به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر مصطفی قانعی در کنگره تازههای لیزر در علوم پزشکی ایجاد بازار برای فناوریهای سلامت و توسعه فناوری را از ماموریتهای شورای توسعه فناوری وزارت بهداشت عنوان کرد و افزود: در این راستا چنانچه تیمی از دانشجویان برای تولید تجهیزات حوزه لیزر تشکیل شود با کمک این شورا تبدیل به شرکت خواهند شد و تا سقف 300 میلیون تومان وام قرضالحسنه در اختیار آنها قرار خواهد گرفت تا ایده آنها تبدیل به محصول شود.
وی ادامه داد: همچنین در صورت شرکت تجهیزات پزشکی ساخته شده داخلی در نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی ساخت داخل 40 درصد هزینه خرید این دستگاهها از سوی معاونت علمی ریاست جمهوری پرداخت خواهد شد.
قانعی همچنین از حمایتهای وزارت بهداشت در زمینه تجهیزات لیزر پزشکی خبر داد و خاطرنشان کرد: اگر محصول لیزر پزشکی جدیدی در شرکتی ساخته شود 40 درصد هزینهها از سوی معاونت علمی، 40 درصد هزینهها از سوی وزارت بهداشت و 20 درصد هزینههای آن نیز از سوی بیمارستانهایی که اقدام به نصب این دستگاه کنند، تامین میشود.
وی همچنین ادامه داد: برای ایجاد بازار، شبکه لیزر ایران تقبل کرده است که اگر با تایید وزارت بهداشت، تجهیزات لیزری مناسب در حوزه سلامت باشد در ستاد تعرفههای پزشکی ارائه خواهد شد که این امر موجب میشود با توجه به افزایش تعرفهها و توجیه اقتصادی برای بیمارستانها این فناوری خریداری خواهد شد.
رییس شورای فناوریهای سلامت وزارت بهداشت با اشاره به سیاستهای جدید ابلاغ شده از سوی وزارت بهداشت گفت: بر این اساس تعرفههایی برای تجهیزات پزشکی وارداتی تعریف میشود به گونهای که واردات این محصولات بر تولیدات داخل غلبه نکند علاوه بر آن در صورتی که موضوعی در حوزه سلامت اهمیت داشته باشد و مورد نیاز بیمارستانهای کشور باشد به صورت متمرکز اقدام به خرید و تولید آن تجهیز پزشکی خواهد شد.
قانعی با بیان این که اجرای این سیاست بر عهده مدیر کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت است، ادامه داد: در جلسهای که به زودی برگزار میشود و مصوبات آن نیز هفته آینده ابلاغ میشود درصدد هستیم تا تعدادی از تجار وارد کننده تجهیزات لیزری که به دنبال تثبیت بازار داخل هستند سیاستهایی را برای آنها در این زمینه در نظر بگیریم.
وی اضافه کرد: علاوه بر آن هر شرکت تولید کننده خارجی که به شرکتهای داخلی انتقال فناوری داشته باشد، به میزان انتقال فناوری صورت گرفته بازار را در اختیار آنها قرار میدهیم. به گونهای که اگر شرکت خارجی 90 درصد انتقال فناوری داشته باشد و ارزبری آن 10 درصد باشد، 90 درصد بازار متعلق به آن شرکت خواهد شد.
قانعی با تاکید بر این که همه نهادها و ارگانها موظف هستند تا از تجهیزات ساخت داخل خریداری کنند، ادامه داد: در این راستا شبکه لیزر ایران متعهد شده است تا نسبت به تعیین استانداردهای لیزری و قیمتهای آنها اقدام کند و پس از تایید آن به کل کشور ابلاغ کند.
وی گفت: در صورتی که فردی نگران بازپرداخت وامهای دریافتی باشد میتواند پروژههای خود را در قالب طرحهای کلان به دفتر فناوریهای سلامت وزارت بهداشت ارائه دهد تا در این قالب بتواند حمایتهای لازم را دریافت کند.
به گفته قانعی در این راستا وزارت بهداشت علاوه بر استفاده از ظرفیت پنج صندوق غیر دولتی، میتواند از حمایتهای صندوق تجهیزات پزشکی این وزارتخانه بهرهمند شود.
در ادامه رئیس شبکه ملی تحقیقات لیزر پزشکی از شناسایی ظرفیت ها و تدوین استانداردهای لیزر پزشکی در کشور خبر داد .
دکتر محمدرضا رزاقی در کنگره تازههای لیزر در پزشکی با اشاره به ایجاد شبکه ملی تحقیقات پزشکی در کشور افزود: اقداماتی در جهت اجرای نقشه راه لیزر که از سوی معاونت تحقیقات وزارت بهداشت مصوب شده بود، صورت گرفت.
وی با بیان این که شبکه ملی تحقیقات لیزر پزشکی با حضور اساتید دانشگاههای علوم پزشکی و دانشگاههای وابسته به وزارت علوم و متخصصان این حوزه تشکیل شده است، افزود: شناسایی ظرفیتهای موجود در حوزههای علمی مربوط به لیزر کاربرد دستگاههای لیزر و آیندهنگری این گونه دستگاهها از جمله ماموریتهای این شبکه است.
رزاقی تعیین استانداردهای لازم در حوزه لیزر را از رسالتهای این مرکز تحقیقاتی عنوان و خاطرنشان کرد: تدوین این استانداردها موجب خواهد شد تا نحوه استفاده از این دستگاهها، کاربران آنها و موارد استفاده از آنها تعیین شود.
رییس شبکه ملی تحقیقات لیزر پزشکی با اشاره به سیاستهای ابلاغی در حوزه سلامت گفت: بر این اساس افراد باید بتوانند از بالاترین خدمات بهداشتی و خدماتی استفاده کنند که تجهیزات لیزر پزشکی از جمله خدماتی است که باید برای نیازمندان استفاده شود.