالا آوردن فروش نفت خام سخن میگویند. حال سؤال ما اینجاست که چرا دولت فکری برای پایین آوردن قیمت نفت نکرد. چرا میخواهند کالاهای دانشبنیان را وارد کنند که این خیانت به کشور و شرکتهای دانشبنیان داخلی است.
دیانی افزود: چرا در حوزه فرهنگ اینقدر ضعف وجود دارد که شورای عالی فضای مجازی بعد از یک سال و نیم هنوز مصوبهای ندارد و چرا طرح مهندسی فرهنگی کشور یکسال و نیم است متوقف به اجرای دولت است. اینها نشان از خلاءهای بزرگ فرهنگی در دولت است.
وی با بیان اینکه سیاست خروج از رکود دولت مغایر با اقتصاد مقاومتی است، گفت: وقتی دولت روی کار آمد شعارش این بود که میخواهد با نظر کارشناسان کار را پیش ببرد ولی الان میبینیم که علیرغم نظر کارشناسان سیاست خروج از رکود که مغایر با اقتصاد مقاومتی است از طرف دولت پیگیری میشود.
دبیر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل تصریح کرد: چرا وزارت علوم و دانشگاهها تا اینقدر برای رئیسجمهور بیاهمیت هستند که ۴ وزیر برای این وزارتخانه معرفی میشوند در عین اینکه رئیسجمهور میدانست آنها رای نمیآورند و کار به جای میرسد که ظرف یک سال ما شاهد سقوط علمی هستیم که این خیانت به شهدای علمی کشور است.
دیانی با بیان اینکه نگاه امنیتی در فضای دانشگاهها در حال حاکم شدن است، خاطرنشان کرد: شاهد برخوردهای سلیقهای و خارج از اعتدال با تشکلهای دانشجویی بودیم و چنین تصور میشود که دولتیها دوست دارند یک نگاه خاص در دانشگاهها حاکم شود. البته نقد جدی به صدا و سیما وجود دارد که برنامه ۱۶ آذر رئیسجمهور را یک برنامه بانشاط به تصویر کشید و تصویری از حذف شدن سخنرانی نمایندگان اتحادیه دانشجویی ارائه نکرد.