به گزارش گروه بینالملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از اسوشیتدپرس، هادی مصطفی، از مسئولان وزارت حمل و نقل اندونزی گفت: این هواپیما 42 دقیقه بعد از برخاستن از زمین ناپدید شده است.
مقامات شرکت هواپیمایی «ایرآسیا» می گویند این هواپیما با هفت خدمه و 155 مسافر از اندونزی به سنگاپور می رفت.
مصطفی تصریح کرد این هواپیما هنگامی که بر روی «دریای جاوه»، بین جزایر «کالیمانتان» و «جاوه» بود، از روی صفحه رادار ناپدید شد.
خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات حمل و نقل اندونزی گزارش داده است که این هواپیما حامل 155 مسافر به علاوه 6 خدمه بوده است.
بر اساس برنامه، این پرواز باید 4 ساعت قبل به مقصد می رسید، اما ارتباط با آن قطع شده و فعلا از سرنوشت آن اطلاعی در دست نیست.
در پی بروز این حادثه، «ایر آسیا» اعلام کرده است که عملیات امداد و نجات برای شناسایی منطقه سقوط احتمالی این هواپیما، در جریان است.
به نوشته خبرگزاری رویترز، نیروی هوایی و دریایی سنگاپور در این عملیات مشارکت دارند.
«درک فن دام» کارشناس هواشناسی شبکه سی ان ان گزارش کرده است که در منطقهای که این هواپیما در حال پرواز بوده، طوفانی شدید در جریان بوده است.
مقامات اندونزیایی اعلام کرده اند که خلبان هواپیما پیش از قطع ارتباط، خواستار پرواز در ارتفاع بالاتر شده تا از ابرها فاصله بگیرد.
آخرین تماس با هواپیما، در منطقه ای بین دو شهر «تانجونگ پاندان» و «پونتیاناک» استان «کالیمانتان غربی» اندونزی برقرار شده است.
شبکه خبری «سیسیتیوی» اعلام کرد که لاشه هواپیما QZ8501 در جزیره «بلیتونگ» اندونزی پیدا شده است، این اطلاعات را «ایر اشیا» تائید نکرده است.
همچنین گزارشهایی در دست است که نشان میدهد این هواپیما جایی بین جزیره «بلیتونگ» و «کالیمانتان» است.
محل تقریبی سقوط
پس از انتشار این خبر، «اریک شولتس» سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که خبر مفقودی این هواپیما بلافاصله به اطلاع «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا رسید. اوباما برای سپری کردن تعطیلات در هاوایی به سر می برد. کاخ سفید همچنین اعلام کرد که شرایط را تحت نظر دارد.
«نجیب رزاق» نخستوزیر مالزی در پیامی که در شبکه اجتماعی توییتر منتشر کرد، از همکاری و کمک کشورش خبر داد و نوشت:« از شنیدن خبر گم شدن هواپیمای خطوط هوایی ایرایشیا اندونزی بسیار ناراحت شدم. فکر من پیش خانوادههای مسافران این هواپیماست. مالزی برای کمکی رسانی آمادگی دارد.»
«لی هسینگ لونگ» نخستوزیر سنگاپور هم در تماس تلفنی با «جوکو ویدودو» رئیسجمهور اندونزی برای کمک به این کشور اعلام آمادگی کرد. اندونزی از پیشنهاد کمک سنگاپور استقبال کرده است و قرار است یک فروند هواپیمای C-130 برای کمک اعزام کند.
آژانس امداد و نجات مالزی اعلام کرد که این هواپیما به دلیل مشکلات در برقراری ارتباط، در آب سقوط کرده است.
مسافران این پرواز ۱۳۸ بزرگسال، ۱۶ کودک و ۱ نوزاد بودند و ۲ خلبان به همراه ۵ خدمه، کنترل این پرواز را بر عهده داشتند. کره جنوبی هم اعلام کرد که ۳ تن از اتباع این کشور در میان مسافران بودهاند.
کارشناسان به کاربران هشدار دادهاند به پیام به زمین نشستن هواپیما در شبکههای اجتماعی توجه نکنند. «ایر ایشیا» نام خلبان هواپیمای مفقود شده را «ایریانتو» اعلام کرد که بیش از 6 هزار ساعت پرواز را در سابقه کاری خود دارد.
کمک خلبان این پرواز هم 2 هزار و 275 پرواز را در کارنامه کاری خود دارد.
روزنامه انگلیسی «دیلی میل» نوشت که بنابر تصاویر ماهوارهای وضعیت جوی، در زمان ناپدید شدن هواپیما بسیار نامناسب بوده است.
همچنین یک فروند هواپیمای مسافربری مالزی با 239 سرنشین روز 8 مارس سال گذشته در مسیر کوالالامپور به پکن در کمتر از یک ساعت از آغاز پرواز، از صفحه رادارها ناپدید شد. جستجو از آن زمان تاکنون برای یافتن این هواپیما ناموفق بوده است اما گفته میشود این هواپیما در جنوب اقیانوس هند سقوط کرده است.