به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، رمضانعلی سبحانی فر، رئیس کمیته ارتباطات مجلس صبح امروز در مراسم پایان طرح هم کدسازی تلفن ثابت با اشاره به تاثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور خاطر نشان کرد: دو سال قبل که بحث انحلال وزارت ارتباطات مطرح شد این طرح با 193 رای رد شد که این امر نشان از اهمیت وجود چنین وزارتخانه ای در توسعه کشور دارد.
وی لزوم اجرای شبکه ملی اطلاعات اتصال 60 درصد خانوارهای به اینترنت، اینترنتی شدن صددرصد کسب و کارها و دستیابی به رتبه دوم منطقه را از مهمترین وظایف وزارت ارتباطات تا پایان برنامه پنجم توسعه عنوان کرد و یادآور شد: به دلیل بی ثباتی و عدم هماهنگی های مدیریتی که در سال های گذشته وجود داشت اجرای این برنامه ها با تاخیر مواجه شد که انتظار می رود وزارت ارتباطات این عقب ماندگی را جبران کند.
سبحانی فر با اشاره به برخی اقدامات وزارت ارتباطات در دولت یازدهم تاکید کرد: افزایش پهنای باند، راه اندازی مراکز SOC و راه اندازی 11 مرکز داده ای از اقدامات قابل تقدیر این وزارتخانه بوده است.
رئیس کمیته ارتباطات همچنین راه اندازی اینترنت پرسرعت ADSL روستایی را از دیگر اقدامات این وزارتخانه عنوان کرد و یادآور شد: راه اندازی 8000 کیلومتر فیبر نوری، افزایش 45 درصدی درآمد شرکت پست، رومینگ ملی و صدور مجوز نسل سه و چهار از دیگر اقدامات مدیریتی وزارت ارتباطات در دو سال اخیر بوده است.
وی در ادامه یادآور شد: در عین اینکه وزارت ارتباطات اقدامات قابل تقدیری را داشته است اما ذکر بعضی نکات به این وزارتخانه ضروری به نظر می رسد.
رئیس کمیته ارتباطات ادامه داد: شبکه ملی اطلاعات و دولت الکترونیک براساس قانون می بایست در دو سال ابتدایی ورود دولت یازدهم راه اندازی می شد اما متاسفانه نه تنها این مهم اجرایی نشد بلکه گزارشات پیشرفت این طرح نیز هنوز ارائه نشده است.
وی همچنین یادآور شد: بودجه 90 میلیاردی که می بایست بخشی از آن برای به کارگیری بخش خصوصی هزینه می شد نیز تاکنون هزینه نشده و به نظر می رسد که توجه به حضور بخش خصوصی در این وزارتخانه کم رنگ است.
رئیس کمیته ارتباطات عدم حمایت از تولید تجهیزات داخل را از دیگر ایرادات وارده به وزارت ارتباطات عنوان کرد و یادآور شد: برای نمونه راه اندازی و نگاه داری تکنولوژی های وابسته به 3G به طور کامل با استفاده از تجهیزات خارجی انجام شده است که انتظار می رود این وزارتخانه نگاه ویژه ای به استفاده از تجهیزات داخلی در این زمینه ها داشته باشد.
سبحانی فر با تاکید بر اینکه 30 درصد جمعیت کشور را روستائیان تشکیل می دهند یادآور شد: انتظار می رفت پس از واگذاری مخابرات به بخش خصوصی خدمت رسانی بهتری به بخش روستایی انجام می شد اما متاسفانه این امر اجرایی نشد به طوری که هم اکنون مردم برخی از مناطق روستایی مجبور به صرف مبالغ هنگفت برای تامین تلفن هستند.
رئیس کمیته ارتباطات با اشاره به اهمیت پست بانک در توسعه روستایی تاکید کرد: انتظار می رود که بخشی از درآمد وزارت ارتباطات به پست بانک اختصاص پیدا کند تا بخش روستایی نیز بتواند همگام با کشور پیشرفت ارتباطاتی داشته باشد.
وی در خصوص اختصاص اعتبارات وزارت ارتباطات نیز اظهار داشت: سال گذشته ردیف اعتبارات این وزارتخانه متمرکز بود که این موضوع امسال نیز تکرار و باعث بروز مشکلاتی در اجرای اعتبارات شد که انتظار داریم کارگروه اصلاح ردیف ها این موضوع را اصلاح کند.