به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، علی اصغرعیمدیان، رئیس سازمان تنظیم و مقررات صبح امروز در نشست خبری این سازمان که به مناسبت یازدهمین سالگرد تاسیس آن برگزار شده بود به سئوالات خبرنگاران پاسخ داد.
جزئیات شناسنامه دار شدن کاربران اینترنتی
وی در خصوص موضوع تعیین هویت کاربران که چندی پیش توسط وزیر ارتباطات اعلام شده بود، یادآور شد: برخی قوانین بالادستی در مورد حریم خصوصی وجود دارد که اجازه نمی دهد حاکمیت به آن بخش ورود پیدا کند اما آن مطلبی که راجع به هویت دار شدن کاربران اینترنت مطرح می شود تنها به تعیین هویت کلان آنان در فضای مجازی اشاره دارد و به هیچ وجه وارد حریم خصوصی کاربران نمی شود.
وی افزود: این موضوع تنها مربوط به ایران نمی شود و پیش از این نیز کشور فرانسه در مورد دسته بندی گروه های مختلف کاربری در اینترنت فعالیت های انجام داده بود.
عمدیان ادامه داد: براساس قوانین موجود در قانون جرایم یارانه ای حاکمیت اجازه ای برای ورود به حریم خصوصی کاربران ندارد و تنها اتفاقی که در این طرح رخ می دهد، گروه بندی افراد برای ارائه خدمات است چرا که خدمات فضای مجازی برای اصناف مختلف متفاوت است.
آخرین وضعیت طرح رومینگ ملی
سازمان تنظیم مقررات درمورد آخرین وضعیت طرح رومینگ ملی یادآور شد: موضوع رومینگ ملی یکی از پیچیده ترین موضوعات در شبکه های موبایل است به طوری که این طرح از سه سال گذشته در حال پیگیری بود اما به دلیل پیچیدگی های فنی اجرایی نشد.
عمدیان با اشاره به برخی آمارها در مورد طرح رومینگ ملی اظهار داشت: این طرح در برخی موارد موفق و در برخی موارد ناموفق بوده است اما با توجه به مذاکراتی که با اپراتورها انجام شده است تا بهمن ماه این طرح تکمیل خواهد شد و دیگر هیچ نقطه کوری در سطح کشور باقی نخواهد ماند.
وی با اشاره به اینکه رومینگ رایتل و همراه اول و بالعکس تاکنون به طور کامل انجام شده است، به ارائه آماری از تعداد مشترکان روم شده در اپراتورهای مختلف پرداخت و یادآور شد: تعداد مشترکان روم شده از ایرانسل به همراه اول 26 هزار و 463 بار بوده است و تعداد مشترکان روم شده از همراه اول به ایرانسل 5 هزار و 462 مورد بوده است.
وی افزود: در همین راستا تعداد مشترکان روم شده از رایتل به همراه اول دو میلیون و 227 هزار و 211 و تعداد مشترکان روم شده از رایتل به ایرانسل 85 هزار مشترک بوده است.
نظارت مداوم بر عملکرد اپراتورها در اجرای تعهدات پروانه
وی در مورد موضوع اعمال حاکمیت روی اپراتورهای که پروانه نسل سه و چهار را گرفته اما با کیفیت مناسبی خدمات را ارائه نمی دهند، یادآور شد: موضوع نظارت مداوم به عملکرد اپراتورها به طور کامل در حال پیگیری است و این موضوع به صورت تعامل دو طرفه انجام می شود تا هم حقوق اپراتورها و هم حقوق مردم رعایت شود.
زمان اجرایی شدن طرح ترابرد پذیری شماره ها
رئیس سازمان تنظیم مقررات در مورد آخرین وضعیت طرح ترابردپذیری شماره های تلفن نیز یادآور شد: بحث فنی و زیرساخت این طرح هم اکنون در حال انجام است و انشاء الله در قالب ارائه 80 درصدی به صورت مناقصه به بهره برداری خواهد رسید و برخی مشکلات فنی و زیرساختی تلفن ثابت نیز که در این حوزه وجود داشت سامان دهی خواهد شد.
دلیل تاخیر در سامان دهی پروانه های PAP
عمدیان در مورد تاخیر در صدور پروانه های شرکت های PAP یادآور شد: موضوع سامان دهی شرکت های PAP به دلیل اشکال در باند پهن تلفن ثابت بوده است و مخابرات نیز به دلیل تاخیر در توسعه این سرویس با تأخیرهای مواجه بوده اما هم اکنون با ارائه خدمات باند پهن در بخش سیار موضوع ارائه خدمات در بخش ثابت نیز پیگیری شده و سامان دهی پروانه شرکت های PAP نیز به صورت ویژه به این موضوع توجه دارد.
عمدیان ادامه داد: با مذاکرات انجام شده با شرکت های PAP بر روی کلیه موارد به توافق رسیده ایم و تنها موضوع حق السهم ها نهایی نشده است که این موضوع در جلسه آینده نیز نهایی خواهد شد.
پیگیری موضوع تخفیف 35 درصدی برای ارائه خدمات اینترنتی
وی در ادامه با اشاره به موضوع تخفیف 35 درصدی ارائه خدمات اینترنت که در مصوبه 181 سازمان تنظیم مقررات اجرایی شده بود، یادآور شد: این مصوبه در برخی موارد با تناقضاتی روبرو بود که برهمین اساس در مصوبه 200 رگولاتری این تناقضات برطرف و تخفیف شرکت های اینترنتی از 35 درصد به 20 درصد تغییر داده شد و کلیه شرکت های ISP، شرکت زیرساخت، مخابرات و شرکت های PAP زیرمجموعه این طرح قرار گرفتند.
پایش فضای فرکانسی کشور
عمدیان در مورد آخرین وضعیت سایت های پایش و جهت یاب نیز یادآور شد: سازمان تنظیم مقررات براساس قانون موظف است فضای فرکانسی کشور را در خشکی، دریا و هوا محافظت کند که بر همین اساس اقدامات خوبی برای پایش فضای فرکانسی کشور در خشکی انجام شده است که امیدواریم پایش دیگر فضاهای فرکانسی نیز پیگیری شود.
وی ادامه داد: در همین راستا تاکنون 70 سایت پایش در سطح استان های مختلف برای پوشش فرکانسی کشور بهره برداری شده اند که امیدواریم به دلیل اهمیت موضوع سرمایه گذاری های خوبی در این زمینه انجام پذیرد.
ارائه گزارش تشعشعات و پارازیت ها به رئیس جمهور
رئیس سازمان تنظیم مقررات در مورد مضر بودن تشعشعات مخابراتی نیز توضیح داد: کمیته ای متشکل از وزارت دفاع، سازمان انرژی اتمی، وزارت بهداشت، سازمان محیط زیست و سازمان تنظیم مقررات تشکیل شده است که به صورت دوره ای این امواج را اندازه گیری می کند.
وی ادامه داد: بر همین اساس تاکنون سطح امواج دکل های موبایل اندازه گیری شده و تأیید شده است که تأثیری بر روی سلامت مردم ندارد اما در خصوص سایر تشعشعات و پارازیت ها گزارشی تقدیم رئیس جمهور شده است که پس از حصول نتیجه، نتایج آن اعلام خواهد شد.
عمدیان در مورد جزئیات گزارش تقدیم شده به رئیس جمهور نیز یادآور شد: وظیفه سازمان تنظیم مقررات تنها اندازه گیری و تحلیل این امواج است و هریک از سازمان های درگیر در این کمیته باید تحلیل خود را از این اندازه گیری ها بیان کنند.
تمام تلاش خود را برای منصفانه کردن قیمت اینترنت انجام می دهیم
رئیس سازمان تنظیم مقررات در مورد گران بودن نرخ اینترنت در ایران نسبت به سایر کشورها و لزوم تفکیک قیمتی بین اینترنت و اینترانت نیز یادآور شد: ما نیز مانند خیلی از کارشناسان و ISPها قائل به این موضوع هستیم اما برای اجرایی شدن این طرح باید کلیه ابعاد آن در نظر گرفته شود ضمن آنکه قیمت اینترنت با توجه به تعرفه گذاری نیم ریال بسیار منصفانه است.
لزوم استقرار دادسرای ویژه در رگولاتوری
وی در مورد برخی مصوبات سازمان تنظیم مقررات که لزوماً اجرایی نمی شوند، خاطرنشان کرد: در سایر کشورها قانون رگولاتوری مانند حکم قاضی استناد قضایی دارد اما در ایران به دلیل برخی نواقص قانونی این موضوع به سختی پیگیری می شود چرا که پشتوانه قضایی تخصصی برای رگولاتوری وجود ندارد که در صورت برطرف شدن این خلاء قانونی مشکلات مردم در برخی حوزه ها مانند کم فروشی های اینترنتی بسیار زودتر پیگیری خواهد شد.
وی همچنین پیشنهاد داد تا برای رسیدگی هر چه بهتر به مشکلات مردم در حوزه های تنظیم مقررات دادسرای ویژه ای با اختیار تام در رگولاتری استقرار یابد.
پارامترهای مدنظر در اندازه گیری پارازیت ها
رئیس سازمان تنظیم مقررات در مورد معیارهای اندازه گیری پارازیت ها یادآور شد: چهار موضوع توان، جهت تابش، سطح و مدت زمان تشعشعات در زمان ثابت جزء چهار پارامتر اساسی در اندازه گیری تشعشات پارازیت است.
پارازیت ها تاثیری بر رادارهای هواشناسی ندارند
وی در مورد تأثیرپارازیت ها بر رادارهای هواشناسی تاکید کرد: پارازیت ها تاثیری بر رادارهای هواشناسی ندارد و موضوعی که هواشناسی بر آن اعتراض دارد مربوط به تداخل با مواج وای فای است که دو راه برای رفع این مشکل وجود دارد که یا دکل ها را از سطح شهر خارج کنند و یا از محدوده امواج وای فای خارج شوند.
تلویزیون اینترنتی در انتظار تولید محتوا است
عمدیان در مورد آخرین وضعیت IP مدیا یادآور شد: سرویس های ای پی مدیا دارای دوبخش فنی و محتوایی هستند که از این رو بحث فنی آن که مربوط به سازمان تنظیم مقررات است حل شده و بخش محتوایی این سرویس که برعهده صدا و سیما و وزارت ارشاد است، همچنان معطل مانده است و در صورتی که شرکتی از سوی صدا و سیما مجوز ارائه محتوا را پیدا کند رگولاتوری آمادگی کامل برای راه اندازی این خدمت دارد.
برطرف شدن اختلالات شبکه موبایل تا بهمن ماه سال جاری
وی در مورد برخی اختلالات شبکه موبایل در ماه های اخیر یادآور شد: شبکه موبایل کشور به دلیل ارتقاء به نسل سه و چهار با اختلالاتی مواجه شده است که به مرور زمان برطرف خواهد شد و در همین راستا اولتیماتوم های به اپراتورها داده شده است که براساس آن موظف شده اند تا بهمن ماه امسال این مشکلات را برطرف کنند و این بدان معناست که اختلالات شبکه سیار در حال پیگیری و مدیریت است.
عمدیان افزود: شبکه همراه اول به دلیل ارتقاء شبکه به نسل سه و چهار خدمات ارتباطی به صورت پایلوت نسبت به ایرانسل و رایتل اختلالات بیشتری دارد که تا پایان سال برطرف خواهد شد.
نهایی شدن وضعیت اس اچ ای آر ای ان جی تا قبل از ورود اپراتورهای مجازی
عمدیان در مورد آخرین وضعیت شیرینگ ها تاکید کرد: چهارچوب مربوط به اشتراک تجهیزات در حال جمع بندی است و کلیه مراتب مرتبط با اپراتورها را پوشش خواهد داد به طوری که تا قبل از ورود اپراتورهای مجازی این مصوبه به نتیجه خواهد رسید.
قاچاق کنندگان Voip در صورت عدم توجه به اخطارها لغو پروانه خواهند شد
رئیس سازمان تنظیم مقررات در واکنش به صحبت های اخیر وزیر ارتباطات در خصوص قاچاق کنندگان Voip اظهار داشت: حدود 50 درصد ارتباطات بین الملل کشور از سوی قاچاق کنندگان تهدید میشود.
وی با اشاره به اینکه کلیه قاچاق کنندگان Voip شناسایی شده و اخطار گرفته اند، یادآور شد: این شرکت ها در ابتدا جریمه نقدی و در صورت ادامه تخلف و عدم توجه به اخطارها لغو پروانه خواهند شد.
صرف نظر کردن دولت از دریافت حق السهم اپیکیشن ها تنها در برخی موارد اجرایی می شود
رئیس سازمان تنظیم مقررات در مورد صرفنظر کردن دولت از دریافت حق السهم خود از اپیکیشن های بومی یادآور شد: طراحان برنامه های کاربردی باید حق و حقوق خود از تالیف اپیکیشن های را دریافت بکنند.
وی افزود: براساس مصوبه ای که هم اکنون در رگولاتری در حال پیگیری است کلیه محتوای ارائه شده در بستر اپراتورها قیمت گذاری شده و براساس نظر حاکمیت دولت می تواند از دریافت برخی از این موارد صرف نظر کرده و یا قیمت ها را متعادل تر کند که این موضوع کاملاً به محتوای ارائه شده بستگی دارد.
توسعه دسترسی به شبکه باند پهن در سال 94
عمیدیان در مورد هدف گذاری های سازمان تنظیم مقررات در سال 94 نیز تاکید کرد: طرح جامع و سند راهبردی رگولاتوری براساس چهارچوب ها تاکنون تدوین شده است به طوری که موضوع یارانش ابری، متاداده ها و ارتباط اشیاء در فضای مجازی جزء مهمترین اهداف این سازمان در سال آینده خواهد بود.
وی پایش فضای فرکانسی کشور، صدور پروانه های جدید برای تولید محتوا، اپراتورهای مجازی، دیتاها سنترها و شبکه های اجتماعی، توسعه دسترسی به شبکه باند پهن، ترابردپذیری شماره ها و نظارت بر کیفیت خدمات به صورت آنلاین را جزء پروژه های عملیاتی سازمان تنظیم مقررات در سال 94 اعلام کرد.
ساماندهی محتوایی پیامک های انبوه
وی در مورد سامان دهی پیامک های انبوه یادآور شد: این موضوع در دو بازده زمانی در سال 90 و 91 مورد بررسی قرار گرفت و مصوب شد که ارسال این پیامک ها کاملاً بنا به درخواست کاربر انجام پذیرد به طوری که در سال 91 بیش از سه میلیون کاربر همراه اول عدم تمایل خود برای دریافت این پیامک ها را اعلام کردند.
عمیدیان همچنین در مورد اقدام اپراتورها برای سامان دهی پیامک های انبوه خبر داد و یادآور شد: اپراتور همراه اول با در نظر گرفتن سامانه 8999 و ارسال عدد یک برای عدم دریافت پیامک های انبوه و عدد 2 برای دریافت پیامکها این موضوع را سامان دهی کرده است و اپراتور ایرانسل نیز علاوه بر درنظرگرفتن کدهای خدماتی و سامانه 5005 و ارسال عدد 2 را برای عدم دریافت و عدد یک را برای دریافت پیامکهای انبوه در نظر گرفته است.